#ConstantaEsteBine

#ConstanțaEsteBine - Chiar dacă sunt din comunele 23 August și Poarta Albă Pentru elevii de 10, repartizarea computerizată nu mai aduce surprize


Astăzi, în urma afișării repartizării computerizate, toți cei peste 5.000 de absolvenți constănțeni de clasa a VIII-a care s-au prezentat la probele scrise ale Evaluării Naționale 2020, indiferent de nota pe care au obținut-o, vor afla în băncile cărui liceu își vor petrece următorii patru ani. Evident, cu excepția celor care au ales să urmeze o școală profesională.

Anul acesta, în premieră, ierarhia județeană a admiterii 2020 s-a deschis cu codul (nu cu nume și prenume) unei eleve de la Școala Gimnazială nr. 1 Poarta Albă. Șefa de promoție Bianca Dorina Andrei a reușit performanța de a încheia cei patru ani de gimnaziu cu media 10, aceeași notă maximă obținând-o și la cele două probe scrise ale Evaluării Naționale. Ambiția de a fi cea mai bună a pornit încă din clasele primare, atunci când învățătoarea Florentina Țigmeanu a impulsionat-o să-și dezvolte capacitățile intelectuale. Apoi, în gimnaziu, s-a bucurat de ajutorul profesorilor pe care mărturisea că i-a simțit aproape mai ales în ultima perioadă, în apropierea examenelor, când o înfrângea oboseala. „Doamna dirigintă Florentina Mangri (catedra de biologie și director al acestei școli – n.r.) m-a încurajat de câte ori dădeam semne că nu mai pot și mă ajuta când aveam nevoie de ceva. De asemenea, m-au ajutat mult doamnele de limba și literatura română Oana Cabuz și Georgiana Veli, dar și doamna de matematică Diana Costin”, povestește Bianca. Evident că pentru ea, astăzi, faptul că se va vedea admisă la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța nu va mai fi o surpriză, ci doar împlinirea unei munci trudnice.

Întrebată ce materie i s-a părut că-i... „încărca” orarul, Bianca ne-a spus că Educația tehnologică, pentru că la desen și muzică profesorii erau înțelegători.
Mai trebuie spus că la Școala gimnazială nr. 1 Poarta Albă au existat anul acesta trei șefi de promoție, alături de Bianca fiind Tiberiu Ciobănescu și Ruxandra Costin.


Tot șefă de promoție a terminat gimnaziul și Elif Adilburi, dar la Școala gimnazială „George Coșbuc” din 23 August, unde a venit din clasa a II-a. În toți acești ani a făcut naveta din localitatea Agigea, alături de mama ei, care este învățătoare la unitatea din 23 August și iată că, astăzi, se vede admisă la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, mate-info bilingv engleză. Cât de greu este să termini cu 10 pe linie? „Nu știu dacă neapărat a fost greu, dar cu siguranță a fost multă muncă și mereu mi-am dorit să-mi ating potențialul maxim. Mereu trăgeam de mine să fiu cea mai bună, nu neapărat în comparație cu alte persoane, și într-un final s-a întâmplat”, mărturisea Elif.
De altfel, cuvinte de laudă la adresa muncii depuse de Elif aveam să primim și din partea prof. Magdalena Iacob, director al Școlii gimnaziale „George Coșbuc” din 23 August până pe 7 iulie (acum este inspector școlar de istorie): „E o fată genială, care în fiecare an a fost de excelență! Am avut o generație de aur, de care suntem foarte mândri”.


Ca dovadă, o figură frumoasă, ca să folosim un termen sportiv, a făcut și colega ei Andreea Mădălina Mitrofan, tot de la Școala gimnazială „George Coșbuc” din 23 August, reușind să finalizeze gimnaziul cu media 9,99, iar la cele două probe scrise ale Evaluării Naționale să obțină nota maximă. Dar a și muncit pe rupte, după cum ne povestea, în pandemie epuizând trei caiete la matematică. A ales să petreacă următorii patru ani la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Constanța, pentru că a aflat de la prieteni că sunt profesori foarte buni și se obțin rezultate frumoase. „Plus de asta, îmi este mai ușor cu naveta. Aș fi vrut la Liceul Teoretic «Ovidius», dar nu are secție de științe sociale, iar eu îmi doresc să merg mai departe la Academia de Poliție”.


Trei adolescente din mediul rural care și-au văzut visul împlinit, dar pentru care au muncit susținut și care, cu siguranță, vor excela și în liceele pe care le-au ales.


Citește și:

Evaluare Națională 2020 Gimnaziile din liceele constănțene de top, surclasate de școli de cartier (document)


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A doua repartizare în licee a absolvenților clasei a VIII-a Cu ce medii au intrat elevii rromi și cum s-au rezolvat situațiile speciale

03 Aug 2020 1269

Schimbare totală de paradigmă „Generația fără manuale” va susține Evaluarea Națională 2021 pe modelul testelor PISA

20 Jul 2020 5574

Noile modele de subiecte şi bareme pentru absolvenţii clasei a VIII-a, anul şcolar 2020 – 2021, au fost publicate

17 Jul 2020 910

Admitere 2020 Medii mai mari, față de 2019, și cu jumătate de punct. 365 de elevi constănțeni admiși cu note sub 5

11 Jul 2020 2233

S-au afișat rezultatele admiterii la liceu. Care este situația la Constanța

10 Jul 2020 1361

Elevi de excepție admiși la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța

03 Jul 2020 3442

Editorial Evaluare Națională. Diferențe mari înainte și după contestații. Se va repeta situația și la Bacalaureat?

02 Jul 2020 2727

Evaluare Națională 2020. S-a publicat ierarhia județeană

01 Jul 2020 1306

Astăzi absolvenții constănțeni de-a VIII-a află locul în ierarhia județeană

01 Jul 2020 778

Evaluare Națională 2020 La Constanța, sesiune specială pentru trei elevi, la Școala „Dan Barbilian”

28 Jun 2020 1218

Cine răspunde pentru asemenea erori? Recordurile contestațiilor la nivel național - 84% note mai mari la română și 70% la matematică

27 Jun 2020 7982

UPDATE 2 Note foarte mari după contestații la Evaluarea Națională 2020 103 elevi constănțeni au primit nota 10 la limba română, în urma recorectării

27 Jun 2020 3276

Evaluare Națională 2020 Astăzi se afișează rezultatele finale, după contestații

27 Jun 2020 871

Constanța, fruntașă la contestațiile pentru Evaluarea Națională

23 Jun 2020 1531

Evaluare Națională 2020 Gimnaziile din liceele constănțene de top, surclasate de școli de cartier (document)

23 Jun 2020 5931