Deschidere editie

Militar de pe Fregata „Regele Ferdinand“, mort într-un accident rutier. Final de anchetă (video)

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au finalizat cercetările specifice în dosarul în care un tânăr este acuzat de producerea teribilului accident de la finele lunii octombrie de pe şoseaua Mangaliei din Constanţa, eveniment în urma căruia un militar (Cosmin Duca) de pe Fregata „Regele Ferdinand“ a fost accidentat mortal.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa. Până în prezent, nu a fost stabilit primul termen de judecată. Oricare va fi decizia Judecătoriei Constanţa, aceasta va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Recent, magistraţii au decis ca inculpatul să rămână sub control judiciar.
 
Conform anchetatorilor, la data de 28 octombrie, ora 04.50, pe şoseaua Mangaliei din municipiul Constanţa, în apropierea intersecţiei cu strada Pandurului, un autoturism înmatriculat în Constanţa, condus de o persoană neidentificată iniţial, a accidentat mortal un pieton, în vârstă de 22 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea. Potrivit IPJ Constanţa, după producerea accidentului, autorul a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie.
 
Se pare că şoferul a susţinut în faţa anchetatorilor că se întorcea împreună cu soţia sa, care este însărcinată, de la o petrecere şi a crezut că a lovit un câine, nu o persoană. 
 
În faţa instanţei, avocatul inculpatului a susţinut că cel în cauză nu şi-ar fi dat seama că a lovit un om şi că ar fi aflat de cele întâmplate de pe reţelele de socializare, după care a mers într-un parc şi în câteva ore s-a predat la poliţie.
 
În motivarea judecătorilor se mai arată că, ulterior accidentului, inculpatul s-ar fi întors la locul faptei unde poliţia era prezentă pentru cercetări, însă nu s-a predat organelor de anchetă şi a plecat din nou de la faţa locului.
 
În final, instanţa a respins cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa de luare faţă de inculpat a măsurii arestului la domiciliu. Judecătorii au considerat că măsura arestului la domiciliu este prea aspră, iar măsura controlului judiciar este necesară şi proporţională în cauză pentru a asigura buna desfăşurare a procesului penal.
 
Inculpatul a fost obligat, pe durata controlului judiciar, să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lui de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
 
„Impune inculpatului obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a judeţului Constanţa şi să nu se apropie de părţile civile şi de martorul (…) şi de membrii de familie ai acestora, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive“, potrivit minutei judecătoreşti.
 

 
 
Citeşte şi:
 
Detalii exclusive din anchetă Şoferul care l-a accidentat mortal pe militarul de pe Fregata „Regele Ferdinand“ s-a întors la locul faptei, după care a plecat (video)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Detalii exclusive din anchetă Şoferul care l-a accidentat mortal pe militarul de pe Fregata „Regele Ferdinand“ s-a întors la locul faptei, după care a plecat (video)

06 Nov 2018 4384

Anunţ de ultim moment din sala de judecată Este vizat şoferul acuzat că l-ar fi accidentat mortal pe militarul de pe Fregata Regele Ferdinand

31 Oct 2018 3460

Azi se decide libertatea şoferului suspectat că l-ar fi accidentat mortal pe militarul de pe Fregata Regele Ferdinand

31 Oct 2018 1102

Jale la Luncaviţa. Fruntaşul de pe Fregata Regele Ferdinand accidentat mortal în Constanţa condus pe ultimul drum cu onoruri militare (galerie foto+video)

31 Oct 2018 8628

Militar mort într-un accident rutier în Constanţa. Procurorii cer arest la domiciliu pentru un tânăr din Tulcea (video)

31 Oct 2018 1699

Exclusiv! Doliu în Forţele Navale! Iată ce interdicţii are şoferul suspectat că l-ar fi accidentat mortal pe militarul de pe Fregata Regele Ferdinand (video)

30 Oct 2018 1387

Militarul decedat în accidentul de pe Șoseaua Mangaliei din Constanța va fi condus mâine pe ultimul drum. Zeci de mesaje de condoleanțe transmise (video)

29 Oct 2018 2698

Comandantul Fregatei "Regele Ferdinand" "Transmit condoleanțe tuturor membrilor familiei, și celor care l-au cunoscut, au pierdut un om drag, un camarad" (video)

28 Oct 2018 1643

UPDATE. Tânărul decedat în accidentul de pe Șoseaua Mangaliei din Constanța era militar pe Fregata Regele Ferdinand

28 Oct 2018 9299

Bulevardul Ferdinand Bărbat accidentat de şoferul unui microbuz de călători, pe trecerea de pietoni

15 May 2015 1227

UPDATE 2. Din nou, microbuz plin cu pasageri implicat! Accident rutier în zona Casei de Cultură din Constanţa

11 Mar 2015 1704

UPDATE 2. Accident stupid în Constanţa Şofer băut la volan, lovit de maşina unui taximetrist care nu a acordat prioritate

25 Feb 2015 1377

Accidente în serie, petrecute, ieri, pe şoselele din Constanţa

12 Feb 2015 848

Accident rutier în centrul Constanţei Femeie rănită de o şoferiţă neatentă

25 Jul 2014 1183

Tânără lovită pe trecerea de pietoni la Constanţa

27 Jun 2014 1335