Cumetria din inspectoratul lui Sarbu

1192649198.jpg

Desi scoala a inceput de ceva timp, conducerea ISJ nu catadicseste sa faca stiute numele noilor inspectori alesi pe spranceana. Ba mai mult, la cererile repetate ale presei reprezentantii institutiei au invocat diverse motive.

De pilda nu avem toate numele...sau lista este doar in ciorna. Aiurea! Sunt posibile doua variante. Ori interesul fata de pretentiile jurnalistilor sunt ignorate ori cei adusi de Sarbu pe postul de inspector nu au calitatile necesare. Normal ar fi fost ca numele unor angajati ai unei institutii publice sa fi fost afisate pe usa sau pe site-ul ISJ. Apropo...Am intrat zilele trecute pe pagina oficiala de internet, dar nu am gasit mare lucru. Intr-o deplina ignorare nici macar numele persoanelor din conducerea inspectoratului scolar nu se regasesc. Este clar ca pe Sarbu nu il intereseaza o comunicare eficienta cu profesorii. Nici macar cu jurnalistii, avand in vedere ca, de cand a fost instalat, nu a organizat nici macar o conferinta de presa. Sau poate ca nu are timp. Foarte prins in deplasarile din tara acesta se plange de fiecare data ca timpul nu ii ajunge sa faca ce ar vrea. Daca in privinta lipsei informatiilor oferite cadrelor didactice prin intermediul site-ului sefului ISJ nu i se poate reprosa ca a incalcat legea, in ceea ce priveste absenta declaratiei de avere cu siguranta da. Pe site documentul este in curs de actualizare, desi au trecut mai bine de doua luni de la instalare. Nici inspectorul general adjunct Mircea Vrana nu aminteste nimic de averea sa. In schimb, chiar daca a parasit institutia in septembrie declaratia de avere a Stelutei Andrei a ramas. Singura de altfel. Revenind la secretomania manifestata in cazul unei simple liste cu nume de inspectori, un coleg jurnalist mi-a marturisit ca insusi Marian Sarbu i-a inmanat personal misterioasa lista. Probabil ca tratamentul aplicat reprezentantilor presei este diferentiat din moment ce unii dintre acestia sunt refuzati de peste o saptamana, desi cererea lor a fost una expresa. Gurile rele spun ca unul din criteriile avute in vedere cand si-a ales oamenii a fost cel politic. Adica, ar fi penelisti. Si asta nu ar fi singura calitate a angajatilor lui Sarbu. Se zvoneste ca secundul din ISJ, ar fi finul actualului inspector general. In plus am depistat ca unii dintre fericitii alesi sa controleze profesori si manageri de scoli constantene nu au fost in stare sa castige un concurs pentru postul de director. In schimb, acum ei au devenit mari inspectori, doar pentru ca seful ISJ "a fost impresionat de calitatile lor practice". Potrivit unor surse care prefera sa ramana anonime am mai auzit una buna. Cica una dintre inspectoare ar fi fost sefa de sala pe timpul verii la un restaurant din Mamaia. Ciudata situatie, nu-i asa? Poate ca de aceasta data Sarbu a considerat ca personajul ales de el are experienta in activitatea de indrumare si control a oamenilor. Ramane sa speram ca, profesorii si directorii de scoli nu vor fi confundati de aceasta cu niste...ospatari.

Scris de: {autor}Gratiela TULCEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Clinic CF Constanța angajează. Ești interesat?

02 May 2024 437

Vrei să lucrezi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța? Mai multe posturi, scoase la concurs

01 May 2024 672

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia angajează medic specialist epidemiologie

01 May 2024 297

Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Ce post este disponibil

30 Apr 2024 440

CSM Constanța Triatloniștii Carol Popa și Amalia Singuran, parcurs de excepție la Campionatul Național de Supersprint în bazin de la Izvorani (GALERIE FOTO)

30 Apr 2024 352

ISU Dobrogea Vino să faci parte din frumoasa echipă a salvatorilor constănțeni! Iată posturile vacante

30 Apr 2024 582

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială Nr. 1 Topalu angajează. Iată ce trebuie să faci

29 Apr 2024 456

​Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanța scoate la concurs un post vacant. Detalii

29 Apr 2024 498

Parchetul Tribunalului Constanța pune la bătaie patru posturi de execuție pentru promovarea procurorilor (DOCUMENT)

29 Apr 2024 512

Gimnastică aerobică Echipa CS Farul Constanța, câștigătoarea Cupei Cetății Deva (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 722

Peste 2.700 de posturi didactice pentru ocupare pe perioadă nedeterminată, scoase la concurs de ISJ Constanța

29 Apr 2024 521

Poliția Română organizează un concurs important! Este vizat IPJ Tulcea

28 Apr 2024 495

ISU HarghitaDouă posturi scoase la concurs, din sursă externă

26 Apr 2024 291

​Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța angajează. Detalii

26 Apr 2024 620

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa face angajări!

25 Apr 2024 972