Editorial Am uitat să mai fim recunoscători!

  • Prin recunoștință putem să învățăm să apreciem, să prețuim ceea ce este bun în viața noastră, putem aprecia oamenii, lucrurile, evenimentele și experiențele pe care le întâlnim în viața de zi cu zi.

Este adevărat că trăim în secolul vitezei. Că suntem umbriți de sarcini de tot felul, avem mintea ocupată cu gânduri de tot soiul.

Însă nu trebuie să pierdem din vedere că recunoștința este nimic altceva decât o unealtă pentru un stil de gândire echilibrat.

Este necesar să apreciem oamenii, lucrurile și experiențele pe care le întâlnim în viața noastră și, după cum se dovedește, această exprimare a recunoștinței ne poate aduce beneficii din punct de vedere mental, fizic și emoțional. Înă noi suntem mai degrabă focusați pe critică, pe invidie și părem să nu fim niciodată recunoscătri pentru ceea ce avem, pentru ceea ce am dobândit. Să fim recunsocător că putem vedea lumina soarelui, că avem un corp sănătos, că facem parte dintr-o familie minunată? Degeaba! Dacă nu avem ultimul tip de telefon, dacă nu conducem o mașină de fițe și nu plecăm în vacanțe pe cine știe ce insulă.

Cât de mult ne înșelăm crezând toate aceste lucruri. Din fericire, recunoștința este ceva ce poți învăța.

Există multe modalități de a realiza acest lucru. Nu toate modalitățile funcționează pentru toată lumea. Cel mai bine este să găsiți metoda cea mai confortabilă și mai eficientă pentru voi.

Dacă doriți să începeți să exersați recunoștința în mod regulat, există o mulțime de exerciții utile pentru a vă ajuta să o integrați în viața de zi cu zi.

Cu toții avem capacitatea și oportunitatea de a cultiva recunoștința. În loc să ne plângem pentru ceea ce nu avem, să ne luăm câteva momente pentru a ne concentra asupra a tot ceea ce avem.

Prin recunoștință putem să învățăm să apreciem, să prețuim ceea ce este bun în viața noastră, putem aprecia oamenii, lucrurile, evenimentele și experiențele pe care le întâlnim în viața de zi cu zi și, potrivit numeroaselor studii, practicarea recunoștinței ne poate aduce beneficii atât asupra psihicului, cât și asupra corpului. Citește și: Ajutorul nesolicitat se numește.. abuz!
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Necesitatea votului electronic în România

12 Jun 2024 416

Editorial Când David îl învinge pe Goliat, victoria e cu atât mai frumoasă

09 Jun 2024 985

LIVE TEXT Eveniment editorial la Muzeul de Artă Constanța. Noul volum lansat de Anaid Tavitian, o rememorare a actorilor George Stancu și Dromihete Ghiman (FOTO+VIDEO)

08 Jun 2024 1109

Editorial Plânsul pe internet nu îți va aduce un primar competent. Dar îi va da ocazia celui necinstit să te păcălească mai ușor!

05 Jun 2024 784

Editorial Laptele și mierea din campania electorală!

02 Jun 2024 669

„Călătorie pe drumul amintirilor” Despre ultimul volum publicat de Anaid Tavitian. „Este un cadou pentru suflet”

31 May 2024 891

Editorial Dragi curieri, nu vă sfiiți, urcați la adresă! Am întins covorul roșu...

26 May 2024 1108

Muzeul Național de Istorie a României participă la Ziua Porților Deschise la Brigada 30 Garda Mihai Viteazul

25 May 2024 560

Editorial Importanța votului tinerilor. Puterea unei generații în transformarea societății

24 May 2024 515

Editorial Noapte în muzeele din România

19 May 2024 579

Eveniment de Zilele Constanței La Muzeul de Artă Populară Constanța are loc lansarea volumului V din seria „Spiritualitate tătară”

16 May 2024 546

Editorial Simona Halep. Dragostea sa pentru tenis e prea mare pentru a fi înfrântă de ceva

15 May 2024 864

Editorial Este votul o datorie civică?

12 May 2024 727

Editorial Ce faci pe 9 iunie? Votul este cea mai importantă formă de participare politică!

10 May 2024 756

Editorial! Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, pe ultima sută de metri! Cum încearcă unii părinți să „fenteze“ regulamentul

08 May 2024 634