#ConstanțaEsteBine Ziua 87 – 27.03.2022. Astăzi sărbătoresc mestecenii



 
  • A început să curgă seva mestecenilor.

Zilele cu soare ce au urmat frigului primăverii au fost de bun augur pentru arbori, care se pregătesc de un nou ciclu de viață.

Mestecenii, arbori înalți, maiestuoși, cu scoarța albicioasă și trunchiul svelt și înalt, se pregătesc de un alt anotimp de căldură.

Seva de mesteacăn este fluidul vital care aduce nutrienții pământului către crengile arborilor, pregătind îmbobocirea, înfrunzirea și umplerea coroanei arborelui de viață.

Consumul de sevă de mesteacăn colectată responsabil de la arborii vârstnici, 500-600 ml pe zi (nu mai mult, pentru că încarcă rinichii prea tare) câteva zile, reprezintă o spălare interioară a sistemului limfatic, o curățenie și regenerare la final de iarnă.
Dacă reușiți să ajungeți într-o zonă de munte, să stați un week-end la o pensiune și să vă bucurați de acest elixir de viață, vă recomand călduros. În multe locuri din România există pensiuni și persoane care oferă cura cu sevă de mesteacăn.
Dacă nu reușiți să ajungeți personal, puteți beneficia de produsele fitoterapice oferite pe piața românească: Extractul din Sevă de mesteacăn (Plantextrakt Cluj), 25 pic în apă, de 2 ori pe zi. 30-40 de zile ,sau Sucul de mesteacăn (Santarome) o linguriță de 2 ori pe zi, 30-40 de zile.
Existe multe firme ce oferă seva de mesteacăn în varianta conservată.

Este bunișoară (mai bine decât nimic). Tot 500-600 ml pe zi, zilnic, câteva zile.

Dar vă recomand să căutați varianta originală.

Când veți consuma un pahar de sevă de mesteacăn, pe stomacul gol, suc recoltat direct de la copac în acea dimineață sau zi și veți savura gură cu gură, fiecare înghițitură, veți avea senzația realmente că faceți o perfuzie cu glucoză și săruri. Mucoasa bucală se usucă ușor, după consum, semn că au existat săruri dizolvate în interior, iar gustul general este dulceag (de fructoză). Foarte plăcută senzație, ca și cum te revigorezi, te împrospătezi, te întărești.

Cine are grijă de propria sănătate, învață posibilitățile de detoxifiere ale corpului, în ritmul anotimpurilor (citiți și cartea ”Alimentație???” de pe www.centrulnatura.ro).

Primăvara începem de fiecare data cu Seva de mesteacăn.
Nu ne trebuie mult timp.
Optim ar fi 7-10 zile.
Dar dacă reușim și 2-3 zile, tot este foarte bine.

Oricât de puțin, contează enorm pentru corp, rinichi, suprarenale și sistemul limfatic.

Mestecenii sunt arbori colonizatori ai terenurilor distruse, sau agresate (mecanic sau prin poluare). Sunt arbori rezistenți, în stare să curățe locurile de nebunia umană. Sunt primii arbori care se plantează în locurile în care oamenii duc războaie și distrug, deopotrivă, vieți umane, animale și arbori. Adică distrug viața, per total.

Pe teritoriul României au fost multe astfel de locuri. Plantațiile imense de mesteceni din anumite zone ne amintesc de prostia umană acceptată ca Joc universal: războiul este semn de prostie supremă incontrolabilă. Mestecenii ne reamintesc că principalele mizerii ce trebuie curățate din interiorul nostru sunt ignoranța și importanța de sine.

Din ignoranță vin fricile, grijile, anxietățile, neîncrederea, indecizia, rușinea, vinovăția și timiditatea. Când știi CINE EȘTI și care sunt posibilitățile și abilitățile tale, nu-ți mai este teamă de nimic. Nici măcar de moarte. Pentru că înțelegi, la nivel real, ce este moartea.

Din importanța de sine (sau orgoliu) vin furia, frustrarea, nemulțumirea, iritarea, critica, judecata, bârfa, violența și conflictele. ”EU am dreptate și tu nu ai”, este substratul tuturor acestor stări.

Mestecenii au o scoarță alba, amintindu-ne de puritatea sufletului uman. O vedem la copii. Este darul nostru de la Creator și o posibilitate de evoluție. Stăpânii lumii nu au nevoie de aceste abilități umane, și prin jucăriile și jocurile lor ispititoare, ne duc către partea noastră animalică, în care ignoranța și importanța de sine cresc la dimensiuni imense. Câtă grăsime avem, atâta mizerie corporală acumulăm.

Primăvara ne oferă în fiecare an o șansă de curățenie, detoxifiere, refacere interioară, regenerare și reamintire a umanității noastre. Sistemele lumii și stăpânii nu ne încurajează să facem asta. Dar nici nu ne împiedică. Lasă în seama puterilor noastre atrofiate alegerile importante ale vieții.

Astăzi sărbătoresc mestecenii să-mi reamintesc de mine. De modul în care mă pot alia cu entități puternice ale lumii în care trăiesc, pentru a-mi recăpăta cunoașterea despre viață și a-mi exersa smerenia. Să mai curăț din prostia interioară și efectele comportamentului prostesc de peste iarnă. Și să mai fac încă un pas spre maturizarea personală.
Să avem o zi a mestecenilor curată și hrănitoare,

Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 5 de energie – partea a doua – ziua 8 1 mai 2024 Zi de Sărbătoare, în multe tradiții

01 May 2024 291

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie – partea a doua – ziua 7. 30 aprilie 2024. Final de lună calendaristică.

30 Apr 2024 357

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie – partea întâi – ziua 5. 28 aprilie 2024. În aceste zile ne amintim de caracteristicile Naturii

28 Apr 2024 368

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie - partea întâi - ziua 4. 27 aprilie 2024. Suntem într-un week-end plin de energie și mai echilibrat

27 Apr 2024 369

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie - partea întâi - ziua 3. 26 aprilie 2024. Prima zi de Mercur direct, după aproape patru săptămâni de tulburări energetice și probleme de comunicare

26 Apr 2024 401

#ConstanțaEsteBine 24 aprilie 2024. S-a schimbat energia

24 Apr 2024 466

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 15 23 aprilie 2024 Vârful valului de energie, zi de Sfântul Gheorghe

23 Apr 2024 428

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 971

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 13. 21 aprilie 2024. Schimbarea

21 Apr 2024 419

#ConstanțaEsteBine. Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 12 20 aprilie 2024 Suntem aproape de maximul perioadei energetice intense în care ne aflăm

20 Apr 2024 553

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 11. 19 aprilie 2024. Mercur retrograd, luna creștere, variații termice masive

19 Apr 2024 407

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 5. 13 aprilie 2024. Cea mai intens energetică zi a tranzitului lui Mercur retrograd

13 Apr 2024 608

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 735

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 4. 12 aprilie 2024. Luna este în creștere, și planeta Mercur este încă în tranzit retrograd

12 Apr 2024 510

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 2. 10 aprilie 2024. Zi de miercuri, mijloc de săptămână și mijloc de tranzit de Mercur retrograd

10 Apr 2024 459