Lansări de carte, la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“. Actrița Dana Cojan va susține un recital de poezie


 
  • Ottilia Ardeleanu, doljeanca care a fost adoptată de orașul de la malul mării, vine în fața audienței cu trei cărți de poezie. Constantin Costache este unul dintre scriitori dobrogeni recunoscuți. Pentru cititorii săi și nu numai a pregătit două noi opere, un volum de proză scurtă și un roman.
Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța organizează joi, 29 iulie 2021, ora 18.00, în Aula Bibliotecii, o dublă lansare de carte.

Poeta Ottilia Ardeleanu aduce în fața publicului trei cărți: „Timpul meu se măsoară în inimi pe care le ating“, „Poezie în mintea goală, ediție bilingvă, traducere Pere Bessó și „Când tac și tu mă asculți“. Constantin Costache lansează „Haz de necaz“, un volum de proză scurtă și romanul „Îmblânzitorul de stele“.

Actrița Dana Cojan, de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius“ din Constanța, a plănuit un moment artistic, un recital din poezia Ottiliei Ardeleanu.

„Membră a Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, Ottilia Ardeleanu scrie poezie cu ceva din verva vezicantă și declarativă a poeților beat, o poezie a revoltei, adresativă, beligerantă, mustind de energie. Nu e loc pentru liniște în ea, ca și cum ceea ce este de spus nu încape în haina strâmtă a poemului, ca și cum verbul poetic are nevoie de gesticulație, de o contrapondere, de ceva care să-l contrazică.

Membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, Constantin Costache este printre puținii prozatori români, dacă nu chiar singurul, care mai scrie despre aventurile pe mare. Fostul comandant de navă are la dispoziție cunoștințele necesare pentru a face veridică o astfel de aventură maritimă, dar și forța epică a prozatorului de cursă lungă care stăpânește tehnica suspansului și stimulează curiozitatea cititorului. “, se arată în comunicatul de presă.

Angelo Mitchievici, Ovidiu Dunăreanu și Corina Apostoleanu vor prezenta cărțile celor doi autori.   

Citește și:

„Arca Șerpilor”, o carte lansată de polițistul constănțean Alexandru Florin


LIVE TEXT: Constanța. Volumul colectiv „Treisprezece. Proză fantastică“, lansat astăzi, pe plaja Neversea (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cartea „Istorii antisovietice” a scriitorului și jurnalistului Oleg Panfilov va fi lansată la Universitatea „Ovidius”

15 Sep 2021 1305

„Curatorul de Zacuscă“, de Cosmin Dragomir se lansează la Restaurantul Ana și Ion din Constanța. Autorul a pregătit o surpriză pentru cei prezenți

05 Sep 2021 1442

Lansare de carte, la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“ Constanța (galerie foto)

03 Sep 2021 1633

„Curatorul de Zacuscă“, de Cosmin Dragomir se lansează la Restaurantul Ana și Ion din Constanța. Autorul a pregătit o surpriză pentru cei prezenți

31 Aug 2021 1849

Cartea „10 povești și rețete pierdute prin Deltă. Cu 100 de fotografii de Valeriu Leonov“ se lansează la Biblioteca Județeană Constanța

30 Aug 2021 1783

Festivalul „Constanța citește” începe în această seară

27 Aug 2021 601

Istoricul Tasin Gemil lansează volumul „Tătarii relații cu otomanii și romanii“, în Medgidia

18 Aug 2021 2124

Eveniment editorial de excepție în cadrul festivalului „Constanța citește”. Proiect cultural inedit, prezentat în Parcul Arheologic

07 Aug 2021 1990

Seară literară la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța, închinată regretatului medic Octavian Dumitru Unc (galerie foto)

07 Aug 2021 3113

„Drumuri de ieri“, de Octavian Dumitru Unc, lansare de carte post-mortem la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“

06 Aug 2021 2102

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“ din Constanța a anunțat programul evenimentelor pentru luna august 2021

30 Jul 2021 2198

LIVE TEXT Constanța. Volumul colectiv „Treisprezece. Proză fantastică“, lansat astăzi, pe plaja Neversea (galerie foto)

25 Jul 2021 922

Interviu cu Radu Paraschivescu Despre cărți, autenticitate și „privilegiul sincerității”

24 Jul 2021 2052

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța organizează lansarea ultimului număr al revistei „Ex Ponto“

24 Jul 2021 2080

Poezia zilei 5 D- Valentina Popescu

24 Jul 2021 600