Cum se numesc ministrii de la Constanta Alexandru Mazare, invinuit de trafic de influenta

deschidere.jpgSenatorul Alexandru Mazăre a venit, ieri, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături de avocata fratelui său primar, Ioana Focşa, pentru a da explicaţii în legătură cu acuzaţiile care i-au fost aduse în urma denunţului făcut săptămâna trecută de Nati Meir

Social-democratul constănţean a declarat, după ce a fost chestionat de procurorii anticorupţie, că a fost pus sub învinuire pentru trafic de influenţă, în urma unei discuţii pe care ar fi avut-o cu senatorul Cătălin Voicu.

Cei de la DNA i-au prezentat acestuia o frază dintr-o discuţie pe care social-democratul susţine că ar fi avut-o în octombrie sau noiembrie cu cel învinuit la rândul său de trafic de influenţă. În schimb, acesta nu a avut acces la dosarul DNA şi nici nu i s-au prezentat probele.

Discuţia făcea referire la unele „strategii politice" prin care Alexandru Mazăre îi promitea lui Voicu sprijin pentru a deveni ministru al Internelor, dacă îl ajută pe Radu Mazăre într-un dosar aflat la instanţa supremă, în care acesta contesta o soluţie de neîncepere a urmăririi penale. „Sunt acuzat că am cumpărat influenţă într-un dosar al fratelui meu, Radu Mazăre, primarul,într-un dosar în care el l-a reclamat pe procurorul care l-a anchetat. Eu am cumpărat influenţă din partea domnului senator Voicu, oferind sprijin politic", a declarat Mazăre la DNA.

„Vin săptămânal citaţii de la DNA şi ANI"

alexandru_mazare_2.jpgNedumerit, fratele primarului a precizat că nu îşi poate da seama cum i-a fost interceptată conversaţia. „Discuţia mea cu senatorul Voicu a fost faţă în faţă, nu prin telefon. Această acuzaţie se bazează peo discuţie pe care am avut-o cu domnul senator. Eu senator, dânsul senator. Doi senatori de opoziţie la momentul respectiv care, timp de două ore, am avut o discuţie pe diverse ipoteze. A fost o discuţie faţă în faţă, nu înţeleg cum a fost interceptată discuţia mea cu senatorul Voicu", a mai completat senatorul PSD, precizând că neprezentarea dosarului duce la ideea potrivit căreia „dosarul este unul sută la sută politic".

Eu ar fi trebuit să obţin influenţă pentru fratele meu într-un dosar al acestuia. Un dosar în care fratele meu este petent, nu învinuit. Şi eu aş fi cumpărat această influenţă prin sprijin politic. Simpla influenţă. Asta este ţara", a completat Mazăre, care a spus râzând că la Constanţa, săptămânal, vin citaţii de la ANI şi de la DNA. Asta este ţara. Sunt învinuit că am oferit sprijin politic".

Alexandru Mazăre ar fi intervenit pentru obţinerea unei soluţii favorabile într-un dosar penal privind mai mulţi funcţionari ai Primăriei Constanţa, deferiţi justiţiei de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Funcţionarii au fost condamnaţi, în primă instanţă, la pedepse cu închisoarea, însă, la Curtea de Apel Constanţa, aceştia au fost achitaţi, potrivit surselor judiciare citate.

În această anchetă au fost puşi sub învinuire şi magistraţi, ultimul pus sub acuzare fiind judecătorul Cristian Jipa. Procurorii i-au prezentat, pe 12 februarie, noi acuzaţii senatorului PSD Cătălin Voicu, anchetat deja de DNA pentru trafic de influenţă într-un dosar în care apar nume importante din politică, justiţie şi mediul de afaceri, printre care Costel Căşuneanu. Cătălin Voicu este suspectat că ar fi intervenit pe lângă mai mulţi magistraţi în favoarea unor oameni de afaceri ce aveau diverse dosare aflate în curs de soluţionare la Parchete sau instanţe.

Vom reveni.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Autorizație de construire pentru Heineken Romania SA, eliberată de Primăria Constanța

10 May 2024 466

Editorial Ce faci pe 9 iunie? Votul este cea mai importantă formă de participare politică!

10 May 2024 341

Justiție Constanța ABADL Dobrogea Litoral a fost dată în judecată de o firmă din București

10 May 2024 343

S-a fixat ziua pronunțării în dosarul lui Robert Șerban, primarul din Eforie! La aproape două săptămâni după alegeri (DOCUMENTE)

10 May 2024 447

Justiție Constanța „Pastilă amară“ pentru cunoscutul Romeo Ursu, alias Genică Boenică! Cererea de redeschidere a procesului penal, respinsă

10 May 2024 357

Teren la intrare în Mamaia, revendicat drept plajă de către Apele Române! Dosarul, amânat pentru toamnă

10 May 2024 338

PUZ-urile pentru Palazu Mare, în atenția Tribunalului! Ce s-a întâmplat în proces

10 May 2024 442

Afaceri Constanța Primăria Cernavodă plătește peste 450.000 de euro pentru modernizarea unui drum public. Ce firmă a câștigat licitația (DOCUMENT)

10 May 2024 395

Levent Ibraim a preluat conducerea societății Magazin Constanța Impex Star SRL. Capitalul social este 1.430 de lei

10 May 2024 382

Istoria Dobrogei Valentina Boteanu, o misionară a învățământului dobrogean

10 May 2024 603

Județul Constanța Accident pe autostradă! Un TIR și o autoutilitară s-au lovit (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 May 2024 667

Justiție Constanța Scene interzise minorilor lângă un hotel din Mamaia! Începe procesul

10 May 2024 383

Între 17-21 mai 2024, Zilele Constanței! Multe evenimente sunt așteptate

10 May 2024 763

Ceremonial militar și religios la Constanța de Ziua Independenței Naționale a României (GALERIE FOTO)

10 May 2024 335

IPJ Constanța Activitate de promovare a meseriei de polițist în municipiu (FOTO)

10 May 2024 343