Deschidere editie

ŞOCANT! Nevoiaşii Constanţei, îndrumaţi de Primărie să folosească tichetele sociale la KFC sau în magazine care vindeau carne alterată (document)

Nu ştiu cum se face, dar chiar în plină campanie electorală, Primăria Constanţa a reuşit să demareze mult-trâmbiţatul program „Respect“. Este vorba despre programul prin care persoanele defavorizate beneficiază, în locul pachetelor cu alimente pentru care stăteau până acum la cozi interminabile, de tichete. Cum a făcut, cum n-a făcut, deşi licitaţia pentru achiziţia acestor bonuri de cumpărături a fost contestată, municipalitatea anunţă că, începând de astăzi, începe distribuirea tichetelor valorice prin Poşta Română.
 
Mai mult, onor aleşii noştri au afişat, pe site-ul Primăriei Constanţa, acolo unde, suntem siguri, intră toţi pensionarii să vadă noutăţile, cu atât mai mult cei care au venituri mici (sic!), care sunt unităţile comerciale unde pot folosi aceste tichete valorice.

Pensionarii, îndemnaţi să cumpere de la afaceristul Dimoftache

Nu mică ne-a fost mirarea să vedem şi nişte societăţi comerciale de unde bătrânii nevoiaşi ai Constanţei pot să îşi cumpere… preparate fast-food, consumabile pentru autoturisme sau chiar carne de la magazinele lui Dimoftache, afaceristul trimis în judecată în dosarul cărnii presupus alterate, judecat în stare de arest la domiciliu. Procurorii arată, în referatul propunerii de arestare, că în magazinele sale, care funcţionează pe All Plus Consulting SRL, toate cele trei puncte de lucru fiind trecute pe lista afişată de Primăria Constanţa, se comercializa carne improprie consumului uman.

Citeşte şi

Exclusiv: Carne cu mâzgă, ştearsă cu apă şi oţet. Cârnaţi înverziţi, spălaţi cu detergent. Pe fir a intrat şi DNA Constanţa (galerie foto)
 
EXCLUSIV! Interceptări: „Carnea era ţinută la vânzare până se învechea. Se afuma şi era adusă din nou la raft“ 


Pensionarii, coadă la fast-foodurile din malluri

Revenind însă la lista Primăriei Constanţa în care sunt trecute toate unităţile comerciale de unde pensionarii pot cumpăra produse pe bonurile eliberate de municipalitate, am mai văzut şi cantina Min Metal, Catena - firma care deţine şi lanţul de farmacii cu acelaşi nume, sau restaurantul Q’s Inn, care funcţionează pe firma Cuisine Chef SRL. Mai sunt pe listă, de asemenea, şi reprezentantele la Constanţa ale lanţului de fast-fooduri importate din SUA, KFC, un loc unde, mai degrabă, ar mânca nepoţii bunicilor beneficiari de tichete sociale. Mai regăsim şi Pizza Hut, un local care, de asemenea, şi-a găsit locul prin malluri. Şi la restaurantul Rosemarie pensionarii pot folosi aceste tichete, ca şi în magazinele din staţiile de carburanţi Rompetrol.
 
E drept, mulţi dintre pensionarii care beneficiază de aceste tichete sociale şi care au probabil şi facilităţi la transportul în comun vor trece prin aceste restaurante pentru a folosi tichetele primite de la municipalitate. Putem menţiona şi restaurantul chinezesc aflat tot într-un centru comercial, Chopstix, dar şi fast-foodul de lângă, SaladBox, sau Sultan Grill Express, unde aceste tichete pot fi folosite de pensionari după poftele lor.
 
Amintim că pot beneficia de Programul „Respect“ constănţenii care se încadrează într-una dintre următoarele categorii:
a) au pensii, indemnizaţii sau venituri lunare cumulate care nu depăşesc suma de 1.000 de lei;
b) nu au niciun venit şi împlinesc în anul 2016 cel puţin vârsta de 60 de ani;
c) au grad de handicap grav sau accentuat;
d) beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001;
e) au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soţul sau soţia reprezentantului legal.
 
Magazine care nu mai există… decât pe lista Primăriei Constanţa
 
Să mai spunem că multe dintre magazinele menţionate nici nu mai există: Spar, fostul supermarket din mallul din parcul Tăbăcărie, sau Ely and Cipy SRL, de pe bulevardul 1 Decembrie. Mai sunt incluse pe listă, de asemenea, şi Magazinele Pensionarului (1, 3 şi 4), care nu mai funcţionează de foarte mult timp în peisajul constănţean.

Afacerile apropiaţilor lui Mazăre?

La aceste magazine putem adăuga şi societăţi comerciale aparţinând cercului de apropiaţi ai fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre: Clubo Galactic, magazinele din piaţa Tomis II şi de la Brick. Clubo Galactic este numele firmei care administrează Aqualand, firma pe care funcţionează parcul de distracţii Aqua Magic, care este controlat de Dumitru Cilibia, Sorina Gina Hortolomei-Moscu - inculpată alături de Radu Mazăre într-un dosar, şi fiica acestea, Georgiana Andreea Şerban.
 
