Ai de recuperat bani de la statul român? S-a aprobat procedura de restituire a sumelor privind timbrul de mediu

Facem precizarea că textul întregului ordin, precum şi anexele acestuia sunt disponibile în ediţia online a cotidianului nostru, în secţiunea „Utile/Legi Utile”

Având în vedere mai multe dispoziţii din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice şi ministrul Finanţelor Publice au emis un ordin prin intermediul căruia s-a aprobat procedura de restituire a sumelor de bani privind timbrul de mediu pentru autovehicule. Mai mult decât atât, acelaşi ordin reglementează şi sumele stabilite de instanţele de judecată prin hotărâri definitive şi irevocabile.

Potrivit datelor oficiale, ordinul aprobat în urmă puţin timp are următorul conţinut: înştiinţarea de restituire a unor sume reprezentând diferenţe de sume plătite/valoarea reziduală a timbrului, precum şi a sumelor stabilite de instanţele de judecată prin hotărâri definitive şi irevocabile, cererea de restituire a sumelor stabilite de instanţele judecătoreşti prin hotărâri definitive şi irevocabile, dar şi evidenţa cererilor de restituire şi a sumelor aprobate la restituire reprezentând diferenţe de sume plătite/valoarea reziduală a timbrului, precum şi a sumelor stabilite de instanţele de judecată prin hotărâri definitive şi irevocabile. Mai mult decât atât, accesând secţiunea „Utile/Legi Utile” din ediţia online a cotidianului nostru, cei interesaţi pot obţine modelul cererii de eliberare a adeverinţei prin care se atestă restituirea/nerestituirea taxei pe poluare pentru autovehicule/taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule/taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule/ timbrului de mediu pentru autovehicule sau a valorii reziduale a timbrului. Ordinul emis de ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice şi de ministrul Finanţelor Publice mai conţine adeverinţa prin care se atestă restituirea/ nerestituirea taxei pe poluare pentru autovehicule/taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule/taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule/timbrului de mediu pentru autovehicule sau a valorii reziduale a timbrului, dar şi referatul privind determinarea diferenţei de sume plătite sau a valorii reziduale a timbrului, precum şi a sumelor stabilite de instanţele de judecată prin hotărâri definitive şi irevocabile.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

HAHAA

02 Apr, 2013 10:56

Va da cu o mana inapoi si o sa va iai cu ambele maini ce ati luat si in plus:))

Articole asemanatoare

Firme Constanța David Lucian Vlagea, numit administartor al Vector Industrial System SRL

03 May 2024 271

Firme Constanța Royal Mind Junior SRL a rămas fără unele coduri CAEN din obiectul secundar de activitate

02 May 2024 288

Pas important pentru construcția noului stadion din Constanța. Guvernul României a aprobat memorandumul de finanțare

30 Apr 2024 773

Astăzi este ultima zi pentru a depune candidaturile la birourile electorale pentru alegerile locale din 9 iunie

30 Apr 2024 445

Lista candidaților ADU la Consiliul Județean Constanța

29 Apr 2024 753

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 865

Elevii și preșcolarii intră în vacanță! Când vor reveni la cursuri

26 Apr 2024 597

Oficial de la Ministerul Muncii Anunțul mult așteptat de pensionari! Se va întâmpla înaintea sărbătorilor pascale

25 Apr 2024 448

Primăria Năvodari a semnat contractul de finanțare Grădinița nr. 3 „Lumea Florilor“ din Năvodari va fi renovată energetic

25 Apr 2024 433

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 488

Indemnizaţia de 4.950 lei pe lună Au fost numiți administratorii provizorii pentru Consiliul de Administraţie al SC Termica Distribuţie Năvodari SRL

24 Apr 2024 449

Justiție Constanța Judecătorul Florin Cosmin Bobei, de la Judecătoria Medgidia, schimb de robe!

24 Apr 2024 529

Ministerul Sănătății crește accesul pacienților cronici la medicamente de ultimă generație

23 Apr 2024 392

Guvernul a aprobat calendarul acţiunilor din perioada electorală pentru alegerile din 9 iunie

22 Apr 2024 550

Firme Constanța Mandate prelungite pentru membrii Consiliului de Administrație a Avicola Lumina SA

22 Apr 2024 396