Aeroportul Băneasa se va redeschide la primăvară, la capacitate maximă

  • Aeroportul va putea procesa cel puţin 200 de pasageri pe oră
Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa - Aurel Vlaicu va fi operaţional la capacitate maximă din primăvara anului 2022, după lucrările de reabilitare care au durat doi ani.

„Urmează montarea echipamentelor altor instituţii conectate cu aeroportul, precum poliţia de frontieră şi cei care asigură securitatea pasagerilor, urmând ca anul viitor, probabil în martie-aprilie, să putem să avem aeroportul operaţional 100%", a menționat George Dorobanţu, directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti. 


Aeroportul va putea procesa cel puţin 200 de pasageri pe oră, iar echipamentele montate sunt de ultimă generaţie, scrie Agerpres.

Și aeroportul Otopeni va intra într-o perioadă de retehnologizare.

„Pe termen lung, vrem să ajungem la o capacitate anuală de aproximativ un milion de pasageri, poate chiar mai mare, iar targetul nostru este să ne axăm pe zborurile business şi pe cele charter.

Putem opera doar în intervalul orar 6 dimineaţa - 10 seara, adică doar pe anumite segmente de pasageri.

Un alt obiectiv este ca acest aeroport să fie un buffer pentru Otopeni, în perioadele aglomerate, care să preia o parte din zborurile de pe Otopeni", a mai spus şeful CNAB.


Sursă foto: Pixabay

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Transformare spectaculoasă a Aeroportului Băneasa. Motivul pentru care avioanele vor putea decola și vor ateriza doar între 6 dimineața și 10 seara (galerie FOTO)

13 Nov 2021 1944

La un pas de tragedie 68 de pasageri, în pericol. Accident aviatic pe aeroportul Băneasa

28 Aug 2020 1863