Cultura

Concurs Național de Arta Actorului la Constanța, in memoriam Diana Cheregi

Concursul Național de Arta Actorului este un proiect ce face parte din categoria proiectelor cultural-artistice, inițiat de Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” și are ca scop principal revitalizarea vieții culturale studențești în Constanța, prin promovarea și valorificarea artei actorului, dar mai ales a tinerilor studenți din instituțiile de învățământ superior de profil.

Pentru anul 2019, evenimentul se va realiza in memoriam Diana Cheregi, unul dintre cele mai cunoscute nume ale teatrului constănțean și lector universitar al Facultății de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța, sau dascălului de fier cu suflet sensibil, cum o mai numeau studenții – mama Dia).

„Ne propunem prin valorificarea cunoștințelor dar și a pregătirii studenților înzestrați cu potențial și talentul necesar pentru a deveni actori să devenim un punct de reper pentru întâlnirile studenților din toată țara. Prin teatru, orice persoană talentată şi cu dorinţă de lucru are posibilitatea de a se descoperi pe sine, de a găsi în ea însăşi calităţi şi defecte comune cu cele ale personajelor dramaturgiei române şi universale, dezvoltându-le, pentru a reuși să dea viaţă celor mai puternice trăiri. De la un cuvânt până la un gest, până la o faptă, o scenă… Toate se îmbină treptat până când devin un întreg spectacol”, a declarat directorul general al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, Doina Voivozeanu.

Concursul se adresează studenților de la facultățile de profil din țară. Vor fi apreciate - talentul naturalețea, autenticitatea, originalitatea, sinceritatea, puterea de a transmite dincolo de rampă stări, senzații, sentimente, dicția, impostația, glasul, frazarea, expresivitatea.

În fiecare zi, vor avea loc workshop-uri cu tematicile zilei respective (mișcare scenică, vorbire, canto, actorie, teatrologie) cu câte un specialist în domeniu. Se va oferi astfel candidaților un mijloc de dezvoltare personală, ajutându-i să păşească într-un univers nou, unic, creat cu scopul de a fi un mediu propice dezvoltării lor. Se va permite conectarea cu sine și cu ceilalți, într-o competiție nouă sub această formă de workshop-concurs desfășurat în perioada 27 iulie-1 august și va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.

Juriul va fi format din personalități artistice în domeniu, iar concurenții vor avea de trecut prin cele cinci secțiuni propuse în concurs: arta actorului, mișcare, teatrologie, canto și vorbire. 

Sursă foto: facebook.com/CentrulCulturalJudeteanConstantaTeodorTBurada

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu s-a mai desfășurat din 2012. Festivalul de la Mamaia, organizat de Ministerul Culturii, Electrecord și Consiliul Județean Constanța (document)

10 May 2019 892

Lică Gherghilescu, interimar la conducerea Teatrului pentru Copii şi Tineret „Căluţul de Mare“

28 Apr 2018 1400

Cine face parte din comisia de concurs pentru desemnarea noului manager al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare“ din Constanţa?

26 Jan 2018 1607

Festivalul-concurs de teatru pentru preşcolari „Căsuţa de turtă dulce“ şi-a desemnat câştigătorii (galerie foto)

22 May 2017 1774

Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski” organizează concurs de angajare

25 Dec 2016 2154

Casa de Cultură din Hârșova caută instructor formator de teatru

22 Dec 2016 995

Teatrul de Stat Constanța caută regizor!

09 Nov 2016 1128

Teatrul de Stat Constanţa caută casier!

10 Oct 2016 2738

Incomparabilul Horia Brenciu împlinește astăzi 44 de ani

27 Aug 2016 1696

Vezi pe ce posturi Teatrul Oleg Danovscki face angajări

18 Aug 2015 1199

Concurs special la Constanța "Căsuța de turtă dulce"

05 May 2015 1718

Festivalul STAGE Trupa de Teatru a Liceului „Ovidius”, câștigătoare

13 Nov 2014 875

Trupa de Teatru a Liceului Ovidius, câștigătoare la Festivalul STAGE de la Cluj

13 Nov 2014 794

Melodia zilei Horia Brenciu – Septembrie, luni

01 Sep 2014 1721

Ştiaţi că...? Astăzi, noul jurat al emisiunii X-Factor, Horia Brenciu...

27 Aug 2014 1960