Editorial Cine nu votează cu Ponta

A trecut primul tur al alegerilor prezidenţiale. Mai urmează încă unul. Şi apoi aflăm care candidat a fost mai carismatic, care a vorbit mai bine, care a atins  inimile votanţilor sau care a promis mai convingător.
 
Unul dintre sondajele ce au precedat primul tur de scrutin este cel care ne arată ce vârste au cei care au votat cu un candidat sau altul. Dacă, în trecut, credeam că în cea mai mare măsură ies la vot bătrânii care aleg pe cine promite mai multe plase de făină sau sticle de ulei, ei bine, de data aceasta, Victor Ponta nu a ieşit pe primul loc cu voturile pensionarilor, ci mai ales cu cele ale românilor de 35 - 49 de ani. Altfel spus, pe căsuţa de vot alocată lui Victor Ponta au pus ştampila votanţii cu diplome. De data aceasta, iată că nu mai putem da vina nici pe alegătorii fără şcoală.
 
Totuşi, generaţia cu vârsta sub 35 de ani nu l-a votat pe Victor Ponta. Şi, cel mai probabil, nu-l va vota nici în turul doi. Pentru că tinerii de până în 35 de ani care nu-l vor vota pe Ponta sunt tinerii care protestează şi au protestat împotriva forajului de la Pungeşti sau a săpăturilor  de la Roşia Montana. Sunt prietenii şi cunoscuţii mei, care vor vota cu Klaus Iohannis doar ca să nu voteze cu Victor Ponta. Sunt tinerii care au plecat din România şi care au stat cu orele la coadă la secţia de votare, doar ca să NU îl aleagă pe Ponta. Mai sunt şi cei care încă nu au reuşit să plece, dar care încă mai speră să reuşească asta într-o zi. Şi care nu îl vor vota pe Victor Ponta, pentru că ei cred că apoi nu vor mai avea şansa nici măcar să mai viseze la asta.
 
Cei care nu îl votează pe Victor Ponta sunt cei care mai cred în ceva. Cei care cunosc istoria Marii Uniri şi care ştiu că nu acesta este omul potrivit să o înfăptuiască încă o dată.
 
În primul tur, nu au votat cu Ponta cei care au susţinut-o pe Monica Macovei. Sunt, în total, aproximativ 5,2 milioane de astfel de tineri, care încă mai cred că poporul român şi ţara aceasta au nevoie de o schimbare profundă, şi nu de un machiaj temporar.
 
Pentru că, din păcate pentru Victor Ponta, generaţia sub 35 de ani a învăţat că trebuie să viseze şi să lupte ca să obţină ce vrea, nu să aştepte pomană. Iar strategia PSD pentru alegeri s-a conturat, până acum, pe pomană şi pe frică: săptămâni întregi, i-au ameninţat pe bătrâni că le taie pensiile, apoi şi-au construit campania pe ideea că „Victor Ponta este singurul preşedinte care măreşte pensiile“. Este atât de făţişă minciuna, încât nici pensionarii nu au mai crezut-o. Singuri şi bolnavi, nici ei nu l-au votat pe Victor Ponta. Poate mai încearcă, până la turul doi, să îi convingă de faptul că Iohannis le va tăia pensiile, şi aşa mici, dacă va ajunge preşedinte.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

vasile

09 Nov, 2014 06:48

Cind astia de dreapta au taiat salarii, pensii si indemnizatii parca nu erati asa de vocali! Acum vreti sa votam cu Iohaninis ca sa nu iasa Ponta si sa fim condusi in continuare de oamenii lui basescu! RUSINE!!!!!!

Articole asemanatoare

#alegerilocale2020 Europarlamentarul Corina Crețu, mesaj de susținere pentru Mihai Oancea, candidat Pro România la Primăria Agigea (VIDEO)

24 Sep 2020 3188

Editorial Votul constănţenilor s-a schimbat! PSD nu mai trece de 20% în municipiul condus de Făgădău

16 Nov 2019 4910

UPDATE Primul CEx al PSD după căderea guvernului. Viorica Dăncilă cere excluderea din partid a celor care au votat moțiunea de cenzură

11 Oct 2019 1793

Victor Ponta (PRO România) - „Dragnea a îngropat PSD”

26 May 2019 1321

Victor Ponta (PRO România) - „Am decis să salvăm valorile social-democraţiei europene şi prestigiul de profesionalism dobândit în guvernarea 2012-2015!“

04 May 2019 1261

Victor Ponta, declarații surprinzătoare - „Dragnea în turul 2 ar fi un blat. O să mergem toți să-l votăm pe Iohannis, să nu iasă Dragnea”

06 Jan 2019 1541

Congres Pro România Victor Ponta, ales preşedinte al partidului Pro România. Ce a declarat fostul premier

21 Oct 2018 2313

Victor Ponta - Viitorul președinte al PSD va fi un președinte legitim

11 Oct 2015 1077

Comunicat de presă Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi

05 Oct 2015 1148

Ovidiu Raeţchi Dragnea, copy-paste după obiceiurile proaste ale lui Ponta

05 Oct 2015 2312

UPDATE - Ponta rămâne premier. Moţiunea de cenzură a PNL nu a trecut la vot!

29 Sep 2015 1726

UPDATE 4. „Demersul de azi este o şmecherie politică” Moţiunea de cenzură, la vot în Parlament

29 Sep 2015 1726

Monica Macovei „Tot ce are de învățat electoratul român este să nu îi mai voteze"

26 Sep 2015 1803

PNL „Ponta nu figurează între deputaţii care au votat Codul fiscal în 24 iunie”

03 Sep 2015 1398

PNL „Sfidarea dreptului la vot de către Ponta, un atac la democrație”

17 Aug 2015 1127