Nelu Tătaru și Raed Arafat prezintă noi măsuri, în contextul noului coronavirus


Nelu Tătaru a organizat o conferință de presă alături de Raed Arafat.

Nelu Tătaru a spus că România este pe un trend ascendent. „Evaluarea INSP a arătat că am avut o creștere a numărului de localități cu indice de peste 3, dar și a celor cu scenariu galben. În acest context, s-au făcut evaluări. S-au luat anumite decizii.

Pentru cetățenii care vin cu indice ridicat se impun anumite reguli. Pentru cei care vin ca să stea trei zile - se impune un test. Cei care vin pentru o perioadă mai lungă, se intră în carantină 14 zile, cu posibilitatea de a se testa, la cerere, în ziua 10. Contextul evaluării fiecărei localități se referă la indicele cumulat în ultimele 14 zile la mia de locuitori. Pentru un indice mai mare de trei, ne limităm la focare și evaluăm transmiterea comunitară.

Celelalte măsuri îl rog pe Raed Arafat să le prezintă”, a spus Nelu Tătaru.

„În urma CNSU, au fost stabilite următoarele aspecte, toate comitetele județene urmează să se întrunească în regim de urgență pentru a stabili evaluarea epidemiologică și să ia toate măsurile care trebuie emise”, a spus Arafat.

Arafat a mai spus că trebuie să se ia în calcul purtarea măștilor atât în spații închise, cât și în spații deschise, unde este cazul, cât și interzicerea evenimentelor precum nunți și botezuri, unde incidența este mai mare de 1,5 la mia de locuitori.

„Se poate lua în calcul închiderea pentru 30 de zile a activității agenților economici care nu respectă măsurile”, a mai spus Raed Arafat. Recomandarea lui Arafat este ca agenții economici să ia în considerarea munca de la domiciliu sau decalarea programului. „Acest lucru trebuie să devină o obligație în zonele cu o incidență de 1,5 la mia de locuitori”, a mai spus Arafat.

„Mai este o decizie luată cu privire la organizarea evenimentelor religioase, unde este permisă participarea doar a celor care au reședință sau mutație în localitatea unde are loc pelerinajul”, a spus Arafat.


S-a mai luat o decizie ca persoanele alese la alegerile din 27 septembrie să poată depună jurământul fără prezența fizică, prin mijloacele de comunicare la distanță, dacă se află în izolare sau carantină la domiciliu”, a adăugat Raed Arafat.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Despre campania de vaccinare Anunțul lui Iohannis după ședința de urgență

23 Nov 2020 2298

Nelu Tătaru, despre sistemul de sănătate „Am avut o modernizare forţată. Venim după 30 de ani în care nu am avut nimic”

03 Nov 2020 644

Spitalele din județul Constanța, date exemplu de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Mai multe paturi pentru bolnavii de Covid-19

30 Oct 2020 3815

LIVE Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Constanța. Declarații

29 Oct 2020 2914

Deputatul PSD de Constanța, Cristina Dumitrache s-a adresat ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, cu privire la femeile însărcinate diagnosticate cu virusul COVID

22 Oct 2020 2118

Ministrul Sănătăţii, mesaj către credincioși ”Haideţi să adaptăm acest pelerinaj la pandemie şi nu pandemia la pelerinaj”

11 Oct 2020 979

Coronavirus România. Număr record de cazuri noi Nelu Tătaru - ”Haideți să respectăm regulile!”

07 Oct 2020 886

Nelu Tătaru, declarații despre un eventual nou lockdown

23 Sep 2020 1043

Tătaru Nimeni nu este pregătit să facă experimente cu copiii şi cu profesorii; sunt nişte reguli, trebuie să le menţinem

14 Sep 2020 546

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, declarații despre adeverinţa de revenire în colectivitate

10 Sep 2020 933

Ministerul Sănătăţii va propune prelungirea stării de alertă

10 Sep 2020 623

Ministrul Sănătății Prima tranșă de vaccin anti-Covid-19 ar putea ajunge în decembrie

09 Sep 2020 727

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, noi declarații în contextul campaniei electorale şi al deschiderii anului şcolar

07 Sep 2020 548

Persoanele cu simptome de Covid, cabină specială la alegeri. Declarațiile ministrului Sănătății

04 Sep 2020 785

Întâlnirea lui Ludovic Orban cu reprezentanții sectorului HoReCa „Am solicitat să deschidem restaurantele de la 1 septembrie“

26 Aug 2020 677