Deschidere editie

Lia Savonea a fost aleasă preşedintele CSM. A judecat Dosarul Retrocedărilor şi a condamnat definitiv un fost şef al Gărzii Financiare Constanţa

Judecătoarea Lia Savonea a fost aleasă preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Lia Savonea este absolventă a Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti şi are o experienţă de 20 de ani ca judecător.
 
În perioada noiembrie 2008 - februarie 2010, Lia Savonea a judecat la Curtea de Apel Bucureşti Dosarul Retrocedărilor din Constanţa! Acest dosar este unul dintre cele mai vechi cazuri instrumentate de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar în prezent se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. În cauză sunt judecaţi 37 de inculpaţi în legătură cu presupusa restituire şi atribuirea aparent nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. În cauză, procurorii au calculat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa).
 
UPDATE. Constanţa s-ar putea cutremura azi! Directori din Primărie, avocaţi, notari şi afacerişti. Toţi aşteaptă sentinţa în Dosarul Retrocedărilor

 
Într-un alt dosar, Lia Savonea a decis, alături de un alt coleg magistrat, condamnarea definitivă a lui Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa. Epure a luat trei ani de închisoare, cu suspendare, sub supraveghere, pe o durată de cinci ani, ce reprezintă termen de încercare, pentru luare de mită şi pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.
 
Prorectorul Stanciu, judecat degeaba
Sentinţă definitivă pentru Dănuţ Epure, rectorul Universităţii „Ovidius“ din Constanţa


 
Lia Savonea a făcut parte şi din completul de judecată care a soluţionat dosarul în care Ciprian Mihail Fronea, fostul şef al Gărzii Financiare - Secţia Constanţa, Sorin Florea, fostul comisar general al Gărzii Financiare, şi Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General, au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti, primă instanţă, la ani grei de închisoare cu executare.
 
Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Poliţiei Judeţului Constanţa, a luat cinci ani de detenţie. Sorin Florea, fostul comisar general al Gărzii Financiare, a luat un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru o durată de doi ani ce reprezintă termen de supraveghere. Ciprian Mihail Fronea, fostul şef al Gărzii Financiare - Secţia Constanţa, a fost condamnat la un an de închisoare cu amânare pentru o durată de doi ani ce reprezintă termen de supraveghere. Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General, a luat un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru o durată de doi ani ce reprezintă termen de supraveghere. Pedepsele sunt definitive.
 
Citeste si:

Exclusiv
Un fost ofiţer DNA şi fostul şef al Gărzii Financiare Constanţa, CONDAMNAŢI definitiv


 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lia Savonea, şefa CSM, vrea să calmeze spiritele. Kovesi - justiţia din România este într-un punct foarte greu Procurorii din Constanţa decid azi dacă vor continua greva

04 Mar 2019 1052

Ce decizii s-au luat după discuțiile dintre conducerea CSM și premierul Viorica Dăncilă

25 Feb 2019 400

Judecătorul Lia Savonea este noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii

12 Dec 2018 545

Judecătorul Lia Savonea candidează pentru funcţia de preşedinte al CSM

12 Dec 2018 363

Curtea de Apel Constanţa şi-a prezentat raportul de activitate desfăşurată în anul 2017

15 Feb 2018 628

UPDATE. Constanţa s-ar putea cutremura azi! Directori din Primărie, avocaţi, notari şi afacerişti. Toţi aşteaptă sentinţa în Dosarul Retrocedărilor

14 Jun 2017 25367

UPDATE. Unii dintre inculpaţi nu vor dormi bine la noapte! Urmează pronunţarea în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa! (rechizitoriu)

21 Apr 2017 11839

Prorectorul Stanciu, judecat degeaba Sentinţă definitivă pentru Dănuţ Epure, rectorul Universităţii „Ovidius“ din Constanţa

11 Dec 2015 1862

Exclusiv Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, CONDAMNAT DEFINITIV

10 Dec 2015 2362

Exclusiv Un fost ofiţer DNA şi fostul şef al Gărzii Financiare Constanţa, CONDAMNAŢI definitiv

06 Nov 2015 2720

Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, judecaţi de şapte ani în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa (rechizitoriu)

28 Oct 2015 1904

Cine îl judecă pe Epure?

18 Sep 2015 1695

Cu executare pentru fostul şef al Gărzii Financiare Constanţa Toţi poliţiştii din DNA, puşi sub urmărire şi suspectaţi de divulgarea de informaţii (motivare)

02 Sep 2015 4475

Fost ofiţer al DNA şi al IPJ Constanţa, menţinut sub control judiciar (document + rechizitoriu)

05 Aug 2015 1360

Lia Savonea şi Daniel Grădinaru, şefii Curţii de Apel Bucureşti, au scos din arest un fost ofiţer al DNA şi al IPJ Constanţa (rechizitoriu + document)

12 Jun 2015 2831