Dezvăluiri.ro Aşa arată secția de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța, recent renovată, cu trei milioane euro! (galerie foto)A trecut un an de la tragicul eveniment petrecut la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța unde, în ianuarie 2015 a murit un copil de numai cinci luni, familia acuzând condițiile mizerabile din spital. A urmat o serie de proteste ale mamelor, care l-au determinat pe ministrul Sănătății de atunci, Nicolae Bănicioiu, să intervină pentru renovarea de urgență a secției de Pediatrie. Numai că cei 3 milioane de euro (12 milioane de lei de la Ministerul Sănătății și 900 de mii de lei de la Consiliul Județean Constanța) nu au ajuns, se pare, pentru renovarea și mobilarea celor 43 de saloane.Un articol de Călin GAVRILAȘ

Mai multe mămici ne-au transmis, în aceeași perioadă când oficialii spitalului pozau în saloane renovate și coridoare vopsite vesel, fotografii cu adevărata fața a Secției de Pediatrie. Imaginile vorbesc singure, nemaiavând nevoie de nici un comentariu. Anumite surse din spital ne-au confirmat că din cele 43 de saloane, cele mai multe au fost renovate, dar au același mobilier vechi, insalubru, chiar și defect, unele nu au fost renovate deloc, iar altele au fost renovate dar nu au nici un fel de mobilier, deci sunt impracticabile.

Articolul integral pe dezvaluiri.ro


UPDATE 10.03.2016. Precizări Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Constanța


În urma articolului apărut în ediţia online a cotidianul Ziua de Constanţa cu titlul “Aşa arată secția de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța, recent renovată, cu trei milioane euro!”, publicat pe 24 februarie, articol preluat din publicația online dezvăluiri.ro , conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” este în măsură să facă următoarele precizări:Imaginile cu instalațiile sanitare publicate de Ziua de Constanța și Dezvăluiri nu corespund cu realitatea și nu sunt făcute în zona Secției Pediatrie recent renovată. Fotografiile provin din saloanele sectorului 1, care a fost reparat capital în urmă cu zece ani și care, în prezent face obiectul unor lucrări de reamenajare. Acest sector urmează a fi dat în folosință în perioada următoare, după ce vor fi definitivate toate reparațiile. În prezent toate defecțiunile la instalațiile sanitare din sectorul 1 au fost remediate iar acestea sunt perfect funcționale. În ce a ce privește mobilierul, SCJU este în curs de ahizitionare a 100 de paturi și 100 de noptiere. Până la sosirea acestora, Secția Pediatrie funcționează cu mobilierul existent, având în vedere numărul mare de internări pe această secție și faptul că Spitalul Clinic Judean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” funcționează ca structură medicală de urgență și deservește județele limitrofe. În sprijinul celor afirmate atașăm imagini făcute astăzi (n.r. 7 martie 2016) în Secția Pediatrie.


Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Modernizarea Secției de pediatrie Ioan Lazăr, fostul manager al Spitalului Județean Piatra Neamț, trimis în judecată de DNA (RECHIZITORIU)

25 Nov 2021 507

Judeţul Constanţa nu renunţă la spitalul regional şi la secţia de pediatrie Ţuţuianu - „Iau în calcul să facem un credit pe 25 de ani, nu mai putem aştepta!“

28 Mar 2018 2986

Copiii internați pe Secția de Pediatrie a Spitalului Mangalia, vizitaţi de poliţişti, încărcaţi cu daruri

23 Dec 2017 6359

Editorial Un alt strigăt pentru Spitalul Judeţean!

16 May 2017 1821

Scăpăm de condiţiile mizere? Prima jumătate a Secţiei de Pediatrie, inaugurată în septembrie (galerie foto)

27 Aug 2015 2027

Secţii renovate versus secţii nerenovate Ce ar putea vedea constănţenii la Spitalul Judeţean, de Ziua Porţilor Deschise (galerie foto)

14 Aug 2015 2939

Pacienţii acuza „Secţia de pediatrie a Spitalul Judeţean Constanţa e un focar de infecţie“ (galerie foto)

27 Jan 2015 5562

Litoral Tv Panică la Secția de Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean Constanța

04 Nov 2013 2092

Un nou împrumut marca Nicuşor ConstantinescuCinci milioane de euro pentru dotarea Secţiilor de Chirurgie şi Pediatrie

30 Aug 2012 1790