#ConstantaEsteBine Ziua 81 – 22.03.2022. Astăzi sărbătoresc exagerarea

#Constantaestebine

Suntem într-o altă zi de aparent echilibru, în care 22, cifra perioadei, apare repetitiv. Ni se tot amintește acest an 2022 de ”echilibru” pentru că în realitate, suntem împinși, social și subliminal, la exagerări și excese. 

Exagerarea este cuvântul cheie de ceva timp și intenționez să o sărbătoresc astăzi, pentru a o putea observa mai conștient în viața mea și în jur. 

Exagerarea este prezentă la fiecare pas, în socialul zilnic. 

Trăind într-un oraș, cu o populație urbană exagerat de mare, cu exagerat de multe blocuri și mașini, cu super-market-uri exagerat de mari și oferte de sedare/relaxare/divertisment exagerat de multe, cu un program de lucru exagerat de lung și obositor, cu angajamente sociale exagerat de frecvente, consumând hrană exagerat de multă și stând la computer / telefon / ecrane în mod exagerat – ar fi imposibil să nu realizez cât este de prezentă exagerarea în viața obișnuită. 

Marketink-ul și reclamele îmi conturează exagerat de insistent preferințele și alegerile. 

”Cumpără aia. Cumpără cealaltă. Dacă nu ai x sau y, înseamnă că nu ai succes în viață. Un om adevărat consumă totdeauna w sau z”. 
Reclamele și mesajele lor repetitive sunt peste tot. 

La fel și cuvintele cântecelor. 


Aici este o întreagă manipulare. Cântecele sunt combinații șirete între mesaje verbale repetate (asta este un refren) și o linie muzicală atractivă, astfel încât informația care trebuie să intre în creier să se agațe ca o cârlig și să nu mai plece. 

Vi s-a întâmplat să aveți în minte o linie melodică, un cântec sau să fredonați ceva și să nu vă puteți opri? Să se ruleze iar și iar, ca un disc stricat, uneori cu tot cu cuvinte, alteori doar muzica?

Există o putere uriașă a vibrațiilor sonore asupra câmpului vibrațional uman. 

Pe asta se bazează folosirea clopotelor în ritualurile religioase, a sirenelor în ritualurile sociale și a muzicii, în general, în modificarea stării interioare a oamenilor. Vedem cum la petreceri, în adunările familiale cu fond muzical, în cluburi sau la orice fel de concerte și spectacole, oamenii sunt făcuți să se poarte ca o masă amorfă ce face la fel: ”mâinile sus, cu toții! Acum strigăm într-un suflet – hey la hey bla bla” sau ”ș-altă dată, ș-altă dată, o s-o facem ...bla bla”. 

Dacă cineva mi-ar spune înainte că urmează un ritual în care voi fi transformat într-un zombie și voi face ceea ce mi se spune să fac, chiar dacă este ceva exagerat și nu m-aș comporta în acest fel în mod obișnuit, aș refuza (posibil) să particip la astfel de întruniri. 

Dar pentru că ”toată lumea o face”, și pentru că mă prinde rezonanța de grup, bio-rezonanța de care vă spuneam în urmă cu câteva zile, fac și eu ca toată lumea: devin ceea ce mi se spune să devin. 

Mi s-au dat exagerat de multe sarcini și teme când am fost la școală. Nevoia de joacă, bucuria trăirii în corp fizic, explorarea naturii în mod spontan și cu o curiozitate înnăscute au fost inhibate prin pedepse, amenințări sau manipulare. Și treptat, am fost împinsă într-o zonă de acțiuni care m-au transformat într-o dronă muncitoare a sistemelor. 

Chiar dacă am un program de muncă exagerat de lung (8 sau 10 ore pe zi, în care ofer energia mea în schimbul unor cifre), consider totul ca ”normal” pentru că toți ceilalți fac la fel. Cei care nu se comportă așa nu există în jurul meu, pentru a observa și alte modele. 

Astăzi sărbătoresc exagerarea pentru că am descoperit că trăiesc în exagerare. 

Emoțiile pe care le experimentez, de-a lungul provocărilor vieții, sunt exagerate. 


Activitățile în care mă implic sunt exagerate. 

Chiar și când vreau să mă odihnesc sau să mă relaxez, fac totul exagerat. Prea mult, prea intens. Mă strădui să mă relaxez. Pentru că nu-mi mai vine să o fac natural. 

Nu există mai nimic în viața mea care să nu fie exagerat. Este o constatare care m-a izbit și m-a făcut să-mi scutur puțin capul. Wow!

Chiar și a scrie o postare pe zi este o chestiune exagerată. 

Pentru că sunt zile în care programul nu permite, dar cumva, înghesui în el și această acțiune, pentru că în mintea mea, am făcut o ”legătură” numită intenție declarată sau promisiune. 

Sub aceste cuvinte, se ascund fel și fel de forțaje, pe care ni le auto-impunem și oferim zilnic energia noastră sistemelor sau mai nou, inteligenței artificiale. 

Astăzi sărbătoresc acest mecanism extraordinar al vieții obișnuite numit exagerare. Îi observ puterea de sucțiune, ca o tornadă. Și realizez că nu am destulă energie să mă împotrivesc. Nu pot decât să stau detașată și să observ cum acționează. 

Starea de observator de astăzi, 22 martie, îmi permite să văd mai bine tot ceea ce este. 

Să onorez, să celebrez și să constat. 

Este o minune să pot face asta. 

Să avem cu toții o zi exagerat de frumoasă și echilibrată. Cine spune că nu putem folosi exagerarea în folosul nostru, și nu doar împotriva noastră?

Cu iubire, tuturor

Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie – partea a doua – ziua 7. 30 aprilie 2024. Final de lună calendaristică.

30 Apr 2024 135

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie – partea întâi – ziua 5. 28 aprilie 2024. În aceste zile ne amintim de caracteristicile Naturii

28 Apr 2024 336

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie - partea întâi - ziua 4. 27 aprilie 2024. Suntem într-un week-end plin de energie și mai echilibrat

27 Apr 2024 353

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie - partea întâi - ziua 3. 26 aprilie 2024. Prima zi de Mercur direct, după aproape patru săptămâni de tulburări energetice și probleme de comunicare

26 Apr 2024 383

#ConstanțaEsteBine 24 aprilie 2024. S-a schimbat energia

24 Apr 2024 460

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 15 23 aprilie 2024 Vârful valului de energie, zi de Sfântul Gheorghe

23 Apr 2024 417

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 958

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 13. 21 aprilie 2024. Schimbarea

21 Apr 2024 413

#ConstanțaEsteBine. Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 12 20 aprilie 2024 Suntem aproape de maximul perioadei energetice intense în care ne aflăm

20 Apr 2024 544

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 11. 19 aprilie 2024. Mercur retrograd, luna creștere, variații termice masive

19 Apr 2024 398

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 5. 13 aprilie 2024. Cea mai intens energetică zi a tranzitului lui Mercur retrograd

13 Apr 2024 602

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 727

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 4. 12 aprilie 2024. Luna este în creștere, și planeta Mercur este încă în tranzit retrograd

12 Apr 2024 503

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 2. 10 aprilie 2024. Zi de miercuri, mijloc de săptămână și mijloc de tranzit de Mercur retrograd

10 Apr 2024 454

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 1 9 aprilie 2024 A trecut eclipsa de soare

09 Apr 2024 466