Concurs internaţional de pian, la Constanţa. Juriul este alcătuit din personalități artistice de seamă


Sursa foto: Primăria Constanța

 
  • În perioada 26 octombrie – 03 noiembrie 2023, pe scena sălii „Sergiu Celibidache” a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”, se va desfășura concursul de pian „Constanța International Competition-Festival for Young Pianists”
  • Proiectul, finanţat de Primăria Municipiului Constanța, este organizat de Asociația Nihil Sine Arte, în parteneriat cu Colegiul Național de Arte "Regina Maria" și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski" din Constanța 

Potrivit Primăriei Constanța, tinerii pianişti talentaţi au oportunitatea să-şi demonstreze perfomanţa pianistică în cadrul concursului de pian „Constanța International Competition-Festival for Young Pianists”. Acesta va avea loc în perioada 26 octombrie – 03 noiembrie 2023, pe scena sălii „Sergiu Celibidache” a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”.

Proiectul, finanţat de Primăria Municipiului Constanța, este organizat de Asociația Nihil Sine Arte, în parteneriat cu Colegiul Național de Arte "Regina Maria" și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski" din Constanța.

În competiția, care a ajuns la a cincea ediţie, s-au înscris foarte mulți concurenți din mai multe orașe din România (Constanța, București, Roman, Galați, Brăila, Sibiu, Târgoviște, Cluj, Brașov, Timișoara, Pitești, Câmpina, Piatra Neamț, Ploiești, Iași), dar și din Republica Moldova, Italia, Regatul Unit.

„Invităm toţi iubitorii de muzică bună la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” să se bucure de reprezentațiile de excepție ale participanților. Concurenţii vor avea ocazia să-și exprime pasiunea pentru pian într-o competiție de nivel ridicat”, declară sursa citată.


Juriul este alcătuit din personalități artistice și pedagogice din România și din străinătate, cu nume precum Boldizsár Csiky, Florian Mitrea, Cristina Popescu Stănești, Andreea Bratu, Ioan Caruțiu, Petruț Constantinescu și Daniela Vlădescu.

Se vor acorda premii în bani pentru toate categoriile de vârstă

De asemenea, competiția va avea loc într-o singură etapă, pe următoarele grupe de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani, 16-18 ani, 19-23 ani. Se vor acorda premii în bani pentru toate categoriile de vârstă, recitaluri de pian, 5 premii speciale „concert cu orchestra” şi masterclass-uri de pian, premiu „ținută de concert”, dar și alte premii speciale, conchide sursa menționată.
 
Citește și

Carmen Chilea, fosta directoare a Colegiului Național de Arte „Regina Maria” Constanța, schimbă prefixul

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Primăria Murfatlar investește în lucrări de reparații sistem rutier (DOCUMENT)

27 Apr 2024 108

​Un nou termen în dosarul dintre prefectul județului Constanța și primarul comunei Cuza Vodă. Ce au decis magistrații

27 Apr 2024 201

Licitații Constanța Primăria Tîrgușor investește în dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale Târgușor (DOCUMENT)

27 Apr 2024 231

Cumpări directe Tehnoconsult Proiect SRL semnează un nou contract cu municipalitatea. Este vizat Cazinoul din Constanța (DOCUMENT)

26 Apr 2024 409

Afaceri Constanța O firmă înființată anul trecut a bifat un contract de 50.000 de lei cu Primăria Băneasa. Despre ce este vorba (DOUCMENTE)

26 Apr 2024 428

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 466

Primăria Constanța Șase clădiri emblematice din municipiu vor fi iluminate arhitectural timp de o lună (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 427

Primăria Constanța Sâmbătă se restricționează traficul pe bulevardul Mamaia! Lucrări de asfaltare!

26 Apr 2024 444

Primăria Constanța Prânz festiv de Paște, pentru beneficiarii Cantinei de Ajutor Social (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 332

CNAIR SA prin Direcția de Drumuri și Poduri cheamă în judecată UAT municipiul Constanța

26 Apr 2024 502

LIVE VIDEO+TEXT Felicia Ovanesian, candidat independent, își depune candidatura pentru Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 598

Horia Constantinescu, candidatul la funcția de Primar al municipiului Constanța- „Arunc buchetul pentru toți cei care iubesc Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 449

Primăria Cumpăna, județul Constanța „Plantează în România, plantează în comuna Cumpăna!” (FOTO)

26 Apr 2024 422

LIVE VIDEO+TEXT Horia Constantinescu și candidații PSD pentru Consiliul Local municipal depun candidaturile (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 760

Primăria Constanța Linia 100M își reia activitatea

26 Apr 2024 376