Acţionari, cifră de afaceri şi legături cu alte firme Totul despre grădiniţa „Micul Regat“

La începutul acestei săptămâni, zeci de părinţi au intrat în alertă după ce au vizionat imaginile surprinse de camerele de luat vederi din Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie „Micul Regat“ din Constanţa. Părinţii au rămas înmărmuriţi când au văzut cum propriii lor copii, pe care îi credeau în siguranţă la grădiniţa menţionată, erau agresaţi fizic şi verbal. Ei nu exclud nici varianta ca micuţilor să le fi fost date, spre consum, vin, pentru a adormi, şi cafea, pentru a se trezi. În consecinţă, au sesizat Parchetul Tribunalului Constanța în legătură cu presupusele abuzuri la care au fost supuși copiii lor. De asemenea, au fost depuse plângeri penale împotriva a două îngrijitoare şi a unei educatoare de la Centrul „Micul Regat“, unitate particulară care funcționează fără autorizație din anul 2011. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale grădiniţei datează din noiembrie 2013. Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie „Micul Regat“ este administrat de societatea Micul Regat EDU Center SRL.

ISJ Constanţa - „Centrul nu este nici autorizat şi nici acreditat“

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa au declarat că grădiniţa privată în cauză nu are autorizaţie de funcţionare şi nici acreditare. „Centrul nu este nici autorizat şi nici acreditat. Ei erau obligaţi să ceară un aviz de la Inspectoratul Şcolar. Atât timp cât nu l-au cerut, nu au intrat în baza noastră de date, astfel că nu-l putem verifica. Nu au cerut nici autorizare la ARACIP (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar). Ei puteau funcţiona cu aviz de la noi şi cu autorizaţia provizorie de la ARACIP, apoi era necesar să se acrediteze. Părinţii au încheiat contracte cu acest centru educaţional. Persoanele care lucrau acolo aveau contracte cu acest centru, nu au fost înregistrate la ISJ“, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa, Cristina Ivan.

Amendat de DSP Constanţa

Marţi, 3 iunie, două echipe de inspectori din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică au efectuat controale igienico-sanitare la cele două grădiniţe cu orar normal şi prelungit administrate de SC Micul Regat EDU Center SRL. Este vorba despre Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie din strada Barbu Lăutaru nr. 1 A şi Grădiniţa cu orar normal si prelungit din strada Ion Raţiu nr. 27. „Ca urmare a controlului, s-au constatat următoarele: cele două puncte de lucru deţin autorizaţie sanitara de funcţionare, eliberată în baza declaraţiei pe propria răspundere, respectiv notificare pentru certificarea conformităţii eliberată de DSPJ Constanţa, în conformitate cu legislaţia în vigoare. De asemenea, la unul dintre punctele de lucru s-a aplicat o sancţiune contravenţională pentru un stoc insuficient de substanţe dezinfectante“, au precizat  reprezentanţii DSP Constanta.

Ce spune directorul grădiniţei, Eliza Pufleanu

Directorul Centrului de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie „Micul Regat“, Eliza Pufleanu, susține că imaginile cu copiii bătuți fac parte dintr-o campanie de denigrare a instituției pe care o reprezintă. „Cred că este o campanie împotriva Centrului de Educație. Nu ştiu cine a iniţiat-o. Este de competența organelor de anchetă să stabilească adevărul. În anul 2013, părintele unui copil şi-a exprimat mici nemulţumiri privind activitatea îngrijitoarelor. Dar nu mi-a arătat nicio imagine. Asta mă doare! La acea vreme, am desfăşurat o anchetă internă pentru a remedia problema. În luna decembrie 2013, am descoperit în jucăria unui copil un stick de înregistrare. Am chemat un avocat, dar şi pe părintele copilului care deţinea acea jucărie. Părintele nu a recunoscut că aparatul de înregistrate i-ar aparţine. În luna februarie 2014, acesta a făcut plângeri penale împotriva a două îngrijitoare şi a unei educatoare. Imediat am luat măsuri administrative şi am suspendat contractele de muncă ale persoanelor care sunt prezentate în imagini“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Eliza Pufleanu, directorul Centrului de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie „Micul Regat“. Ea a precizat că părintele care a avut înregistrarea ar fi trebuit, în primul rând, să prezinte materialul conducerii centrului: „În momentul în care a avut  înregistrările, ar fi trebuit să vină și să mi le prezinte. El deţinea acele imagini din 2013, iar eu am aflat de ele anul acesta, când am fost chemată la Parchet și imediat am luat măsuri“.
În ceea ce priveşte faptul că grădiniţa pe care o conduce nu are acreditare eliberată de ARACIP, Eliza Pufleanu a subliniat că dosarul realizat în acest scop este în lucru, singurul document care lipsește fiind avizul din partea ISU „Dobrogea“.

