Organizat de Alianţa Franceză Constanţa Cine sunt câştigătorii Concursului de fotografie „Les métiers de la mer“

Alianţa Franceză Constanţa organizează, astăzi, începând cu ora 12.00, la hotelul Ibis din Constanţa, vernisajul expoziţiei internaţionale de fotografie „Meseriile mării“ („Les métiers de la mer“). Fotografiile care vor fi expuse au fost realizate în cadrul concursului lansat cu trei luni în urmă de instituţia promotoare a francofoniei de la malul mării, în parteneriat cu CMA Ships Romania şi cu Hotelul Ibis din Constanţa.
 
Alianţa Franceză Constanţa a propus și anul acesta o competiţie adresată pasionaţilor de fotografie, eveniment aflat la cea de-a doua ediţie. Tema concursului a fost în acord cu specificul locului, fiecare fotografie surprinzând legătura omului cu marea sau influenţa acestuia asupra mării, în exercitarea profesiilor specifice domeniului maritim. Obiectivele proiectului au fost promovarea imaginii Mării Negre din perspectivă profesională, împărtăşirea experienţei profesionale a celor care lucrează în mediul maritim, precum şi cultivarea spiritului de apartenenţă la spaţiul geografic al Mării Negre. Evenimentul dorește să aducă un omagiu celor care muncesc şi trăiesc în apropierea mării. Juriul, format din specialişti şi artişti consacraţi din domeniu, a apreciat lucrările în funcţie de criterii de evaluare precum adaptarea la tematica propusă, creativitatea, originalitatea şi, desigur, calitatea tehnică a fotografiei.
 
„Ca urmare a deliberării juriului, au fost desemnaţi câştigători: Adrian Siea - locul I, Adrian Mergiani - locul II, Adrian Vîlcu - locul III. De asemenea, au fost acordate patru menţiuni următorilor participanţi la concurs: Monica Antonaru, Adrian Siea, Maximiliana Ţacu şi Andrei Baraitaru“, a declarat Ileana Meheleanu, preşedintele Alianţei Franceze Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a Profesorilor de Franceză celebrată la Universitatea Ovidius din Constanța

23 Nov 2022 1667

De Ziua Internațională a Francofoniei Liceenii de la Colegiul „Carol I” au transferat sărbătoarea online, respectând o tradiție (galerie foto)

22 Mar 2021 2351

Francofonia și francofilia, vocația tradițională a României

20 Mar 2021 2593

Fotografi constănţeni, premiaţi de Alianţa Franceză la vernisajul „Les métiers de la mer“ (galerie foto)

14 Jul 2016 3343

Concursul de fotografie „Les métiers de la mer“ şi-a desemnat câştigătorii (galerie foto)

15 Aug 2015 2170

Alianţa Franceză Constanţa, locul în care oamenii îşi dau mâna în numele francofoniei (galerie foto)

14 Jul 2015 5109

„Este o expoziţie de prestanţă şi prestigiu“ Alianţa Franceză celebrează Ziua Franţei la Muzeul de Artă Constanţa (galerie foto)

11 Jul 2015 2471

Alianţa Franceză lansează invitaţia Expoziţia internaţională de fotografie „Echiquier”, la Muzeul de Artă Constanţa

10 Jul 2015 2146

Anunţuri 21 ianuarie 2015

21 Jan 2015 2380

S-au desemnat câştigătorii Concursului de fotografie „Meseriile mării”

13 Aug 2014 2178

Alianţa Franceză organizează în Constanţa expoziţia de fotografie "Meseriile mării"

07 Aug 2014 2999

La vernisajul „Franța văzută de pictori români din perioada modernă“ Trei eleve din Constanţa, premiate de Academia Franceză (galerie foto)

11 Jul 2014 4023