Tuzla beneficiaza de Programul SAPARD

Timp de un an, in comuna vor fi construiti 15 kilometri de drumuri

Aproximativ un an de zile, primarul Avram Ghebenei si Consiliul Local Tuzla au facut eforturi pentru realizarea documentatiei in vederea obtinerii de fonduri pentru reabilitarea drumurilor din localitate cu ajutorul Programului SAPARD. Conform contractului-cadru stabilit intre cele doua parti, valoarea totala eligibila a proiectului care face obiectul finantarii nerambursabile de catre autoritatea contractanta este de 34,247 miliarde lei, aproximativ un milion de euro. Din aceasta suma, 744 mii de euro reprezinta contributia Uniunii Europene si 248 mii de euro constituie contributia Guvernului Romaniei. Consiliul Local Tuzla are obligatia sa contribuie cu 20% din valoare, respectiv sapte miliarde lei, pentru demararea lucrarii. Primarul comunei Tuzla a informat ca aceasta suma a fost acoperita printr-un credit de la banca, iar un miliard a provenit de la bugetul local, iar suprafata care va fi realizata va depasi 15 kilometri de drum. La inceputul acestei saptamani, in prezenta unui numar mare de personalitati locale, au fost demarate lucrarile. In opinia primarului Ghebenei, "punerea in aplicare a acestui proiect va duce la imbunatatirea considerabila a cailor de circulatie in localitate, dar si la ridicarea standardului de viata al populatiei, alaturi de alte masuri ce vor fi luate pentru valorificarea zonei din preajma Marii Negre". Edilul localitatii este convins ca, in ciuda importantei agricole a zonei, localitatea beneficiaza la ora actuala de aproape 4.000 hectare teren agricol, care se lucreaza in cele cinci asociatii agricole, dar nu se poate merge numai pe aceasta linie. In viitor, o pondere importanta o va avea dezvoltarea turismului in comuna. Insa, pentru a avea turism, trebuie sa ai, in primul rand, conditii, iar in acest sens, primul pas il reprezinta amenajarea drumurilor. In urma licitatiei, executarea lucrarii a revenit societatii Convas Construct SRL Constanta, care va trebui sa finalizeze lucrarea pana la data de 20 septembrie 2004.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O firmă din Constanța, executată silit de fiscul din Tulcea. Mai multe bunuri deținute de SSS Global Systems SRL, scoase la licitație (DOCUMENT)

06 May 2024 448

Licitații publice CJC cumpără dotări în cadrul proiectului „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu”

24 Apr 2024 358

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 532

Două automobile, din patrimoniul firmei, de vânzare One Star Security SRL, executată de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 533

După un proces care a durat 18 ani! Celebra companie Grup Media Sud SA, din Constanța, va fi radiată de la Registrul Comerţului (MINUTĂ)

09 Apr 2024 1998

Fabrica de apă de la Crîngu se vinde pe bucăți Licitație la fiscul din Constanța pentru valorificarea bunurilor firmei Izvor M.D.Crîngu SRL, deținută de familia Comănescu (DOCUMENT)

09 Apr 2024 1097

Bunurile firmei Fish Tour Delta SRL, controlată de omul de afaceri Nicu Barbu, scoase la mezat de AJFP Tulcea (DOCUMENT)

08 Apr 2024 624

Licitație, organizată de fiscul din Constanța Energy Med Construct SRL din Medgidia rămâne fără două automobile (DOCUMENT)

07 Apr 2024 650

Știri Constanța O firmă de colectare a deșeurilor din Lumina s-a ales cu amendă usturătoare de la Garda de Mediu! (FOTO)

02 Apr 2024 739

A doua licitație, organizată de fiscul din Constanța pentru valorificarea a două terenuri deținute de Primăria Cogealac (DOCUMENT)

29 Mar 2024 747

Complexul de creștere a porcilor Crinsuin din comuna Pecineaga, județul Constanța, scos la licitație. Bunul, evaluat la peste 3 milioane de euro

26 Mar 2024 964

Fosta bancă de pe strada Traian din Constanța, deținută de Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL, de vânzare (DOCUMENT)

11 Mar 2024 14851

Bunurile societății One Star Security SRL, scoase la licitatie de AJFP Constanța (DOCUMENT)

10 Mar 2024 1741

O fermă de creștere și abatorizare prepelițe, deținută de Ferma Buna SRL din Constanța, scoasă la licitație. Bunul a fost evaluat la peste 5 miloane de lei (DOCUMENT)

01 Mar 2024 850

Trei terenuri deținute de Primăria Cogealac, scoase la licitație de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

26 Feb 2024 890