Deschidere editie

#ConstanțaEsteBine – Noi vești de pe șantierul Cazinoului din Constanța Planșee noi peste grinzile lui Saligny! (galerie foto+video)


 
La Cazinoul din Constanța, ne aflăm, în continuare în faza de decopertare, de scoatere a tencuielilor degradate, dar și de consolidare. După cum m-am mai exprimat, grinzile metalice secundare care țineau planșeele peste subsol au fost, și mai sunt, în cercetarea experților de rezistență pentru a se stabili cele mai bune soluții pentru fiecare zonă în parte.

Primele planșee care au fost decopertate au fost cele din zona anticamerei barului și barului (aici am numit fostele funcțiuni ale spațiilor respective). În aceste două zone s-a constatat că majoritatea grinzilor sunt extrem de corodate și nu mai pot rămâne. S-a constatat că grinzile mari, ale lui Saligny, se prezentau foarte bine și acestea au fost doar curățate prin sablare și vopsite.
În urma analizelor făcute de experții de rezistență, s-a luat măsura ca în anticamera care duce spre bar (unde sunt două grinzi ale lui Saligny) să nu se mai înlocuiască grinzile metalice secundare, ci să se cofreze și să se toarne două grinzi suplimentare de beton armat, peste care va fi realizat un planșeu din beton armat. Planșeele s-au executat deja, conform noii expertize și a noului proiect de cofrare, armare și betonare.

 

La fel s-a procedat și la planșeul peste subsol în zona fostului bar.

Decopertările au continuat și la planșeul dintre subsol și parter în zona fostului restaurant dinspre mare. Și aici se modifică acest planșeu, deoarece s-a constatat că există un procent însemnat de grinzi metalice secundare corodate, iar armătura dintre ele are zone degradate. Se vor scoate toate grinzile secundare metalice și armătura și se vor înlocui cu unele noi + armătura corespunzătoare pentru a fi turnată apoi placa de beton. Totodată, și aici s-a constatat de către experți faptul că grinzile lui Saligny (asemănătoare cu grinzile metalice folosite de el la Podul de la Cernavodă) care susțin grinzile secundare sunt impecabile. Ele doar s-au sablat și vopsit în culoarea gri.

Cât despre grinzile secundare – s-a luat decizia să le înlocuiasca. Cele noi vor fi identice că dimensiuni că celelalte însa mult mai performanțe (I200 protejate C5M, în termeni tehnici), vopsite în 3 straturi cu o vopsea specială care să reziste la mediul salin, la coroziuni.
Și betonul turnat peste aceste grinzi era carbonatat (degradat). Peste noile grinzi metalice  tot planșeul va fi armat, iar betonul hidrotehnic care fi turnat aici va fi de o marca superioară (Clasa C 35-45, în termeni tehnici), un beton foarte dens care va rezistă la cutremure de grad mare.

 

  
 
 

 
Urmează, în zilele următoare, să se decoperteze planșeul dintre subsol și parter  din zona holului principal și cel din jurul scării principale. După noi analize, și aici or să se dea soluții optime de rezolvare de către experți.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstantaEsteBine Jocul Școala Femina. Ce ne face să stăm în starea de femeie de serviciu / Cenușăreasa?

29 Sep 2020 471

#ConstantaEsteBine Jocul Școala FEM-IN-NA. Cenușăreasa – sau Magia forței Vieții

27 Sep 2020 576

#DobrogeaDigitală - „Geografia județului Constanța și cu generalități asupra României”, de D. Bujilă și M. Mitache Dobrogea, „un colţ de raiu al ţării noastre”

26 Sep 2020 1524

#ConstanțaEsteBine Jocul Școala FEM-IN-NA. Conversația cu femeia de serviciu

25 Sep 2020 887

#ConstanțaEsteBine Jocul Școala FEM-IN-NA. Echinocțiul de toamnă - zona de „potențial”

23 Sep 2020 879

#alegerilocale2020 Stelian Ion, candidat USR PLUS – “27 septembrie este despre viitorul copiilor noștri aici, acasă, la Constanța. Este despre noi toți într-un oraș curat, verde, civilizat și prosper”! (video)

23 Sep 2020 1366

#ConstanțaEsteBine A cincea ediție TEDxConstanța s-a mutat online

23 Sep 2020 488

#alegerilocale2020 Mohammad Murad îl susține pe Stroe Felix la președinția Consiliului Județean Constanța!

22 Sep 2020 806

#ConstanțaEsteBine Jocul Școala FEM-IN-NA

21 Sep 2020 395

#ConstantaEsteBine Jocul Școala FEM-IN-NA. TEMA 1 – Cenușăreasa și femeia de serviciu

19 Sep 2020 894

#ConstanțaEsteBine Jocul ȘCOALA FEM-IN-NA

17 Sep 2020 835

#ConstantaEsteBine Școala FEM-IN-NA - Un nou Joc experimental

16 Sep 2020 902

#ConstantaEsteBine Jocul Limbajul iubirii (ultima zi - ziua 22)

12 Sep 2020 886

#ConstantaEsteBine Jocul Limbajul Iubirii (Ziua 21 din 22)

11 Sep 2020 977

#ConstantaEsteBine Jocul Limbajul Iubirii (Ziua 20 din 22)

10 Sep 2020 785