Totul despre firmele familiei Castellano. Cine stă în spatele afacerii Bamboo şi a altor cluburi de lux din capitală şi din Mamaia

Anchetă în desfăşurare la clubul Bamboo din capitală, care a ars din temelii în dimineaţa zilei de 21 ianuarie. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au preluat cauza, întocmind dosar penal.
 
Clubul Bamboo este deţinut de Morgana Invest SRL. Fostul şef al Corpului de Control al ex-premierului CioloşValentin Mircea, a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj: „Clubul Bamboo era o zonă fără reguli, lucru ştiut de toţi cei care trebuiau să verifice şi să ia măsuri. Este vorba de cel mai mare club din Bucureşti şi, probabil, din ţară, dar în care se fuma la liber, fără perdea, în ciuda unei legi clare care prevede închiderea unui club în care se fumează. În concluzie: clubul Bamboo trebuia să fie închis atât pentru nerespectarea condiţiilor de siguranţă la incendiu, cât şi pe baza legislaţiei anti-fumat. Nu a fost închis. Cine va răspunde?“

Reamintim că, în anul 2011, clubul Bamboo din Mamaia a fost pus la pământ. La acea vreme, reprezentanţii Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale au precizat că s-a constatat ilegalitatea totală a construcţiei de pe plajă.
 
Firma Morgana Invest SRL, potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, a fost înfiinţată în anul 2003 şi are sediul social în Bucureşti, bulevardul Ion Mihalache. Capitalul social subscris, de 740.010 lei, integral vărsat, este compus din 74.001 părţi sociale. Asociat persoană juridică este Bambu Tei SRL, cu 99,9986% din capitalul social. Asociat persoană fizică este Vincenzo Castellano, născut pe 5.06.1987, în Castellammare di Stabia (NA), Italia, cu 0,0014% din capitalul social. Administratorul firmei este Radu Ionuţ Tarcan, născut pe 8.02.1981, în comuna Ruginoasa, Iaşi. Morgana Invest SRL se ocupă de baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor. În anul 2015, potrivit date-financiare.ro, Morgana Invest SRL, cu 18 angajaţi, a declarat o cifră de afaceri de 8.868.040 de lei şi un profit net de 1.066.687 de lei.

Povestea Morgana Invest SRL 

Fondatorul societăţii este Antonino Cuomo, cetăţean italian, născut pe 4.04.1982, în Italia. În anul 2005, asociatul unic al societăţii, Antonino Cuomo, a decis cesiunea unor părţi sociale. După cesiune, capitalul social era următorul: Antonino Cuomo deţine o parte socială, în valoare nominală de 10 lei fiecare, reprezentând 5% din capitalul social, Giosue Castellano deţine 49 de părţi sociale, în valoare nominală de 10 lei fiecare, reprezentând 95% din capitalul social al societăţii. În anul 2007, Antonino Cuomo şi Giosue Castellano au decis cesionarea unei părţi sociale deţinute de primul menţionat la Morgana Invest SRL către Ioana Deneş, născută la data de 25.05.1982, în Bacău. Noua structură a societăţii se prezintă astfel: Ioana Deneş, asociat, deţine o parte socială cu o valoare nominală de 10 lei fiecare, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 0,0013%; Giosue Castellano, asociat, deţine 73.999 de părţi sociale cu o valoare nominală de 10 lei fiecare, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 99,9986%. Administratorul firmei este Mihai-Adrian Tătaru.
 
Potrivit vrajitorul.eu, în anul 2012, Ioana Deneş şi Bambu Tei SRL, în calitate de asociaţi ai SC Morgana Invest SRL, au aprobat majorarea capitalului social al societăţii prin aport în numerar cu suma de 10 lei, de la 740.000 de lei la 740.010 lei, fiind emisă o parte socială nouă, cu o valoare nominală de 10 lei. Asociaţii au mai hotărât ca singurul împuternicit să subscrie noile părţi sociale să fie Vincenzo Castellano. De asemenea, s-a decis cesionarea a unei părţi sociale deţinute de Ioana Deneş către SC Bambu Tei SRL. În urma cesiunii de părţi sociale şi a subscrierii noilor părţi sociale, capitalul social al firmei devine 740.010 lei. Ulterior, în anul 2014, Vincenzo Castellano şi SC Bambu Tei SRL, în calitate de asociaţi ai SC Morgana Invest SRL, l-au revocat din funcţia de administrator pe Eduard Adrian Popescu. Noul administrator al SC Morgana Invest SRL va fi Radu Ionuț Tarcan.

