Ce ţine loc de demnitate în PNL? Portul Constanţa?

ada_codau_NOU.jpgMotto: „Nu l-am contrazis. Nu ne-am ridicat de la masă. Am continuat să mestecăm încet fiecare îmbucătură, mulţumindu-ne să ne gândim că tipul era un cretin şi trăgând zdravăn de toate cusăturile ca să reuşim să ne înveşmântăm în continuare în ceea ce ne ţinea loc de demnitate. Bieţii de noi. Atât de laşi, atât de laşi...". - Anna Gavalda, „Darul unei zile"

Rândurile de mai sus, deşi sunt dintr-un roman despre reminiscenţele copilăriei, despre patru oameni frumoşi care rămân împreună în pofida distanţelor, a problemelor, a divorţului şi a frustrărilor, se potrivesc perfect, cred eu, situaţiei din PNL. Partidul ăsta, un partid al elitelor în perioada interbelică, astăzi o formaţiune politică adaptată la interesele găştilor şi găşculiţelor vopsite în galben, e dominat la ora actuală de figura fratelui mai mare, de lider maximo, de cel care tună şi fulgeră şi propune sancţiuni, penalizări şi excluderi.

PNL este, în prezent, partidul care numeşte în funcţia de ministru al Transporturilor un om care are probleme cu Justiţia. Şi îl numeşte acolo unde presiunile, chiar din partea partenerilor de guvernare, sunt extrem de accentuate. Or fi, foarte probabil, şi extrem de explicite. Cum s-or resemna pesediştii constănţeni la gândul că ministrul Transporturilor nu este unul 100% de-al lor, în contextul în care îşi doresc - şi par determinaţi să-şi îndeplinească toate dorinţele - Portul Constanţa şi Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu în ograda lor?!? Tocmai aici e problema: nu se resemnează. L-ar fi vrut, fireşte, în funcţia de secretar de stat, tot pe cel pe care Radu Mazăre îl alintă Valerică. Despre distinsul secretar de stat Răducu Valentin Preda vorbim, om de încredere în PSD Constanţa. Şi pentru că nu-l mai au pe fotoliul care trebuie, de ce să accepte numirea lui Constantin Matei în funcţia cheie? În condiţiile acestea, nu ar mai lua Portul. Aşa că liberalului îi revine doar funcţia de subsecretar de stat. Ca premiu de consolare pentru PNL Constanţa, incapabil să se impună în faţa coechipierilor de la guvernare.

PNL e astăzi locul în care un Crin Antonescu şi un Gigi Becali par să uite că partidul ăsta a fost cândva al Brătienilor. PNL seamănă cu o cameră, cu un judeţ, cu o ţară în care opresiunea, autoritatea arbitrară şi autocenzura în libertatea de gândire guvernează. Dar de ce-l menţionez aici pe Becali? Pentru că mulţi, prea mulţi liberali tac. Se complac. Se cenzurează. Se prostituează. Renunţă la principii. Chiar şi la idealuri. Şi o fac, vezi Doamne, pentru interesele familiei, pentru copii, de dragul funcţiei, de dragul CV-ului. Aiurea!

De ce cusături or trage liberalii constănţeni?


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Legionarul din Sahara

24 Jan, 2013 12:03

Pai nai zilele trecute citeam despre senatorul Mihai Lupu ca este revolutionar care a contribuit la victoria revolutiei in Constanta.Cu ce si cind ? ca el era la Navodari si asemenea colegilor de la Petromidia a fost in paza ca "garda patriotica"

Articole asemanatoare

PNL Constanța decide săptămâna viitoare cine îl înlocuiește pe Daniel Gigi Tatu în Consiliul Local Municipal Constanța!

02 May 2024 292

Instanța a tranșat disputa PSD și PNL pot renunța la candidatul comun la Primăria Capitalei

01 May 2024 510

UPDATE. Candidaturile PRM au fost respinse ! Oficial de la Biroul Electoral Județean. Candidaturile admise pentru Consiliul Județean Constanța la alegerile locale din 9 iunie (DOCUMENTE)

01 May 2024 817

Fiul unui fost consilier județean PNL, proces cu Primarul Municipiului Constanța, pentru un teren de pe strada Traian! Decizia Curții de Apel (MINUTA)

30 Apr 2024 635

Reducerea vârstei standard de pensionare pentru femeile care au născut şi crescut copii până la vârsta de 16 ani

30 Apr 2024 505

Lista consilierilor PNL pentru Consiliul Local Constanța și Consiliul Județean Constanța

29 Apr 2024 2105

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1541

LIVE Text+VIDEO Vergil Chițac își depune candidatura la Primăria Constanța-„Viitorul Constanței stă în proiectele începute” (FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 734

Alegeri Locale Constanța Candidații de la patru partide vor depune luni candidaturile

28 Apr 2024 515

Candidații PNL, Florin Mitroi și Vergil Chițac își depun luni, 29 aprilie, candidaturile pentru alegerile locale

28 Apr 2024 710

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 628

Primarul Constanței, Vergil Chițac și primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, în topul celor mai buni primari din România

26 Apr 2024 547

Sondaj INSCOP Intenţie vot alegeri locale

25 Apr 2024 1240

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 806

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 677