Iată cine va beneficia de aceste tichete începând de astăzi:
· Cei care au depus cereri de înscriere până la data de 20 martie inclusiv vor primi două plicuri: unul cu opt tichete valorice şi unul cu patru tichete valorice;
· Cei care au depus cereri de înscriere în perioada 21 martie - 20 aprilie inclusiv vor primi un plic cu patru tichete valorice.
 
Fiecare destinatar beneficiază de patru tichete valorice, cu valoarea nominală de 10 lei/tichet pentru fiecare tranşă. Numărul maxim estimat necesar de tichete valorice distribuite într-un an va fi de 1.328.000.
 
Tichetele valorice se vor acorda de opt ori de an, pentru maximum 41.500 de persoane pe tranşă, în plic închis, la domiciliul/reşedinţa/adresa de corespondenţă a destinatarilor. În prima lună, se vor cumula doua tranşe, numărul maxim estimat de tichete fiind de 332.000. Imprimarea şi pregătirea plicurilor pentru distribuire se vor face pe baza comenzilor transmise de către autoritatea contractantă. Distribuirea tichetelor valorice se va efectua în perioada de acordare a pensiilor. Predarea plicurilor către persoanele înscrise în Programul „Respect“ se va face numai pe baza prezentării actului de identitate în original, cu confirmare de primire. Autoritatea contractantă are dreptul să păstreze în gestiune plicurile cu tichete nedistribuite, conform datelor specificate anterior, pe o perioadă de trei luni calendaristice de la data returnării de către prestator, pentru a fi predate destinatarilor.
 
Reamintim că tichetul este valabil până la data de 31.12.2016 şi se distribuie numai pe baza actului de identitate în original. Primăria municipiului Constanţa a organizat, la 28 martie, o procedură de achiziţii pentru atribuirea contractului „Servicii de realizare a imprimatelor şi a serviciilor ce constau în asigurarea funcţionalităţii şi securităţii tichetelor valorice, precum şi distribuirea tichetelor valorice la domiciliul/reşedinţa/adresa de corespondenţă a persoanelor înscrise în Programul «Respect»“.
 
Patru agenţi economici au depus oferte de participare: SC Cuget Liber SA, Sodexo Pass România SRL, din Bucureşti, cu subcontractant Compania Naţională Poşta Română SA, Edenred Romania SRL, din Bucureşti, cu subcontractant Compania Naţională Poşta Română SA, şi Cheque Dejeuner Romania SRL, din Bucureşti, având ca subcontractant Compania Naţională Poşta Română SA.
 
Lista completă a punctelor comerciale unde pot fi utilizate aceste tichete este disponibilă în secţiunea „Documente”.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Măsuri preventive de supraveghere judiciară, faţă de 180 de persoane

09 Dec 2018 235

ITM Constanţa. Controale la societaţile comerciale din judeţ

07 Dec 2018 923

7 decembrie-Sfânta Muceniţă Filofteia de la Curtea de Argeş

07 Dec 2018 763

#citeşteDobrogea Misteriosul manuscris găsit în rama unui tablou. „Legenda satului Cotu Văii”, în Biblioteca virtuală ZIUA de Constanţa

06 Dec 2018 1056

Controale în perioada sărbătorilor de iarnă, demarate de ANSVSA

04 Dec 2018 279

Premierul Viorica Dăncilă, mesaj cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități

03 Dec 2018 223

Cine nu respectă regulile va fi evacuat Decebal Făgădău - „Dacă acest campus social va fi un eșec, va fi eșecul nostru!“

30 Nov 2018 2288

Anunț important pentru pensionari de la noul ministru al Muncii. Cum vor fi achitate pensiile în 2019

24 Nov 2018 1104

#Dobrogeaetnică Mesajul lui Sorin Lucian Ionescu, președintele Comunității Evreilor din Constanța

24 Nov 2018 192

#Dobrogeaetnică Mesajul lui Gheorghe Hagi, citit de Elena Frîncu

24 Nov 2018 162

#Dobrogeaetnică „Meritul Dobrogean“ pentru Vasile Canarache (6 februarie 1896 - 4 august 1969)

24 Nov 2018 181

Poliţia Română. Peste 170 de persoane, supravegheate judiciar

18 Nov 2018 253

O urnă cu pământ din câmpurile de luptă şi cimitirele eroilor din Primul Război Mondial, depusă la Alba Iulia

17 Nov 2018 381

Primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, mesaj pentru dobrogeni „Dumnezeu să binecuvânteze România! La mulţi ani, Dobrogea!“

15 Nov 2018 390

IGPR Zeci de persoane, supravegheate judiciar

11 Nov 2018 320

Ce spune ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, despre zvonurile demisiei din guvern

10 Nov 2018 435

Editorial Politeţea, o formă de minciună acceptată?

