Cultura

Premii pentru micii pianiști ai Colegiului Național de Arte „Regina Maria”

 
Elevii Colegiului Național de Arte „Regina Maria” au obţinut din nou premii importante, promovând valorile muzicii românești.
 
Profesorul Monica Enache, consilierul de imagine al colegiului, spune că "duminică, 31 martie  2019, a avut loc, la Liceul ”George Enescu” din București, Concursul Național de Muzică Românească „Pro Piano”, ediţia a II-a. Evenimentul a fost organizat de fundația cu același nume".                                                                                
 
Aceasta mai spune că la clasa a II-a, premianții au fost: Rusu Irina cu premiul I, Antohe Crina cu premiul I și premiul special pentru muzicalitate, coordonați de doamna profesoară de pian Inga Dășanu.
 
La clasa a III-a, Neamțu Diana a obținut premiul I și premiul special pentru muzicalitate, coordonată de doamna profesoară de pian Inga Dășanu.
 
La clasa a V-a, elevul Irimia Bogdan Mihai a fost răsplătit cu premiul I, acesta fiind coordonat de doamna profesoară de pian Victoria Boicenco.
 
La clasa a VI-a, eleva Condrat Iris Maria a obținut premiul II, sub îndrumarea doamnei profesoare de pian Victoria Boicenco.
 
Din juriu au făcut parte personalități ale pianisticii moderne românești.
 
În aceeași perioadă, s-a desfășurat, la Iași, Concursul de Interpretare Pianistică  „Piano Artis”, ediția a IX-a, la care au participat și elevii Colegiului Național de Arte  „Regina Maria”, obținând rezultate remarcabile.

La clasa I, Cutova Eluryn Ioana a obținut premiul I, iar la clasa a III-a, Cutova Inya, tot premiul I, îndrumate de domnul profesor de pian Ioan Caruțiu.

Filip Irisa, de la clasa a V-a, a fost răsplătită cu premiul I, fiind coordonată de doamna profesoară de pian Marina Dunărințu.

Eleva Tașu Antonia, clasa a VI-a, a reușit și ea perfomanța de a obține premiul I, sub îndrumarea doamnei profesoare de pian Adela Stoica.

Elevul Florescu Paul, clasa a VII-a, a primit din partea juriului premiul I, iar Niță Aram, clasa IX-a, a obținut premiul II, fiind coordonați de doamna profesoară de pian Sabina Oprea.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Faza națională a concursului ,,Educație pentru sănătate” , găzduită de Colegiul Național de Arte „Regina Maria”

09 Jun 2019 1075

Comandamentul Flotei conduce Exercițiul „Shield Protector 19.11” care se desfășoară pe Marea Neagră

05 Jun 2019 392

De Ziua Eroilor va avea loc sfințirea și dezvelirea monumentului eroilor din comuna Dobromir, județul Constanța

04 Jun 2019 488

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Expoziţia elevei Rodica Cristiana Marin, „Metamorfoză“, la Cumpăna. Un palmares bogat şi multe aprecieri (galerie foto)

31 May 2019 847

Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius“ şi Colegiul de Arte, vernisaj comun - „Învăţământ, cercetare, creaţie“

31 May 2019 670

Rezultate deosebite ale elevilor participanți la Olimpiada Națională de specialitate

14 May 2019 484

Centrul Pozimed, cumpărat de rețeaua Regina Maria Transferul părților sociale ale Pozitron Medical către Centrul Medical Unirea, publicat în Monitorul Oficial

11 May 2019 778

LIVE TEXT Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Ce proiecte se află pe ordinea de zi (galerie foto)

25 Apr 2019 1103

Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. 55 de proiecte pe ordinea de zi

19 Apr 2019 690

Invitație lansată de Asociația „Casa Mării Negre / Black Sea House” Concert Extraordinar „Confluenze Musicali. România-Italia''

19 Apr 2019 527

Eveniment, organizat de Ministerul Educației Naționale și Ministerul Afacerilor Interne la Constanța

07 Apr 2019 621

Program de gimnastică aerobică al elevilor Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria“, de Ziua Mondială a Sănătăţii (video)

05 Apr 2019 541

Provocările Enel în domeniul învățării inteligente Palmaresul Colegiului de Arte în cadrul programului educațional „Play Energy”

29 Mar 2019 536

Echipa de badminton a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria“ Constanţa, calificată la faza de zonă a ONSS (galerie foto)

06 Mar 2019 669

Secția Arta Actorului a adus noi premii Colegiului Național de Arte „Regina Maria”

05 Mar 2019 772