Stelele de la Danovski

Cele zece momente prezentate in cadrul galei au fost tot atatea puncte culminate care au tinut treaza atentia publicului

Teatrul de Opera si Balet Oleg Danovski a prezentat, marti, in cadrul Festivalului International al Muzicii si Dansului - editia XXXIV, o impresionanta gala de balet. Alaturi de prim-balerinii companiei noastre au dansat, pe aceeasi scena, solisti oaspeti de la Opera Nationala si de la Teatrul de Opereta Ion Dacian. Gala de balet de la Oleg Danovski a fost un periplu in poante intre baletul clasic, de cea mai inalta clasa, si dansul contemporan. Publicul, deosebit de cald, a aplaudat indelung prestatia fiecarui numar coregrafic. Prezentatorul galei, criticul de balet Nicolae Spirescu, i-a calificat pe artistii care au evoluat pe scena drept "stelele de la Oleg Danovski". Gala a fost deschisa de un "dans tiganesc", interpretat de Diana Ferencz si Iulian Radoi, prim-solisti ai baletului Teatrului Ion Dacian, care au mai dansat si in "Corsarul", dar si in duetul "Thais". Apreciati de catre public au fost prim-balerinii de la Opera Nationala - Adina Tudor si Ovidiu Matei Iancu (Ceaikovski - "Lacul lebedelor" - Adagio din actul II si pas de deux "Lebada neagra"), dar si mai tinerii lor colegi - Madalina Stoica si Robert Enache (Pugni - pas de deux Diana si Acteon din baletul "Esmeralda"). Evolutia plina de expresivitate a prim-solistei Teatrului Oleg Danovski, Felicia Serbanescu, in "Mozartissimo" - "Mica serenada" in coregrafia lui Gigi Caciuleanu, a fost indelung aplaudata de catre public. Coregrafia si prestatia lui Mihai Mezei in "Pianit" ("Betivul") au fost bine primite de catre spectatorii de toate varstele, in special tineri, care au manifestat deschidere catre dansul contemporan. Deosebit de apreciat de publicul constantean a fost si momentul de dans modern "Thriller psichedelic" pe muzica de Davi Bryne si Daniel Erzralow. Prin evolutia lor, tinerii solisti in plina afirmare ai companiei Oleg Danovski - Alexandru Chis, Oana Dinca, Mihaela Sav si Maria Ohota - au aratat cat de important este lucrul in echipa. Evolutia lui Traian Vlas, in "Tipatul cerbului", pe muzica traditionala japoneza, in coregrafia lui Ion Tugearu, a fost indelung aplaudata. Pentru Train Vlas, in prezent solist al Teatrului Ion Dacian, momentul de marti seara a insemnat o intalnire de suflet cu publicul, pentru care a evoluat timp de 20 de ani. Gala de balet s-a incheiat cu un grand pas de deux din "Don Quijote", dupa Minkus si Petipa. Alesi pentru a sustine acest moment, recunoscut pentru virtuozitatea pe care trebuie sa o etaleze interpretii, au fot prim-balerina Monica Chereches si prim-solistul Mihai Mezei.

Scris de: {autor}Mirela STINGA {/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Festivitate la baza Academiei Hagi Fotbalistele de la Farul Constanța primesc trofeul, medaliile și tricourile cuvenite campioanelor (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 May 2024 397

ZIUA Electorală Ioan Alexandru Picu, despre proiecte ambițioase pentru atragerea investitorilor și revitalizarea Palatului Copiilor (VIDEO)

15 May 2024 544

LIVE TEXT Stelian Ion, candidatul din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța prezintă subiecte de interes local (Galerie FOTO)

15 May 2024 501

Oină Constanța Echipa Liceului Teoretic „Ioan Cotovu“ Hârșova, medaliată la faza națională a ONSS 2024 (GALERIE FOTO)

15 May 2024 588

Intervenție în premieră pentru echipa Heka Hospital Constanța! Viața unui pacient de 45 de ani a fost salvată

14 May 2024 970

DGASPC Constanța face precizări despre situația copiilor intoxicați (VIDEO)

14 May 2024 503

ZIUA Electorală De la antreprenoriat la politică. Ioan Picu, despre proiectul său de suflet - Palatul Copiilor din Constanța!

14 May 2024 842

CSM Constanța volei Echipa Under-17, pe locul trei la Turneul Final - Perspectivă din Campionatul Național (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 May 2024 439

Echipa Universității Ovidius din Constanța a cucerit titlul de campioană națională universitară la volei feminin (GALERIE FOTO)

13 May 2024 403

Volei feminin CSM Constanța U17 a cucerit titlul de campioană a României! Lupta cu Dinamo pentru lauri s-a dus până în ultima zi

13 May 2024 486

Societate comercială angajează muncitori necalificați, serioși și punctuali

13 May 2024 289

Fotbalistele de la Farul Constanța au devenit campioanele României (FOTO+VIDEO)

12 May 2024 1144

Spitalul „Foișor” Starea lui Florin Piersic se ameliorează

12 May 2024 406

​Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Universitatea Craiova Hagi - „Meci decisiv. Avem nevoie de victorie, care ne ține în joc“ (VIDEO)

12 May 2024 3348

LIVE TEXT. Alegeri locale 2024 Stelian Ion, candidatul ADU la funcția de primar al Municipiului Constanța, prezintă programul de guvernare locală (GALERIE FOTO)

11 May 2024 1138