Șeful DSU, Raed Arafat, despre restricțiile care au intrat în vigoare de astăzi

  • Șeful DSU, Raed Arafat, explică noile restricții pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ce intră în vigoare de astăzi 
Persoanele care nu au un certificat verde vor fi verificate atât în timpul intrării, deplasării cât și ieșirii din centrul comercial (mall). 

O excepție există pentru mall-urile care au servicii publice administrative – acolo se poate intra cu test valabil și cu dovada programării la centrul de servicii comunitare din interiorul mall-ului.

Referitor la accesul la alte magazine, cu excepția celor alimentare – „Atenție, în mall, la magazinele alimentare se intră doar cu certificat verde!”

„La magazinele alimentare, la centrele comerciale care vând alimente se poate intra doar cu mască, respectând măsurile de protecție”.


În magazinele care sunt pe șosele – în afara celor alimentare – se intră doar cu certificatul verde.

Dacă sunt centre comerciale care au magazine cu acces direct din stradă, acele magazine au obligația să verifice certificatul verde cu excepția celor care vând alimente.

Pe lângă acest lucru, activitatea de cazare (hoteluri, pensiuni etc), va fi permisă doar pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală.

La nivelul școlilor private – în unitățile particulare de învățământ – prezența fizică este interzisă, „Nimeni nu îi oprește să facă online”, dar nu cu prezenta fizică.

„Unele excepții care mi s-au ridicat de către mai multe persoane. Pensionarii care trebuie să ridice pensia nu vor avea restricții. Cei care merg pentru prestații sociale, pot sa intre să le ridice. Pe partea de justiție, (...) actul poate să continue normal fără să fie afectat de restricții”

 
Pentru plata taxelor, șeful DSU spune că vor fi plătite fie online, fie persoanele așteaptă expirarea restricțiilor.

„La acest moment, am vorbit doar despre prestațiile sociale”.


Șeful DSU a mai precizat că nu este nevoie de prezentarea certificatului verde în piețe.


 

Sursă foto și video: Facebook.com/ Guvernul României

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Raed Arafat ''Este posibil săptămâna viitoare să depăşim 1.000 de cazuri de terapie intensivă dacă va continua creşterea''

27 Jan 2022 462

Suntem pe un trend crescător clar al infectărilor. Anunțul lui Raed Arafat (VIDEO + DOCUMENT)

27 Jan 2022 434

Diana Șoșoacă, amendată cu 5.000 lei pentru afirmații discriminatorii. Ce a spus senatoarea despre Raed Arafat

12 Jan 2022 612

Spitalul Clinic CF Constanța, singura unitate sanitară care nu a participat în lupta împotriva SARS COV-2! După 2 ani de pandemie, nu îndeplinește condițiile minime - medic, secție, dotări

10 Jan 2022 1929

Raed Arafat Perioada de carantină va fi de 5 zile pentru persoanele vaccinate (VIDEO)

07 Jan 2022 1399

Spunem „adio!“ testelor de salivă pentru elevi și preșcolari? Achiziția acestora a fost blocată (VIDEO)

07 Jan 2022 1027

De când va fi obligatorie masca de protecţie în spaţiile închise şi deschise în România. Anunțul lui Raed Arafat

05 Jan 2022 827

Raed Arafat „Achiziţia privind testele COVID din salivă pentru şcoli a fost contestată la CNSC de una din firmele participante“ (VIDEO)

05 Jan 2022 651

Raed Arafat „Agenţii economici riscă întreruperea activităţii, ca urmare a infectării personalului, dacă nu sunt respectate regulile sanitare” (VIDEO)

05 Jan 2022 1119

Alexandru Rafila, despre introducerea în România a tratamentului anti-COVID. „Ne pregătim cu medicația antivirală pentru circa 250.000 pacienți” (VIDEO)

05 Jan 2022 861

Certificatul verde, contestat în trei dosare, la Curtea de Apel Constanța!

01 Jan 2022 946

Mesajul transmis de Raed Arafat de Anul Nou „Cu toţii ne uităm la anul nou cu speranţa şi cu dorinţa ca provocările prin care am trecut să nu se mai repete”

31 Dec 2021 656

Arafat a făcut anunțul Astăzi va începe distribuirea a două milioane de teste pentru elevi (VIDEO)

16 Dec 2021 647

Arafat anunță „Efectele petrecerilor de Revelion le vom vedea cam la o săptămână-două; nu toată lumea va respecta regulile“ (VIDEO)

10 Dec 2021 608

Raed Arafat. Hotărârea privind noile măsuri de gestionare a pandemiei, aprobată astăzi, nu prezintă modificări faţă de propunerile CNSU (VIDEO)

08 Dec 2021 1122