Pastila anti-COVID de la Merck rămâne „activă'' împotriva Omicron



Pastila anti-COVID produsă de compania farmaceutică Merck rămâne eficientă împotriva variantei Omicron, a declarat vineri compania americană, pe baza rezultatelor a şase studii de laborator.

Tratamentul, numit Molnupiravir, este un antiviral care trebuie administrat rapid după apariţia simptomelor şi luat timp de cinci zile pentru a preveni replicarea virusului.

Rezultatele arată că „Molnupiravir are încă activitate antivirală împotriva Omicron, principala variantă care circulă în întreaga lume", a declarat dr. Dean Y. Li, preşedintele laboratoarelor de cercetare ale Merck.

Aceste studii „oferă o mai mare încredere în potenţialul Molnupiravir de a fi o opţiune de tratament importantă pentru unii adulţi cu cazuri uşoare sau moderate de COVID-19 şi care riscă să dezvolte un caz sever de boală", a mai spus el.

Eficacitatea Molnupiravir împotriva Omicron nu a fost încă evaluată în cadrul studiilor clinice, a precizat Merck, cunoscută sub numele de MSD în afara Statelor Unite şi Canadei, potrivit AGERPRES.

Tratamentul, uneori comercializat sub numele de Lagevrio, a fost aprobat în peste zece ţări, inclusiv în Statele Unite, Regatul Unit şi Japonia.

Sursa foto: unsplash/ Towfiqu barbhuiya

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șase firme, toate din afara Constanței, vor furniza medicamente Spitalului Județean (DOCUMENT)

13 Mar 2023 1831

Cartea zilei Agenda Medicală Merck. Simptomele explicate pacienților

03 Jul 2022 1501

Prima tranșă de Molnupiravir, pastila anti-COVID, ajunge astăzi în România

31 Jan 2022 1473

Zeci de firme vor produce o versiune ieftină a pastilei Merck anti-COVID-19 pentru ţările sărace

20 Jan 2022 1156

Agenția Europeană pentru Medicamente Pastila anti-COVID produsă de Merck, aprobată pentru utilizarea în regim de urgență

19 Nov 2021 1188

Medicamente pentru Programul naţional oncologie şi farmacie, livrate Spitalului Judeţean Constanţa de două societăţi cu acţionariat german (document)

09 Dec 2016 3626