Agenția Europeană pentru Medicamente Pastila anti-COVID produsă de Merck, aprobată pentru utilizarea în regim de urgență

  • Aprobare pentru utilizarea în regim de urgență a pastilei anti-COVID produsă de compania farmaceutică Merck
Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat vineri, 19 noiembrie, că a aprobat utilizarea în regim de urgenţă în Uniunea Europeană a pastilei anti-COVID-19 produsă de grupul farmaceutic Merck, care nu a primit încă o autorizaţie completă de punere pe piaţă.

„Medicamentul, care în prezent nu este autorizat în UE, poate fi utilizat pentru a trata adulţii cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigen suplimentar şi care prezintă un risc crescut de a dezvolta o formă severă" a bolii, a afirmat EMA într-un comunicat.


Reprezentanții Agenţiei Europeană pentru Medicamente au precizat că au „emis recomandări" astfel încât ţările din Uniunea Europeană să poată decide individual să utilizeze pastila anti-COVID produsă de Merck în cazul unui vârf al infectărilor cu SARS-CoV-2.

„EMA a emis acest aviz pentru a sprijini autorităţile naţionale care pot decide cu privire la o posibilă utilizare timpurie a medicamentului înainte de acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă, de exemplu în situaţii de urgenţă"


Acesta a reaminit faptul că ratele în creştere ale infectărilor şi deceselor provocate de COVID-19 în cadrul UE sunt ridicate.

Pastila Merck nu ar trebui să fie utilizată de femeile însărcinate sau de femeile care nu folosesc metode contraceptive şi ar putea rămâne însărcinate, a mai spus EMA, scrie AGERPRES.

EMA a anunţat separat că a lansat o procedură de evaluare pentru autorizarea în regim de urgenţă a pilulei anti-COVID de la Pfizer.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): unsplash.com/ Kate Hliznitsova

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Sănătății Noi tranșe de medicamente pentru pacienții COVID din spitale

07 Feb 2022 1361

Prima tranșă de Molnupiravir, pastila anti-COVID, ajunge astăzi în România

31 Jan 2022 1475

Pastila anti-COVID de la Merck rămâne „activă'' împotriva Omicron

29 Jan 2022 1493

Alexandru Rafila, despre contractul de furnizare a pastilei anti-COVID de la Pfizer „România nu poate crea un fond de despăgubire”

29 Jan 2022 1670

Agenţia Europeană pentru Medicamente a aprobat medicamentul anti-Covid de la Pfizer

27 Jan 2022 1431

Zeci de firme vor produce o versiune ieftină a pastilei Merck anti-COVID-19 pentru ţările sărace

20 Jan 2022 1157

Pastila anti-COVID produsă de Pfizer, la un pas mai aproape de România. Anunțul Ministerului Sănătății

23 Dec 2021 1397

Compania farmaceutică Pfizer a semnat un acord pentru a facilita accesul global la pastila sa anti-COVID

16 Nov 2021 1292