Editorial

Editorial Cu titlul naţional pe masă. O ipostază obişnuită pentru Tomitanii Constanţa


Sâmbătă, 19 mai, tânăra echipă de rugby Tomitanii Constanța joacă o nouă finală, întâlnind la București Gloria Buzău, în Divizia Națională de seniori, eșalonul secund al sportului cu balonul oval din România. Abonată, an de an, la titlurile de campioană națională la juniori, gruparea de pe litoral menține ștacheta ridicată și la seniori, unde, în două sezoane consecutive, s-a calificat în finală, de fiecare dată din postura de nou-promovată!

Tomitanii au scris șapte ani, sezon de sezon, câte o pagină în istoria rugby-ului juvenil constănțean. Redutabili la juniori, unde au luat titlu după titlu, cu excepția unei stagiuni, în care au fost în afara finalelor, Tomitanii s-au impus ca o echipă frumoasă, valoroasă și omogenă, care a parcurs toate etapele, cu aproape același lot, unit de victorii. Clubul a crescut, la fel și băieții, cărora le-a venit rândul să joace și la seniori. Prima dată, în stagiunea trecută, în Divizia A, unde au fost finaliști, luând argintul. Într-un campionat în care, cu o singură excepţie, constănţenii au jucat numai cu juniori. În sezonul trecut, echipele Tomitanilor au participat în cinci campionate, în toate obţinând rezultate deosebite: aur la Under-17 (rugby în 10), argint în Divizia A de seniori şi la Under-20 (rugby în 15), bronz la Under-19 (rugby în 10) şi calificare la turneul final, unde a ocupat locul cinci - la rugby în 15 Under-18.

La seniori, a urmat, în stagiunea 2017/2018, evoluția din eșalonul superior, DNS. Campionat mai dificil, adversari mai experimentați și mai puternici. Se impuneau întăriri - și s-au făcut - și cu rugbyști de la eșalonul de elită, Superliga, dar chiar și așa, Tomitanii a rămas tot o echipă tânără. În tradiția sezoanelor anterioare, rezultatele au continuat, iar o perioadă echipa pregătită de Cristian Cojocaru a fost pe locul întâi, legând mai multe victorii. A câștigat inclusiv pe terenul adversarei de acum din finală, cea care a încheiat pe primul loc sezonul regulat.

Față de tur însă, Gloria Buzău s-a întărit semnificativ și are prima șansă în duelul pentru titlu de sâmbătă cu Tomitanii. Formația constănțeană nu se crede însă dinainte învinsă și promite un meci frumos. În cuplajul de pe „Arcul de Triumf“, în care se întâlnesc cele mai bune patru echipe din DNS, județul Constanța are două reprezentate, Tomitanii și multipla medaliată în acest eșalon CS Năvodari (vicecampioană în sezonul trecut și care acum dispută finala mică). După cum merg lucrurile, sunt șanse mari ca, nu peste mult timp, dacă susținerea financiară se menține, să vedem și rugby de Superligă pe litoral, fie la Constanța, fie la Năvodari.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Noi transferuri de jucători Tomitanii Constanţa îşi măsoară forţele înaintea campionatului în două amicale cu Steaua

14 Mar 2019 1994

Echipa Tomitanii Constanţa s-a întărit şi cu rugbyşti din străinătate. Campania de achiziţii continuă

01 Feb 2019 1306

Cristian Cojocaru - „Am vrea să ne clasăm imediat după cele patru puteri“ Opt rugbyşti noi la Tomitanii Constanţa. Vin şi străini

16 Jan 2019 1806

Cristian Cojocaru - „Mulţumim Constanţei!“ Rugbyştii de la Tomitanii au donat sânge pentru cei aflaţi în nevoie (galerie foto)

13 Dec 2018 1193

UPDATE Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa, înfrângere cu Steaua Bucureşti în Cupa României (galerie foto)

16 Nov 2018 559

Tomitanii Constanţa, meci cu Steaua în Cupa României Rugbystul Damien Buffard, operat în Franţa. Cât va lipsi de pe gazon

01 Nov 2018 794

Rugby CS Năvodari a câștigat în deplasare cu RC Bârlad, Tomitanii Constanța, înfrângere pe terenul campioanei (galerie foto)

27 Oct 2018 1027

La rugby, Tomitanii Constanţa şi CS Năvodari susţin sâmbătă meciuri de campionat

27 Oct 2018 493

Rugby Tomitanii Constanța reclamă arbitrajul de la meciul pierdut cu Gloria Buzău

20 Oct 2018 1884

Campioana şi vicecampioana din DNS Duelul dintre Tomitanii şi Gloria Buzău continuă în SuperLigă. Sâmbătă, o nouă încleştare!

20 Oct 2018 1423

Scor strâns Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au obținut un punct în meciul din deplasare cu Universitatea Cluj

06 Oct 2018 2467

Editorial Dinamo, învinsă la Constanţa! Sună bine, nu? Semnalul rugbyştilor de la Tomitanii

04 Oct 2018 1312

„Cu sufletul la gură până în ultima secundă“ Victoria Tomitanilor cu Dinamo a venit după un meci nerecomandat cardiacilor (galerie foto + video)

01 Oct 2018 1711

Imagini de la eveniment Tomitanii Constanța au învins Dinamo la rugby. Prima victorie în SuperLigă. Meci de infarct! (galerie foto+video)

29 Sep 2018 2181

Spectatorii au intrare gratuită Tomitanii - Dinamo, ce încleștare la Constanța! Gazdele vor prima victorie din SuperLigă (galerie foto)

29 Sep 2018 2090