Ce ţine loc de demnitate în PNL? Portul Constanţa?

ada_codau_NOU.jpgMotto: „Nu l-am contrazis. Nu ne-am ridicat de la masă. Am continuat să mestecăm încet fiecare îmbucătură, mulţumindu-ne să ne gândim că tipul era un cretin şi trăgând zdravăn de toate cusăturile ca să reuşim să ne înveşmântăm în continuare în ceea ce ne ţinea loc de demnitate. Bieţii de noi. Atât de laşi, atât de laşi...". - Anna Gavalda, „Darul unei zile"

Rândurile de mai sus, deşi sunt dintr-un roman despre reminiscenţele copilăriei, despre patru oameni frumoşi care rămân împreună în pofida distanţelor, a problemelor, a divorţului şi a frustrărilor, se potrivesc perfect, cred eu, situaţiei din PNL. Partidul ăsta, un partid al elitelor în perioada interbelică, astăzi o formaţiune politică adaptată la interesele găştilor şi găşculiţelor vopsite în galben, e dominat la ora actuală de figura fratelui mai mare, de lider maximo, de cel care tună şi fulgeră şi propune sancţiuni, penalizări şi excluderi.

PNL este, în prezent, partidul care numeşte în funcţia de ministru al Transporturilor un om care are probleme cu Justiţia. Şi îl numeşte acolo unde presiunile, chiar din partea partenerilor de guvernare, sunt extrem de accentuate. Or fi, foarte probabil, şi extrem de explicite. Cum s-or resemna pesediştii constănţeni la gândul că ministrul Transporturilor nu este unul 100% de-al lor, în contextul în care îşi doresc - şi par determinaţi să-şi îndeplinească toate dorinţele - Portul Constanţa şi Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu în ograda lor?!? Tocmai aici e problema: nu se resemnează. L-ar fi vrut, fireşte, în funcţia de secretar de stat, tot pe cel pe care Radu Mazăre îl alintă Valerică. Despre distinsul secretar de stat Răducu Valentin Preda vorbim, om de încredere în PSD Constanţa. Şi pentru că nu-l mai au pe fotoliul care trebuie, de ce să accepte numirea lui Constantin Matei în funcţia cheie? În condiţiile acestea, nu ar mai lua Portul. Aşa că liberalului îi revine doar funcţia de subsecretar de stat. Ca premiu de consolare pentru PNL Constanţa, incapabil să se impună în faţa coechipierilor de la guvernare.

PNL e astăzi locul în care un Crin Antonescu şi un Gigi Becali par să uite că partidul ăsta a fost cândva al Brătienilor. PNL seamănă cu o cameră, cu un judeţ, cu o ţară în care opresiunea, autoritatea arbitrară şi autocenzura în libertatea de gândire guvernează. Dar de ce-l menţionez aici pe Becali? Pentru că mulţi, prea mulţi liberali tac. Se complac. Se cenzurează. Se prostituează. Renunţă la principii. Chiar şi la idealuri. Şi o fac, vezi Doamne, pentru interesele familiei, pentru copii, de dragul funcţiei, de dragul CV-ului. Aiurea!

De ce cusături or trage liberalii constănţeni?


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Legionarul din Sahara

24 Jan, 2013 12:03

Pai nai zilele trecute citeam despre senatorul Mihai Lupu ca este revolutionar care a contribuit la victoria revolutiei in Constanta.Cu ce si cind ? ca el era la Navodari si asemenea colegilor de la Petromidia a fost in paza ca "garda patriotica"

Articole asemanatoare

Alegeri locale 2024 Sondaj comandat de PNL Mangalia în perioada 17-14 aprilie. Cum votează mangalioții?

12 May 2024 780

Hotărâre BEM Ordinea finală a candidaților pe buletinele de la vot la Primărie și Consiliul Local Constanța (DOCUMENT)

10 May 2024 791

10 mai - Ziua Independenței Naționale a României

10 May 2024 695

Nouă candidați se luptă pentru funcția de primar al Capitalei! Care este situația la primăriile de sector

10 May 2024 433

Ordinea candidaților pe buletinele de la vot la Primărie și Consiliul Local Constanța, contestată

09 May 2024 598

Ce spune președintele PNL Nicolae Ciucă despre o candidatură la alegerile prezidențiale

08 May 2024 502

1878 -2024. Pe 9 iunie alegem cel de-al 55 primar al Constanței 14 candidați intră în competiția electorală pentru primărie. Iată ordinea pe buletinul de vot! (DOCUMENT)

08 May 2024 1426

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la președinția CJ Constanța - „Cred că va fi o prezență foarte mare la vot pentru că oamenii vor o schimbare“ (VIDEO)

08 May 2024 836

BEC A fost publicat specimenul buletinului de vot pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024(DOCUMENT)

07 May 2024 695

,,Caravana Europa în fiecare localitate" a ajuns și pe faleza Cazinonului din Constanța (FOTO)

07 May 2024 661

ZIUA LIVE Florin Mitroi (PNL) „Vreau să resuscităm acest județ. Cred cu tărie că pot schimba oamenii!"

07 May 2024 950

Bogdan Huțucă, președintele PNL Organizația Județeană, mesaj de Paște

04 May 2024 142

Pe surse Coaliția s-a răzgândit. PNL şi PSD vor să mute alegerile prezidențiale în noiembrie

03 May 2024 452

Decizia nu este definitivă Candidatura reprezentantului AUR de la Mangalia, atacată de primarul Cristian Radu și consilierul Menabit Ozghiun

03 May 2024 610

PNL Constanța decide săptămâna viitoare cine îl înlocuiește pe Daniel Gigi Tatu în Consiliul Local Municipal Constanța!

02 May 2024 412