Bambu Tei SRL, în datele Registrului Comerţului

La rândul său, asociatul Bambu Tei SRL a fost înmatriculat în anul 2004 şi are sediul social în Bucureşti, strada Tuzla nr. 50. Capitalul social subscris, de 37.710 lei, integral vărsat, este compus din 3.771 de părţi sociale. Firma Bambu Tei SRL este deţinută de KZ Wells Ltd, cu sediul în Cipru, cu 0,0265% din capitalul social, Giosue Castellano, născut pe 4.02.1966, în Castella Mare de Stabia, Italia, cu 99,947% din capitalul social, şi Vincenzo Aiello, născut pe 18.07.1989, în Castellammare di Stabia, Italia, cu 0,0265% din capitalul social. Administratorul firmei, care se ocupă de restaurante, este Alberto Castellano, născut pe 13.11.1967, în Castellammare di Stabia (NA), Italia. În anul 2015, Bambu Tei SRL avea un singur salariat şi a declarat o cifră de afaceri netă de zero lei. 

Povestea Bambu Tei SRL 

Firma Bambu Tei SRL a fost fondată de Constantin Ştefan, născut pe data de 4.03.1951 în comuna Lupşanu, judeţul Călăraşi, Constantin Ciorăscu, născut pe data de 14.06.1949, în Bucureşti, şi Floarea Ciorăscu, născută pe data de 5.07.1925, în comuna Cărbuneşti, judeţul Prahova. În anul 2005, Bambu Tei SRL îi avea ca asociaţi pe cetăţenii italieni Giosue Castellano şi Ciro Castellano. Ştefan Constantin, Constantin Ciorăscu şi Floarea Ciorăscu s-au retras din societate, cesionând părţile sociale deţinute către cei doi cetăţeni italieni. Ulterior, în acelaşi an, Giosue Castellano devine asociat unic al SC Bambu Tei SRL. În anul 2016, Giosue Castellano, în calitate de asociat unic al Bambu Tei SRL, a decis majorarea capitalului social prin cooptarea în societate a unor noi asociaţi. Structura participării asociaţilor la capitalul social era următoarea: Giosue Castellano deţine 3.769 de părţi sociale, reprezentând 99,9470% din capitalul social, KZ Wells LTD, cu o parte socială, reprezentând 0,0265% din capitalul social total, Aiello Vincenzo, cu o parte socială, reprezentând 0,0265% din capitalul social total. La rândul său, Bambu Tei SRL este asociat în Bamboo Fashion Event SRL, Morgana Invest SRL, Vincast Invest SRL, precum şi în două firme radiate: Total Center Services SRL şi Zerillos Group SRL. 

Giosue Castellano, asociat în trei societăţi 

Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, Giosue Castellano, născut pe 4.02.1966, este asociat în trei societăţi: Agro Magisa SRL, Bamboo Fitness SRL şi Bambu Tei SRL. Numele său apare şi în alte patru firme, radiate în prezent: C.I.R. Best Investment SRL, Giotat Holding SRL, Inter Industrie Trading SRL şi Perfect Team Net SRL.
 
Potrivit ultimelor informaţii furnizate de Registrul Comerţului, Agro Magisa SRL a fost înmatriculată în anul 2000 şi are sediul social în Bucureşti, Şoseaua Mihai Bravu nr. 85-93. Capitalul social subscris, de 25.000 de lei, integral vărsat, este compus din 500 de părţi sociale. Societatea este deţinută de Marco Nicastro, născut pe 29.07.1967, în Lucca, Italia, şi Giosue Castellano, născut pe 4.02.1966, în Castellammare di Stabia, Italia. Cei doi asociaţi deţin câte 50% din capitalul social al societăţii. Persoană împuternicită este Marco Nicastro. Agro Magisa SRL se ocupă de „cultivarea cerealelor (exclusiv orez), a plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase“.
 
Înmatriculată în 2013, Bamboo Fitness SRL are sediul social în Bucureşti, strada Tuzla nr. 50. Capitalul social subscris, de 1.000 de lei, integral vărsat, este compus din 100 de părţi sociale. Asociaţi persoane fizice sunt Giosue Castellano, născut pe 4.02.1966, în Italia, cu 99% din capitalul social, şi Ciro Castellano, născut pe 14.05.1964, în Italia, cu 1% din capitalul social. Administratorul societăţii, care desfăşoară activităţi ale centrelor de fitness, este Valentin Onea, născut 27.05.1977, în municipiul Bucureşti.

Clubul Le GaGa funcţionează pe firma Vincast Invest SRL

Vincenzo Castellano, soţul interpretei Antonia, este asociat în societăţile Luxury Expert SRL, Morgana Invest SRL şi Vincast Invest SRL, dar şi în firma radiată Jeunesse International SRL. Vincast Invest SRL a fost înmatriculată în anul 2009 şi are sediul social în Bucureşti, strada Dr. Nicolae Tmescu nr. 8. Capitalul social subscris, de 1.000 de lei, integral vărsat, este compus din 100 de părţi sociale. Vincast Invest SRL este controlată de SC Bambu Tei SRL, cu 4% din capitalul social, şi Vincenzo Castellano, cu 96% din capitalul social. Administratorul societăţii este Radu Ionuţ Tarcan. Vincast Invest SRL se ocupă de restaurante.
 

