Ultima oră! Persoanele nevaccinate care vin în România vor sta în carantină 10 zile (video)


 
  • Românii care lucrează în străinătate, dar și cetățenii UE ar putea întâmpina dificultăți dacă vor să vină în România în perioada următoare.
În urma ședinței care a avut loc astăzi, 5 decembrie a.c. la Palatul Victoria între prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă și principalii responsabili ai gestionării pandemiei: ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, Adriana Pistol, s-au decis măsurile pentru combaterea răspândirii tulpinii Omicron a virusului COVID-19 în România.

Astfel, atât românii cât și alți cetățeni UE care vin din țările terțe vor prezenta test RT PCR, obținut cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei, iar persoanele nevaccinate vor intra în carantină zece zile.
 

„S-a discutat ca, pentru limitarea răspândirii Omicron, românii și alți cetățeni UE care vin din țările terțe vor prezenta test RT PCR, obținut cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei. Cei care nu sunt vaccinați vor intra în carantină zece zile.

Cei care vin din alte țări UE, vor continua să prezinte certificatul verde, care să ateste respectiv vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile sau rezultatul negativ al unui test RT PCR, obținut cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei.

Persoanele nevaccinate și netrecute prin boală în ultimele șase luni, care călătoresc din alte state membre UE aflate în zona roșie urmează a fi carantinate zece zile. Persoanele nevaccinate și care nu au trecut prin boală în ultimele șase luni și care nu prezintă test RT PCR realizat cu 72 de ore înaintea călătoriei vor fi carantinate pentru 14 zile.

Se va actualiza lista statelor din Africa, ai căror cetățeni nu pot intra temporar în România. Aceste propuneri urmează a fi aprobate prin Hotărâre CNSU.
Având în vedere numărul mare de români așteptați să revină în țară în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru protejarea populației și facilitarea liberei circulații, în contextul apariției și extinderii noii tulpini Omicron, a fost analizată utilizarea, începând cu data de 20 decembrie, la intrare în România a formularul de localizare a pasagerului.

La nivel guvernamental, se va elabora în acest sens o strategie de comunicare pentru folosirea tuturor vectorilor de informare și o cale nouă de legătură, între țară și românii din diaspora“, se arată în comunicatul oficial al guvernului. 

 
Sursa foto: Facebook/Guvernul României
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Constanța a respins apelul. IPS Teodosie rămâne în carantină la sediul Palatului Arhiepiscopal

28 Jan 2022 360

Raport Covid în Județul Constanța. Mii de persoane se află în carantină. Câte sunt izolate la domiciliu

28 Jan 2022 419

Raport „Covid“ pentru Constanța. Câte persoane sunt internate, la nivelul județului

27 Jan 2022 643

Judecătorii au respins cererea prin care ÎPS Teodosie cerea anularea deciziei de carantinare

27 Jan 2022 758

Cine spune adevărul? Astăzi are loc pronunțarea în dosarul în care ÎPS Teodosie cere anularea deciziei de carantinare

27 Jan 2022 888

Coronavirus. Aproape 7.000 de constănțeni, în izolare la domiciliu

26 Jan 2022 575

UPDATE - Pronunțarea a fost amânată! Exclusiv. Astăzi a fost termen în procesul prin care ÎPS Teodosie a contestat măsura carantinei

26 Jan 2022 747

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va contesta decizia de carantinare

25 Jan 2022 565

Constanța. IPS Teodosie, slujbă de Sfânta Liturghie oficiată online (GALERIE FOTO și VIDEO)

25 Jan 2022 616

ÎPS Teodosie anunță că va oficia slujba de la adresa la care se carantinează

24 Jan 2022 1838

LIVE VIDEO ÎPS Teodosie participă la o conferință de presă deși trebuia să fie în carantină (GALERIE FOTO)

24 Jan 2022 971

UPDATE. Constanța ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, sancționat de polițiști pentru nerespectarea carantinei. Trei amenzi în câteva ore (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Jan 2022 1632

Județul Constanța Un bărbat a fost amendat pentru nerespectarea măsurii carantinei

23 Jan 2022 680

Thailanda a anunțat data la care va renunţa la carantina pentru turiştii străini

20 Jan 2022 533

Coronavirus Câte persoane au fost testate de la debutul pandemiei, în județul Constanța

20 Jan 2022 500