05 Nov 2018 458

IGPR. 157 de persoane, supravegheate judiciar

04 Nov 2018 247

Zeci de persoane plasate în arest la domiciliu în ultima săptămână. Ce alte măsuri preventive au fost dispuse de oamenii legii

28 Oct 2018 326

Viorica Dăncilă Armata României este "o instituţie reper în istoria noastră naţională"

25 Oct 2018 400

O stradă din Craiova va purta numele lui Ilie Balaci

22 Oct 2018 400

Rezultatul referendumului pentru redefinirea familiei, în discuţie la CCR

18 Oct 2018 260

Constanța. Încep înscrierile pentru programul „RESPECT”, pentru anul 2019. Cine poate primi tichetele valorice

16 Oct 2018 1956

ANPC a verificat operatorii care comercializează echipamente electrice și electronice. Amenzi pe bandă rulantă!

15 Oct 2018 531

Măsuri preventive de supraveghere judiciară pentru 151 de persoane, dispuse în ultima săptămână

14 Oct 2018 269

Interviu online cu Inga Postolache, dirijor al fanfarei „Muzica Apelor“ „Viața este prea scurtă și prea frumoasă ca să stai pe loc“

13 Oct 2018 2480

Verificări ale polițiștilor în complexuri rezidenţiale de locuinţe. Se acționează în mai multe locaţii din Capitală

12 Oct 2018 368

44 de supravieţuitori ai Holocaustului, decorați de Preşedintele Klaus Iohannis

09 Oct 2018 381

Poliţia Română. Peste 130 de persoane, sub control judiciar

07 Oct 2018 315

Referendum. Raluca Turcan "Am votat din respect faţă de iniţiativa cetăţenească"

06 Oct 2018 438

Mai multe persoane, arestate la domiciliu în ultima săptămână. Câte persoane sunt cercetate sub control judiciar

30 Sep 2018 582

Ce au descoperit polițiștii locali pe strada Progresului din cartierul KM 4-5 municipiul Constanța. Au fost aplicate amenzi (galerie foto)

29 Sep 2018 1994

Constanța. Ați uitat să plătiți prin SMS parcarea? Riscați să fiți amendați. Polițiștii locali aplică sancțiuni

28 Sep 2018 4038

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Ce nereguli au fost sesizate

28 Sep 2018 759

Operaţiunile cu substanţe şi deşeuri periculoase, verificate de poliţişti

27 Sep 2018 289

Constanţa Controalele Poliţiei Locale pentru menținerea curățeniei şi protecția mediului. Ce amenzi au aplicat (galerie foto)

26 Sep 2018 313

Noua lege a asociațiilor de proprietari intră în vigoare de vineri! Amenzi colosale pentru români. Ce modificări sunt

26 Sep 2018 4770

Biblioteca Școlii Gimnaziale nr. 29 Mihai Viteazul Constanţa se va numi Biblioteca Ana Ruse

22 Sep 2018 607

Accident rutier pe DN 2A-judeţul Constanţa. Două autoturisme, implicate. Un şofer rănit

22 Sep 2018 2151

Editorial Şoferii - marea problemă a Constanţei. Şi nu numai

22 Sep 2018 865

Acţiunile Poliţiei Locale Constanţa. Nuntaşi, amendaţi după ce au amplasat un cort între blocuri

21 Sep 2018 512

Judeţul Constanţa Nuntaşi care tulburau liniştea publică, amendaţi de poliţişti

20 Sep 2018 424

Poliţia Locală Amenzi pentru participarea la jocuri de noroc într-un grup organizat, altele decât cele autorizate

19 Sep 2018 555

Eveniment editorial la Teatrul „Căluţul de mare“ Anaid Tavitian îi dedică scenografei Eugenia Tărăşescu-Jianu o carte-album

17 Sep 2018 701

Interviuri live Vechea aşezare turcească Alacap, poveştile Canalului vs 88 de ani de istorie a comunităţii din Poarta Albă (documente + galerie foto)

17 Sep 2018 3579

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine că procurorul general plasează justiţia în afara puterilor statutului

16 Sep 2018 360

Poliţia Locală Constanţa Executarea lucrărilor fără autorizaţie de construire şi nerespectarea autorizaţiei de construire, sancţionate. Amenda minimă-50.000 lei

14 Sep 2018 1295

Constanţa Poliţia Locală a dispus măsuri de prevenire a faptelor antisociale (galerie foto)

13 Sep 2018 521

Liviu Dragnea, despre acuzaţiile Gabrielei Firea - "Eu zic ca PSD să rămână la guvernare. Sper ca Firea să fie sinceră și neinformată"

09 Sep 2018 490

Constanţa. Peste 240 de amenzi, aplicate într-o singură zi. Ce abateri au constatat poliţiştii locali

05 Sep 2018 326