Fostul director al Mamaia SA şi legăturile sale cu Giosue Castellano


Perfect Team Net SRL a fost înfiinţată în anul 2006 de către Mihaela-Dana Dan, în calitate de asociat unic. Capitalul social al firmei, de 200 de lei, este compus din 20 de părţi sociale. Ulterior, în anul 2008, Mihaela-Dana Dan a cesionat opt părţi sociale către Lucian-Victor Dan, fost director al SC Mamaia, şi 12 părţi sociale către Giosue Castellano. De asemenea, a fost revocată din funcţia de administrator Mihaela-Dana Dan şi numit, în locul ei, Eduard Adrian Popescu. În anul 2010, Lucian-Victor Dan şi Giosue Castellano au decis revocarea din funcţia de administrator a lui Eduard Adrian Popescu şi numirea în funcţia de administrator a lui Daniel-Florin Rădulescu. În anul 2011, Lucian-Victor Dan şi Giosue Castellano l-au cooptat în societate pe Eduard Adrian Popescu. În urma subscrierii noilor părți sociale, capitalul social al firmei devine 400 de lei, din care: Lucian-Victor Dan deține o participațiune de 20%, Giosue Castellano deține o participațiune de 30%, iar Eduard Adrian Popescu deține o participațiune de 50%. Ulterior, tot în 2011, Lucian-Victor Dan, Giosue Castellano şi Eduard Adrian Popescu au aprobat cesionarea de către Lucian-Victor Dan a opt parţi sociale cu o valoare nominală de 10 lei şi o valoare totală de 80 de lei, reprezentând 20% din capitalul social, către Eduard Adrian Popescu. Ca urmare a cesiunii, Lucian-Victor Dan pierde calitatea de asociat al SC Perfect Team Net SRL. Ca urmare a cesiunii, structura părţilor sociale va fi următoarea: Giosue Castellano deţine o participaţiune de 30%, alcătuită din 12 parţi sociale cu o valoare nominală de 10 lei şi o valoare totală de 120 de lei; Eduard Adrian Popescu deţine o participaţiune de 70%, alcătuita din 28 de părţi sociale cu o valoare nominală de 10 lei şi o valoare totală de 280 de lei. În prezent, Perfect Team Net SRL este radiată.

Legăturile dintre Giosue Castellano şi Cristian Borcea 

Giotat Holding SRL a fost înmatriculată în anul 2006 de către Dan-Florin TatoiuPetruţa Sidonia Tatoiu şi Giosue Castellano. În acelaşi an, cei trei asociaţi l-au cooptat în societate pe Cristian Borcea, fost acţionar la Clubul Dinamo şi inculpat în Dosarul Retrocedărilor, alături de aproape 40 de persoane, printre care şi Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al CJC. Tot atunci, Dan-Florin Tatoiu şi Petruţa Sidonia Tatoiu s-au retras din societate, cesionând părţile sociale deţinute către Cristian Borcea. Noua structură a societăţii se prezintă astfel: Giosue Castellano şi Cristian Borcea vor deţine câte 50% din capitalul social. De administrarea afacerii se ocupa Anca-Hareclia Maior. În anul 2007, aceasta a fost revocată din funcţia de administrator, în locul ei fiind desemnat Paul Denes.

Citeşte şi:

Anchetă şi expertiză la Clubul Bamboo. Avocatul Cătălin Dancu şochează 


UPDATE. A curs cu amenzi la cluburile Fratteli, LUV, Breeze şi Etiquette (galerie foto)

Incendiu Club Bamboo. Pompierii încă mai sting incendiul. Ei nu au putut intra în toate încăperile

Incendiu Club Bamboo. 20 de persoane, audiate la Poliţia Capitalei

Incendiu Club Bamboo. Ce filmare a postat ISU Bucureşti-Ilfov (video)

Incendiu Club Bamboo Vicepremierul Sevil Shhaideh, la sediul MAI

Incendiu Club Bamboo. Localul, amendat în iunie 2016

Incendiu Club Bamboo Nicuşor Dan - Poliția Locală trebuia să dispună închiderea activităţii

Ultimele rămăşiţe, strânse ieri de muncitori Ce preţuri se practicau în Bamboo-ul demolat (galerie foto + document)

Demolarea clubului Bamboo, după voia MDRT

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Dan T. Coman

23 Jan, 2017 12:04

Problema care trebuie rezolvata este, "cine a permis funcționarea unui astfel de obiectiv in afara legii si ce masuri s-au luat impotriva lui/lor pentru ca a permis aceasta" și "cum este posibil ca acest sef al corpului de control sa ne mustre ca la Bamboo se incalcau regulule la greu, ca si cind nu el, ci noi, am avea in atributii sa stopam faradelegea". In rest, sper sa vina vara, ca sa scapam si de zapada din oras.

Articole asemanatoare

Ce firme controlează patronul de la Bamboo. Al treilea club mistuit de flăcări sub conducerea sa

14 Aug 2019 7977

Ancheta în cazul incendiului din Clubul Bamboo bate pasul pe loc. Motivele sunt incredibile

12 Feb 2017 2092

Incendiu Club Bamboo. Anchetatorii vor inspecta zona anexelor

26 Jan 2017 2292