Cultura

A „reînviat“ Cazinoul! Zeci de vizitatori îi trec pragul pentru expoziţia „România întregită în Europa unită“ (galerie foto)

Ieri, pe la ora 14,15, așadar puțin după deschiderea ușilor Cazinoului, în a treia zi de expoziție „România întregită în Europa unită”, zeci de vizitatori admirau cele 57 de paspartuuri, organizate pe șase stative, înfățișând cele mai importante momente din istoria României, respectiv apariția pe harta Europei a unor noi state naționale sau întregirea altora deja existente, între care și România.
 
De asemenea, vizitatorii pot lua loc pe scaune pentru a urmări un film documentar de circa 15 minute, care rulează continuu, și care reprezintă o incursiune în istoria ultimilor 100 de ani ai României, cu momente-cheie și personaje marcante care au contribuit la constituirea statului național unitar. Proiecția cuprinde imagini inedite, care vor transpune privitorii în atmosfera premergătoare Marii Uniri.
Expoziția va putea fi vizionată de mâine, până în data de 1 septembrie, între orele 14:00- 19:00.
 
Evenimentul se desfășoară în colaborare cu Academia Oamenilor de Știință, Asociația Ștefadina, Siveco România, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Consiliul Județean Costanța, Primăria municipiului Constanța.
Accesul publicului este gratuit.
Și astfel, pentru încă două săptămâni, Cazinoul va fi din nou în centrul atenției datorită unei colaborări fructuoase.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Florina Rosu

23 Sep, 2018 19:40

Buna-ziua! Cred ca un stimulent pentru renovarea Cazinoului ar fi schimbarea destinatiei sale, din Cazinou in Palat al Congreselor, care ar putea gazdui atat congrese si summituri politice internationale, cat si manifestari culturale si stiintifice. Cred ca ar fi o excelenta modalitate de revigorare a Constantei sub toate aspectele, intrucat participanti la congrese ar contribui si la dezvoltarea turismului cu toate aspectele sale, inclusiv vizitarea altor muzee si locuri de importanta istorica si culturala din zona. Mai cred si ca municipiul nostru are toate sansele de a atrage atentia oamenilor politici, de stiinta si cultura romani si straini, intrucat o asemenea cladire istorica renovata, plus regiunea in sine, ar fi atuuri mai mari pentru a fi alese chiar si decat Bucurestiul. Poate chiar aceasta ar fi modalitatea de convingere a investitorilor sa salveze Cazinoul, pentru ca profitul local ulterior ar fi inestimabil.

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie Majoritatea respondenţilor sunt mulţumiţi că zona peninsulară a Constanţei va deveni pietonală

18 Feb 2019 314

Mihu (PSD) - „Prin bugetul de stat, CNI primește bani pentru reabilitarea Cazinoului“

13 Feb 2019 521

Vreme frumoasă la Constanța. Faleza Cazinoului, preferată de constănțenii care au ieșit la plimbare (galerie foto)

10 Feb 2019 1272

Cazinoul - o nedorită metaforă. Expresia ideală, dar rușinoasă a stadiului culturii Constanței (galerie foto)

17 Jan 2019 727

Angajata unui cazino, agresată și amenințată de un tânăr care a tâlhărit-o. Suspectul a ajuns după gratii

08 Jan 2019 332

Boboteaza pe faleza Cazinoului din Constanţa. Mii de oameni, surprize pe traseu, cruce scoasă din mare de un musulman (galerie foto)

07 Jan 2019 855

Sute de săli de jocuri de noroc pe raza judeţului Constanţa. Doar patru au fost închise pentru permiterea accesului minorilor

04 Jan 2019 959

Vreme frumoasă în prima zi a anului 2019 la Constanța. Faleza Cazinoului, preferată de constănțeni (galerie foto+video)

01 Jan 2019 541

Sala Polivalentă din Constanța va fi construită de firma care a blocat licitațiile pentru Cazino și Parcul Arheologic (galerie foto)

17 Dec 2018 1147

UPDATE. Dezbatere la Constanța. Elevii își prezintă soluțiile creative de revitalizare a Cazinoului din Constanța (galerie foto)

11 Dec 2018 474

Trubadurii interbelici și legăturile lor cu Dobrogea - Artiști și reprezentații din anii 20-30 (II)

11 Dec 2018 1573

Declaraţie de avere - Irina Gabriela Anghel, şef Serviciul Autorizări Sloturi, Bingo şi Cazinouri din cadrul ONJN (documente)

05 Dec 2018 596

Vreme de plimbare, pe faleza Cazinoului din Constanța (galerie foto+video)

25 Nov 2018 463

Ce a răspuns APM Constanţa Bloc de două etaje în zona Cazinoului din Mamaia, ridicat de fostul şef al Administraţiei Pieţelor din Constanţa

23 Nov 2018 1483

Cazinoul din Constanţa, în vreme de război. Eveniment cultural, de Ziua Dobrogei

13 Nov 2018 764