Constănţeanul supărat Cu PUZ atacat în instanţă de Prefectură şi „Verde Urban“, proprietarul dă semne că vrea să construiască!

Investitorul care intenţionează să construiască un bloc la adresa bd. Al. Lăpuşneanu nr. 183B si-a împrejmuit terenul, amplasând, deocamdată, nişte stâlpi, atenţionează reprezentanţii Asociaţiei „Verde Urban“.
 
O parte din acest teren, fost spaţiu verde, a fost obţinut prin restituire în anul 2009, ca urmare a unei dispoziţii de primar şi, ulterior, vândut actualilor proprietari. „Cu altă ocazie am lăudat iniţiativa locatarilor blocului S6, limitrof acestui teren, care au atacat în instanţă autorizaţia de construire şi, într-o primă fază, au obţinut suspendarea acesteia, stopând pentru aproximativ un an proiectul. Ulterior, printr-o hotărâre pe care nu o comentăm, s-a decis în sens contrar”, susţin cei de la asociaţie.
 
Vă reamintim că, în prezent, este în curs un proces, după ce atât Asociaţia „Verde Urban”, cât şi Instituţia Prefectului au atacat Planul Urbanistic Zonal care a stat la baza autorizaţiei de construire.
 
„Nu cunoaştem cu siguranţă dacă va începe construcţia, însă ne-am adresat în mod oficial pentru a afla acest lucru. Speriaţi de posibilitatea unui şantier în faţa ferestrelor, locatarii s-au mobilizat din nou şi doresc să protesteze, la faţa locului, în mod oficial, faţă de posibilitatea demarării lucrărilor. Ne alăturăm şi noi, Verde Urban, acestui protest, înţelegând perfect revolta locuitorilor din zonă. Astfel, atât timp cât 50 de ani ai crezut că spaţiul verde din faţa blocului tău este acolo ca o normalitate aferentă dreptului la un mediu sănătos într-o societate normală, să te trezeşti peste noapte cu un bloc care îţi ia lumina, aerul curat şi vederea nu este un lucru deloc plăcut. Ca un simbol trist al dezvoltării fără cap şi fără de lege, rămâne acel stejar care va avea, foarte posibil, soarta altor copaci din zonă, anume drujba”, conchid cei de la asociaţie.
 
Vă reamintim că, în 2016, Bela Tănase, unul dintre asociaţii societăţii Cambela Prod SRL a solicitat Primăriei Constanţa certificat de urbanism pentru elaborarea unui PUZ.
Astfel, pe data de 26 aprilie 2016, Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei municipiului Constanţa a emis certificatul de urbanism nr. 1542 cu obiectul „Elaborare Plan Urbanistic Zonal, conform Avizului de Oportunitate nr. 47 445 din 25.03.2016“. La adresa din bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 183B, Bela Tănase îşi anunţase intenţia de a construi un imobil de patru etaje.

Reamintim şi faptul că, în noiembrie 2015, SC Cambela Prod SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului memoriul de prezentare a proiectului „Imobil locuinţe D+P+4 etaje“, în vederea obţinerii acordului de mediu. Terenul pe care urma să fie ridicat imobilul de patru etaje are o suprafaţă totală de 534 mp, este amplasat în intravilanul municipiului Constanţa, pe bulevardul Al. Lăpuşneanu nr. 183B.
 
 Vecinătăţile terenului studiat sunt: la est - bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, la sud - proprietate particulară Daniel Ene, la nord - domeniu privat de interes local, la vest - domeniu public de interes local (alee acces parcare şi imobil locuinţe colective S6). Respectivul teren este proprietatea privată a societăţii comerciale Cambela Prod SRL, conform contractelor de vânzare-cumpărare nr. 1589/18.10.2013.
 
Citeşte şi:

 
Bela Tănase intenţionează să elaboreze un PUZ. Este vizat un spaţiu verde de pe bulevardul Lăpuşneanu

Chiar în coasta Camerei de Comerţ Constanţa Societatea Cambela Prod SRL ridică un bloc de patru etaje (galerie foto)

Modifică blocul de pe strada Belvedere Constantin Camburi, primarul din Beidaud, şi Bela Tănase continuă investiţiile la Constanţa

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 488

Firme Constanța Iowemed SA își majorează capitalul social!

22 Apr 2024 448

Știri Constanța Un șofer băut a provocat un accident rutier pe bulevardul Lăpușneanu. Trei mașini au fost avariate

20 Apr 2024 866

Raportul informării și consultării publicului Pro și contra edificării unei clinici medicale în municipiul Constanța, investiția Cardiozone Med! (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 860

Mai mulți investitori voiau să ridice blocuri în zonă Primăria Constanța vrea să exproprieze mai multe terenuri de pe bulevardul Lăpușneanu. A atribuit contractul pentru realizarea documentațiilor!(DOCUMENT)

25 Mar 2024 5657

Atenție șoferi! Se lucrează la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Dispensarului din Constanța

24 Mar 2024 536

Știri Constanța azi Atenție, șoferi! Blocaj în trafic pe bulevardele 1 Decembrie 1918 și Alexandra Lăpușneanu (GALERIE FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1274

Atenție, șoferi! Se lucrează intens, în apropiere de City Park Constanța. Traficul este îngreunat

19 Mar 2024 757

Imobil, de patru etaje, ridicat de Scoop Architecture SRL pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din Constanța, în fața magazinului Forte Systems

13 Mar 2024 1234

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un teren din zona Tomis III din municipiul Constanța, lansat în consultare publică. Până când puteți trimite propuneri și observații? (DOCUMENT)

11 Mar 2024 1003

Sondaj de Opinie 70% dintre respondenți susțin că nu va fi decongestionat traficul în Tomis Nord prin instituirea de sens unic pe străzile Adamclisi și Suceava

10 Mar 2024 789

Știri Constanța Declarații ale șoferului CT BUS care a salvat viața unui bărbat (VIDEO)

08 Mar 2024 3872

Atenție șoferi! Se lucrează pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din Constanța. Traficul, îngreunat în zonă (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Mar 2024 924

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru teritoriul intravilan delimitat de bulevardul Lăpușneanu și străzile Farului și Salcâmilor inițiat de Cardiozone Med SRL, lansat în consultare publică (DOCUMENT)

04 Mar 2024 3799

Constanța Iată ce a apărut pe pistele pentru biciclete de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu (FOTO+VIDEO)

04 Mar 2024 14226