Deschidere editie

PNL Constanţa explică „execuţiile“ interne ale consilierilor Rezeanu şi Căliminte

După ce au fost urecheaţi prin presă de consilierii excluşi, în aceeaşi manieră ca execuţia Guvernului Grindeanu în Comitetul Executiv Naţional al PSD, cei din conducerea BPJ al PNL Constanţa resping, prin intermediul unui comunicat de presă, „toate acuzaţiile venite din partea membrilor excluşi în mod perfect statutar din partid“. Menţionăm că aleşii locali au vorbit chiar despre posibile fapte de natură penală reţinute în seama unor lideri liberali.
 
Partidul Naţional Liberal, se arată în comunicatul transmis redacţiei, „are un singur interes faţă de preluarea Stadionului Farul de către autorităţile locale: salvarea unui simbol al sportului constănţean de degradarea continuă în care a fost menţinut de către administratorii total iresponsabili“.
 
În continuare, conducerea Biroului Permanent Judeţean explică de ce a votat PNL pentru preluarea stadionului în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa. „CJC are capacitatea să atragă investiţii în acest obiectiv sportiv. Există reţete de succes în atragerea fondurilor europene care pot funcţiona foarte bine şi în acest caz. Stadionul Farul şi întreaga bază sportivă pot să ajute la promovarea sportului în tot judeţul, la crearea unei infrastructuri administrate la nivel judeţean de care să se folosească tinerii sportivi constănţeni, din judeţ, din municipiu, de oriunde. Nu suntem de acord cu politizarea excesivă a acestui subiect. FC Viitorul a găsit sprijin şi resurse în judeţul Constanţa pentru a forma o echipă de campioni, nicidecum în municipiu“.
 
Undeva pe la mijlocul comunicatului de presă, sunt inserate şi motivele reale pentru care PNL Constanţa a decis (prin vot) excluderea celor doi consilieri locali care au votat împotriva colegilor de partid. „Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte au dat dovadă de lipsă de respect faţă de colegii liberali. Nu au respectat o decizie la care am ajuns în urma unor dezbateri, concretizată prin vot. A se reţine că au votat împotriva majorităţii colegilor, nu împotriva dorinţei sau voinţei unui om, aşa cum eronat comunică cei doi în prezent. Horia Căliminte nu şi-a respectat nici măcar cuvântul dat în şedinţa de armonizare. Acesta s-a exprimat prin vot împotriva preluării stadionului de către municipalitate, urmând ca ulterior să facă altceva decât a promis. Romeo Rezeanu s-a detaşat total de PNL Constanţa, aruncând cu noroi în numele partidului şi în colegii de organizaţie. Drept dovadă, acelaşi comportament şi-l menţine şi după pierderea calităţii de membru. Din motive parţial diferite, cei doi foşti liberali au fost excluşi din partid, în urma unor decizii luate succesiv, prin vot, de două foruri politice superioare diferite: Biroul Politic Local şi Biroul Politic Judeţean ale PNL“.
 
Referitor la acuzele „deplasate“ pe care cei doi foşti membri le lansează în spaţiul public, se fac următoarele precizări: „În momentul în care peste 70 de oameni votează ca tu să nu mai faci parte din echipă, devine evident că nu eşti exclus pentru că aşa vrea un singur om, ci pentru că nu poţi să dai dovadă de respect şi colegialitate. Cuplul Rezeanu - Căliminte recurge la atacuri la persoană, insulte şi calomnii pentru a încerca să justifice decizia de excludere luată de către un întreg partid în urma sfidărilor repetate ale celor doi. Reamintim faptul că nu există un partid la judeţ şi altul la municipiu. Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal este un corp unitar, un singur partid, şi va acţiona ca atare“.
  
Citeşte şi:
 
Doi consilieri locali şi un consilier judeţean au fost propuşi pentru excludere din PNL Constanţa. Ce a condus la această decizie. Ce spun consilierii propuşi spre excludere
 
Update. Excluderea celor trei consilieri votată în unanimitate în BPJ al PNL Constanţa

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Situaţie disperată printre angajaţii RADIONAV. Deputatul Huţucă i-a scris ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc (document)

18 Apr 2019 503

Motiv de gâlceavă politică Liberalii din Consiliul Judeţean vor modificarea programului cultural al Centrului „Teodor T. Burada“ şi suspendarea Festivalului Berii (document)

18 Apr 2019 881

Criză fără precedent în bugetul municipiului Constanţa pentru 2019! Cheltuielile cu salariile au crescut cu 40%. S-au tăiat banii regiilor. Primăria îşi propune să vândă cât mai multe terenuri

17 Apr 2019 1773

Moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor, dezbătută în plenul Senatului

15 Apr 2019 274

PMP, proiect de lege privind eliminarea pensiilor speciale Turcescu - „Suntem bucuroşi că PNL şi USR ne susţin, dar să dea Cezarului ce-i al Cezarului!“

15 Apr 2019 927

Sub sloganul „România în primul rând“, PNL şi-a prezentat echipa de europarlamentari în faţa electoratului din Regiunea Sud-Est (galerie foto)

15 Apr 2019 1150

Doi deputați PNL implicați în accidentul rutier din apropiere de Aeroportul Mihail Kogălniceanu, județul Constanța

14 Apr 2019 4828

LIVE TEXT Lansarea candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare, la Constanţa. Rareş Bogdan, prezent la eveniment (galerie foto + video)

14 Apr 2019 1288

PNL estimează o prezenţă la vot de 50% la alegerile europarlamentare

13 Apr 2019 349

Liberalii şi-au pierdut răbdarea şi îi dau ultimatum lui Făgădău Soluţiile PNL Constanţa pentru crearea de locuri de parcare în municipiu

12 Apr 2019 957

Deputatul Huţucă vrea explicaţii de la preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, privind anularea licitaţiilor pentru reabilitarea Mormântului Hypogeu şi a Edificiului Roman cu Mozaic

12 Apr 2019 784

Săli de sport inexistente, improvizate sau subdimensionate Peste 17.000 de elevi din 26 de şcoli şi licee din municipiul Constanţa, condamnaţi de autorităţi (galerie foto + document)

12 Apr 2019 1496

Klaus Iohannis, consultări cu reprezentanții PMP pe tema situației din Justiție

11 Apr 2019 301

UPDATE. Constanța. Liberalii vor depune două proiecte de hotărâre de consiliu local. Una vizează problema locurilor de parcare (galerie foto)

11 Apr 2019 628

Cifră-record de morţi în accidente rutiere Huţucă (PNL) - „Guvernul PSD, incapabil să semneze un singur contract nou de autostradă!“

11 Apr 2019 345