Consiliul Național al Elevilor „Testarea non-invazivă este un act indispensabil pentru menţinerea şcolilor deschise cu prezenţă fizică“

Consiliul Naţional al Elevilor consideră testarea non-invazivă "un act indispensabil" pentru menţinerea şcolilor deschise cu prezenţă fizică pentru cât mai multă vreme.

De asemenea, elevii atrag atenţia asupra faptului că „menţinerea procesului de testare a elevilor şi profesorilor reprezintă, poate, unica metodă prin care autorităţile pot asigura un minimum de siguranţă pentru elevi şi profesori“. 

"Consiliul Naţional al Elevilor consideră testarea un act indispensabil pentru menţinerea şcolilor deschise cu prezenţă fizică pentru cât mai multă vreme. La acest moment, atragem atenţia asupra faptului că menţinerea procesului de testare a elevilor şi profesorilor reprezintă, poate, unica metodă prin care autorităţile pot asigura un minimum de siguranţă pentru elevi şi profesori, testele reprezentând, în fond, un mijloc prin care putem preveni apariţia unor forme severe de boală în rândul celor implicaţi în actul didactic", se arată într-un comunicat de presă ral Consiliului Național al Elevilor. 


Elevii precizează că  "lipsa unor măsuri complementare", care să reducă semnificativ riscurile de infectare din comunităţile şcolare - precum descentralizarea deciziei de suspendare a cursurilor fizice, introducerea obligativităţii testării bi-săptămânale pentru elevii şi personalul didactic, nedidactic şi auxiliar, modificarea pragului de infectări la care se decide suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică a unei clase/a unei şcoli sau stabilirea unui prag de incidenţă de la care să se dispună trecerea la cursuri exclusiv online - "ne aduce în poziţia în care suntem obligaţi să privim cum clasele din România ajung să îşi închidă, rând pe rând, uşile, sau cum numărul de elevi şi profesori infectaţi creşte de la o zi la altă într-un ritm îngrijorător".

"De curând, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a atras atenţia asupra faptului că există posibilitatea renunţării la folosirea testelor non-invazive pe bază de salivă în unităţile de învăţământ, în cazul în care specialiştii constată că acestea sunt ineficiente. Ca răspuns la aceste afirmaţii, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a menţionat faptul că aceste informaţii nu ar fi ajuns în atenţia Ministerului Educaţiei. În plină evoluţie a valului cinci al pandemiei de COVID-19, suntem din nou martorii lipsei de coerenţă din declaraţiile guvernanţilor, care la aproape doi ani de la debutul pandemiei par că încă nu au înţeles faptul că una din cele mai mari priorităţi pe care ar trebui să le aibă la acest moment este menţinerea unui dialog constant, atât la nivel instituţional, cu autorităţile responsabile de implementarea măsurilor de prevenţie împotriva coronavirusului, cât şi cu partenerii de dialog social, care să fie axat pe identificarea unor soluţii la problemele care sunt din ce în ce mai des semnalate din teritoriu", se m,ai arată în comunicatul Consiliului Elevilor. 


Sursa foto: Pixabay

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul rus al Apărării va înfiinţa un centru de producție drone

20 Apr 2024 469

Universitatea Ovidius din Constanța a găzduit testarea candidaților înscriși la Concursul național organizat de ANFP

05 Apr 2024 763

Știri Constanța Incident rutier pe șoseaua Constanței din Negru Vodă!

18 Feb 2024 791

Constanța Primăria Mihail Kogălniceanu a semnat contractul pentru achiziția unui sistem inteligent de management local

07 Feb 2024 1291

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” modernizează instalația de propulsie la Nava Școală Sprijin Acțiuni Militare 281, proiect ZK 923 (DOCUMENT)

07 Feb 2024 879

Academia Navală „Mircea cel Bătrân“, contract cu Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare Turbomotoare COMOTI! Iată despre ce e vorba (DOCUMENT)

27 Dec 2023 1028

O nouă eră pentru range rover - Odată cu începerea fazei de testare a prototipului, se deschide lista de așteptare pentru range rover electric

18 Dec 2023 845

Se testează comercializarea de marijuana cultivată legal! Iată unde

16 Dec 2023 1025

1 din 2 copii recent diagnosticați cu cancer în România a fost deja înscris în Programul Gratuit de Testare Genetică dezvoltat de MedLife

24 Nov 2023 784

ZIUA LIVE Stelian Ion, despre testarea antidrog în școli- „Mi se pare exgerată“ (VIDEO)

14 Sep 2023 840

În urma reoganizării vor avea loc testări profesionale Primăria Constanța are o nouă organigramă! De când intră în vigoare? (DOCUMENTE)

06 Sep 2023 4809

Învățământ Constanța Workshop-ul „Metode digitale de predare, testare și evaluare în matematică”, la Universitatea Ovidius din Constanța

05 Sep 2023 765

IPJ Bacău Nu se va mai susține testarea legislației rutiere în vederea reducerii perioadei de suspendare. Iată când va fi reluată activitatea

10 Aug 2023 759

Concurs pentru adjunct al șefului IPJ Constanța! În cursă a rămas doar comisarul șef de poliție Nicolae Simion

19 Jul 2023 1392

Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ cumpără simulator tehnic de cercetare, de testare și științific! (DOCUMENT)

29 Jun 2023 992