TOMIS YACHT 2002 - locul unde visele capata conturul realitatii

Eveniment de traditie pentru Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta

Astazi, la ora 11.00, la restaurantul "Cazino" se va desfasura seminarul "Agrementul nautic - prezent si perspective", la care specialistii vor dezbate teme de actualitate din yachtingul romanesc * Prefectul judetului Constanta, Gheorghe Martin, a urat viata lunga acestui spectacol inedit si a declarat: "Se pare ca visul meu de a vedea portul plin de cutere incepe sa devina realitate" * Pe toata durata desfasurarii targului se vor face demonstratii nautice

Portul Turistic Tomis a gazduit ieri un eveniment unic in Romania - Targul de ambarcatiuni Tomis Yacht. Din partea organizatorilor a luat cuvantul Mihai Daraban, presedintele CCINA Constanta, care a deschis evenimentul, iar Gheorghe Moldoveanu, directorul tehnic al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, a urat succes participantilor si a declarat: "Poate ca peste cativa ani, si eu sper sa nu fie prea departe in timp, acest port turistic va avea bazinul plin cu ambarcatiuni, in asa fel incat sa il extindem si in gara maritima, ca o consecinta a acestui hobby". Prefectul judetului Constanta, Gheorghe Martin, a urat viata lunga acestui spectacol inedit, la randul sau declarand: "Se pare ca visul meu de a vedea portul plin de cutere incepe sa devina realitate". Editie de editie, Tomis Yacht este o manifestare de mare interes pentru public - dovada fiind nu numai numarul de firme devenite participanti traditionali, care in acest an reprezinta peste jumatate din totalul expozantilor, dar si publicul prezent si care inspecta curios standurile inca inainte de a fi deschis oficial targul. Lucia Calenici, purtator de cuvant al CCINA Constanta, a declarat: "Pe toata durata desfasurarii targului se vor face demonstratii nautice. La seminariile care vor avea loc in perioada targului, 31 iulie - 5 august 2002, si-au anuntat participarea: Federatia Romana de Yachting, Oceanic Club, Primaria Constanta, Consiliul Judetean Constanta, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta, Inspectoratul Navigatiei Civile. Tematica problemelor abordate va fi foarte larga". Spicuim cateva din titlurile prezentarilor: "Yachtingul romanesc, incotro?", "Turismul subacvatic pe coasta romaneasca", "Stadiul actual al ambientarii, dezvoltarii si urbanizarii Portului Turistic Tomis", "Perspectiva dezvoltarii laturii turistice si de agrement in porturile maritime romanesti", "AQUAPARK - Tendinte in dezvoltarea bazei de turism regionale", "Reglementari legislative privind constructia si utilizarea ambarcatiunilor de agrement". La targ sunt expuse ambarcatiuni de agrement, sportive si de pescuit, barci din fibra de sticla, barci gonflabile, barci cu rame si vele, echipamente, motoare, scutere de apa, tehnica si accesorii de scufundare, articole de sport-turism si camping si machete de nave expuse de Academia Navala "Mircea cel Batran".

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Vinerea Mare, polițiștii din Constanța împart zâmbete și cadouri pentru copii (VIDEO)

03 May 2024 506

Generozitate în Vinerea Mare Surprize pentru copiii spitalizați în Constanța de la echipa Arimex Comexim 2000 SRL (FOTO)

03 May 2024 458

CSM Constanța Sabrina Voinea luptă pentru medalia de aur în două finale, la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică de la Rimini

03 May 2024 884

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 565

Volei CSM Constanța a învins SCM U Craiova și s-a clasat pe locul șapte în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

01 May 2024 760

MAE Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza

01 May 2024 430

Tenis de masă Echipa feminină a LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioană națională la Under-13 (GALERIE FOTO)

01 May 2024 505

Volei. Miercuri, 1 mai 2024 CSM Constanța, ultimul meci al sezonului, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“. Intrare liberă!

01 May 2024 469

Mariana Gâju și echipa Primăriei Cumpăna aduc bucurie și speranță în sufletele celor defavorizați de sărbători (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 766

Baschet CSM Constanța trimite seria cu CSU Sibiu în meciul decisiv (GALERIE FOTO + VIDEO)

29 Apr 2024 716

Licitație importantă la Poliția din Constanța! Sunt vizate autospecialele IPJ (DOCUMENT)

29 Apr 2024 853

Gimnastică aerobică Echipa CS Farul Constanța, câștigătoarea Cupei Cetății Deva (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 774

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 986

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au încheiat en-fanfare sezonul regular. Urmează turneul final

29 Apr 2024 710

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 668