Cui aparţine societatea Micul Regat EDU Center SRL


Potrivit Registrului Comerţului, Micul Regat EDU Center SRL a luat naştere în anul 2012 şi are sediul social pe strada Alexandru cel Bun, nr. 42, din municipiul Constanţa. Capitalul social subscris este de 200 de lei, fiind compus din 20 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţii şi administratorii societăţii sunt Eliza Pufleanu, născută în 1976, la Constanţa, şi Dumitru Pufleanu, născut în 1972, la Stejaru, Tulcea. Activitatea principală, conform codificării CAEN, este „activităţi de îngrijire zilnică pentru copii“. Potrivit bilanţului pentru anul 2012, publicat pe date-financiare.ro, societatea Micul Regat Edu Center SRL, cu cinci angajaţi, a înregistrat o cifră de afaceri netă de 210.550 de lei, un profit brut de 94.617 lei şi un profit net de 88.300 de lei.

La Centrul de Dezvoltare şi Educaţie Timpurie „Micul Regat“ sunt înscrişi aproximativ 90 de copii cu vârste între trei şi şase ani, iar taxele percepute sunt cuprinse între 550 de lei pe lună, pentru programul 8.00 - 12.00, 650 de lei pentru programul 8.00-13.00 şi 800 de lei pentru programul lung, cuprins între 8.00 şi 17.00. Numele Elizei Pufleanu şi cel al lui Dumitru Pufleanu apar şi în SC Milact Com SRL (sediul social în municipiul Constanţa, strada Mircea cel Bătrân, nr. 141). Dumitru Pufleanu a fost acţionar şi la SC My Dan Trade SRL, care a fost radiată.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Grădiniţa privată „Santa Maria del Mar“ din Constanţa, acreditată de Ministerul Educaţiei Naţionale. Legături cu Grădiniţa „Micul Regat“ (galerie foto)

21 Aug 2019 6476

A început audierea părinţilor în dosarul „Micul Regat”. Şedinţa este secretă

04 Dec 2015 1886

Bilanţul cutremurului din Nepal, tot mai sumbru

30 Apr 2015 1870

Agresoarele de la grădiniţa „Micul Regat“ din Constanţa au scăpat de controlul judiciar

26 Feb 2015 2043

Întrebări fără răspuns pe domnuleprimar.ro O mamă, către Primăria Constanţa - „Cine ne apără copiii? Cine nu şi-a îndeplinit responsabilităţile?“

19 Jun 2014 2611

Ce spune preotul Ilie Petre despre acuzaţii În scandalul de la grădiniţa „Micul regat“ este implicată soţia directorului Seminarului Teologic Constanţa

06 Jun 2014 7368

Cum se implică Ponta pentru a fi evitate incidente precum cele de la grădinița privată din Constanța

04 Jun 2014 1955

Actele reprobabile de violenţă de la „Micul Regat“ puteau fi evitate Florin Gheorghe - „Dacă acel proiect era adoptat, grădiniţa cu pricina nu ar fi existat“

04 Jun 2014 2428

Avocatul părinţilor copiilor maltrataţi la grădiniţa „Micul Regat“ din Constanţa Dosarul este deschis de şase luni

03 Jun 2014 2541

Imagini șocante în grădinița privată din Constanța unde a izbucnit astăzi un scandal (video)

02 Jun 2014 4234

Update Scandal la o grădiniţă din Constanţa

02 Jun 2014 4504