Economic

Black Sea Oil&Gas a atribuit firmei Xodus contractul de inginerie pentru dezvoltarea perimetrului de gaze Midia

Compania petrolieră Black Sea Oil&Gas a atribuit contractul pentru servicii de inginerie de bază pentru dezvoltarea perimetrului de gaze Midia din Marea Neagră firmei Xodus Group, anticipând că ar putea lua anul viitor decizia finală de investiţii în acest proiect, potrivit unui comunicat al companiei.

"Black Sea Oil & Gas SRL (BSOG) are plăcerea să anunţe că, împreună cu partenerii săi de concesiune, a atribuit contractul pentru servicii de inginerie de bază (Front End Engineering and Design sau FEED) pentru instalaţiile de exploatare offshore şi onshore aferente proiectului de punere în producţie a descoperirilor Ana şi Doina localizate în perimetrul XV Midia, Zona de Apă de Mică Adâncime, din sectorul românesc al Mării Negre ('Proiectul de Dezvoltare Gaze Midia')", se arată într-un comunicat al companiei. 

Firma câştigătoare a contractului pentru servicii de inginerie de bază este Xodus Group, o companie furnizoare de servicii integrate, experimentată în elaborarea de proiecte complexe implicând cunoştinţe de specialitate în numeroase domenii, inclusiv în materie de geologie, inginerie de proces şi instalaţii, conducte submarine, asigurarea debitelor, sonde de dezvoltare-exploatare, aspecte privind integritatea proiectului, vibraţii, siguranţă, risc, consultanţă de mediu şi comercială. 

"Odată cu acest contract, facem progrese majore în realizarea Proiectului de Dezvoltare Gaze Midia din sectorul românesc al Mării Negre, cu speranţa că decizia finală de investiţie va putea fi luată în anul 2017. Aşteptăm cu interes să lucrăm din nou cu Xodus Group", a declarat Mark Beacom, CEO BSOG. 

Realizarea ingineriei de bază (FEED) reprezintă acea fază a unui proiect de dezvoltare în care se elaborează, de către o firmă de inginerie, definirea, proiectarea şi evaluarea mai în detaliu a instalaţiilor de exploatare onshore şi offshore, explică oficialii companiei. 

Serviciile FEED offshore şi onshore furnizate de Xodus includ ingineria şi proiectarea pentru Proiectul de Dezvoltare Gaze Midia care vor consta în: platforma de producţie tip "Jacket" amplasată pe zăcământul Ana (adâncimea apei aprox. 69,5 m) care va prelua, prin sistem ombilical, şi producţia de gaze a sondei submarine de la zăcământul Doina; conducta de legatură dintre sonda submarină de la zăcământul Doina şi platforma de producţie de la zăcământul Ana (aproximativ 18 km) precum şi segmentul de conductă submarină de transport gaze naturale de la platforma de producţie Ana la ţărm (aproximativ 121 km); segmentul de conductă onshore de transport gaze naturale (cu o lungime de aproximativ 5 km) de la ţărm la staţia de tratare a gazelor precum şi această staţie de tratare a gazelor. 

"Operaţiunile de dezvoltare din perimetrul XV Midia, Zona de Apă de Mică Adâncime, prezintă o importanţă strategică pentru producţia de gaze din regiune şi suntem încântaţi să continuăm să sprijinim compania BSOG cu privire la planurile sale de punere în producţie a descoperirilor Ana şi Doina. Xodus Group continuă să acumuleze experienţa în Marea Neagră, iar noul contract ne va permite să utilizăm expertiza noastră globală pentru a oferi proiecte de inginerie pe deplin integrate", a declarat Wim van der Zande, CEO al Xodus Group. 

Black Sea Oil & Gas, deţinută integral de Carlyle International Energy Partners, este o companie independentă de petrol şi gaze cu sediul în România care desfăşoară operaţiuni de explorare, dezvoltare şi exploatare a resurselor convenţionale de ţiţei şi gaze naturale. În prezent portofoliul companiei este alcătuit din concesiunea privind perimetrele XV Midia - Zona de Apă de Mică Adâncime şi XIII Pelican, situate în platforma continentală a Mării Negre, la care BSOG deţine o participaţie de 65% şi calitatea de operator.


Sursa foto: capital.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imagini de la eveniment Militar de pe Fregata Mărăşeşti, înecat în zona Pescărie Năvodari. Medicii au declarat decesul (galerie foto+video)

12 Jun 2019 9167

Contractul „Reparaţii şi andocare la nava tip dragor maritim proiect 1073/3 şi proiect 1370“, adjudecat de Şantierul Naval Midia SA (document)

07 Jun 2019 564

Judeţul Constanţa Zeci de kilograme de peşte şi plase monofilament, confiscate de poliţiştii de frontieră

28 May 2019 505

Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a anunţat decizia în privinţa lucrărilor de reparaţii la Digul de Sud din Portul Midia

23 May 2019 416

Mii de militari vor participa la exercițiul multinațional Saber Guardian 2019. Activități vor avea loc și în poligonul de la Capu Midia

18 May 2019 1227

Incendiu la o garsonieră din Năvodari. Intervin salvatorii (galerie foto)

11 May 2019 735

UPDATE. Intervenție de urgență în Dana 9 Năvodari. Pompierii ISU Dobrogea, chemați în ajutor. Ce s-a întâmplat (galerie foto)

10 May 2019 787

Memorandumul de Înţelegere pentru reţeaua de transport gaze naturale pentru proiectul MGD semnat de Transgaz și Black Sea Oil &Gas

07 May 2019 468

Inspecţii subacvatice cu scafandri pentru digurile şi cheiurile din Porturile Constanţa, Midia Tomis şi Mangalia. Cine le execută (document)

03 May 2019 1216

Fraţii Bogdan şi Răzvan Evdochim, fotbalişti la CS Năvodari şi militari pe Fregata „Mărăşeşti“ (galerie foto)

02 May 2019 2246

Procedura de atribuire a contractului privind dezinsecţia, dezinfecţia şi deratizarea în porturile Constanţa, Midia şi Mangalia, contestată de Salport SA. Ce a decis CNSC

27 Apr 2019 662

UPDATE Accident rutier pe DJ 226, Midia. Două persoane, rănite

25 Apr 2019 710

Contestația amenzii primite de OMV Petrom SA de la Garda Națională de Mediu, pe rolul Judecătoriei Constanța

19 Apr 2019 599

Constanța. Zeci de kg de peşte, transportate fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră (galerie foto)

18 Apr 2019 457

Garda Națională de Mediu a sancționat OMV Petrom pentru desfășurarea activității de transport țiței și gaze prin conducte fără sa dețină autorizație de mediu reînnoită

17 Apr 2019 825