Cultura

„Forța destinului“ de la Teatrul „Oleg Danovski“ Constanța, patru nominalizări la Oscarul Operelor Naționale

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ a primit patru nominalizări la cea de-a V-a ediție a Galei Premiilor Operelor Naționale, care va avea loc la București, joi, 7 decembrie, începând cu ora 19.00.
 
Cele patru nominalizări au fost obținute de spectacolul de operă „Forța destinului“, de Giuseppe Verdi, care a avut premiera în toamna lui 2016, în deschiderea celei de-a 42-a ediții a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, organizat și găzduit de teatrul constănțean. Capodopera verdiană pusă în scenă de Alice Barb, cu o scenografie de Maria Miu, concurează la categoriile: „Cel mai bun spectacol de operă“, „Cea mai bună regie“, „Cele mai bune costume“, „Cele mai bun decoruri“.
 
Evenimentul, supranumit și „Oscarul Operelor Naționale“, va fi transmis în direct la TVR 3, Radio România Cultural și pe site-ul instituției, www.operanb.ro, începând cu ora 19.00.
 
Anul acesta, invitatul special al manifestării este celebrul tenor Juan Diego Flórez, care va cânta în premieră pe o scenă din România. Marele Premiu al Galei îl va fi acordat faimoasei soprane de origine română Marina Krilovici.
 
În 2016, la ediția a IV-a a Galei, Teatrul „Oleg Danovski“ a obținut premii pentru: Cel mai bun spectacol din creația românească - „Enesciana“, Cel mai bun debut feminin - Lucia Mihalache, Cel mai bun coregraf - Horațiu Cherecheș, Cel mai bun spectacol de balet clasic al stagiunii 2015-2016 - „Crăiasa zăpezii“, Cele mai bune decoruri - Natalia Kornilova (pentru spectacolul „Crăiasa zăpezii“). De asemenea, la propunerea conducerii Teatrului „Oleg Danovski”, pianista Silvia Țigmeanu a primit Premiul pentru întreaga activitate, iar maestrul de cor Adrian Stanache a fost distins cu Premiul de Excelență.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța

Citeşte şi: 

Performanțe extraordinare pentru Teatrul „Oleg Danovski” la Gala Premiilor Operelor Naționale (galerie foto)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O amânare și o anulare Gala Premiilor Operelor Naționale din acest an nu va mai avea loc

28 Dec 2017 1194

Performanțe extraordinare pentru Teatrul „Oleg Danovski” la Gala Premiilor Operelor Naționale (galerie foto)

19 Dec 2016 3331

Sâmbătă, de la ora 18.30 „Crăiasa zăpezii” vă dă întâlnire la Teatrul „Oleg Danovski”

16 Dec 2016 1827

Teatrul „Oleg Danovski”, nominalizat de 12 ori la „Oscarul” Operelor Naţionale

14 Dec 2016 2168