„Paradă stradală” la Constanța Facultatea de Arte a UOC și artistul Mihai Mălaimare prezintă proiectul unicat în premieră națională

Foto: Facebook Facultatea de Arte UOC

Astăzi, 23 octombrie 2023, de la ora 14:00, Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius Constanța și maestrul Mihai Mălaimare prezintă, în premieră naţională proiectul unicat „Parada stradală”.
 
Cu acest prilej, are loc o conferință de presă la Sala Studio a Facultății de Arte, de pe bulevardul Mamaia nr. 124.
 
Conform comunicatului de presă, „Parada stradală” este, practic, o continuare a Proiectului „Moștenirea”, în contextul căruia, anul trecut, a fost experimentată tema „Statuii vivante”.
 
„Este o extraordinară temă de pedagogie teatrală, una care pune actorul în situații dintre cele mai neașteptate și îl solicită la maximum, atât în ceea ce privește abilitățile sale ludice, cât și în cele care țin de asumarea unor mijloace de expresie specific. Realizarea sa solicită mai mult timp, mai multe antrenamente, iar plasarea sa în teritoriul exclusiv al artei actorului duce parada stradală în domeniul spectacolului teatral, al teatrului vorbit, intrând astfel în competiție cu orice alt tip de spectacol de interior.
 
„Parada stradală” reprezintă o întoarcere la mecanismele actanţiale ale teatrului antic, la tehnicile actoriceşti specifice comediei, la motivaţiile acesteia, suficient de puternice pentru a trece proba timpului şi la sinteza teatrului văzut „ca o tribună socială”. „În principiu, elementele forte ale paradei stradale, așa cum o gândesc și o voi realiza eu în cadrul acestui proiect sunt următoarele: imagini mari, costume supradimensionate, instalație de dimensiuni apreciabile, sistem de sunet, amplificare și generare de curent alternativ și posibile marionete uriașe. Actorii vor deveni beneficiari ai unor mijloace de expresie precum: dansul, cataligele, instrumentele de suflat, cantoul, tehnica rostirii amplificate (lavalieră sau microfon), mânuirea de marionete cu fir sau marionete uriașe, jonglerie, etc.”, a declarat artistul Mălaimare.
 
Citește și:
Studenții și cadrele didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor expune lucrări în cadrul unei expoziții de artă din Lisabona
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Proiectul „Parada stradală” este prezentat în premieră la Constanța de artistul Mihai Mălaimare și Facultatea de Arte a UOC (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Oct 2023 939