Editorial

Editorial Dinamo, învinsă la Constanţa! Sună bine, nu? Semnalul rugbyştilor de la Tomitanii

După trei ani de absenţă, Constanţa evoluează iar în eşalonul de elită al rugby-ului românesc, SuperLiga. Nu mai este Farul Constanţa (echipă cu şase titluri de campioană în palmares, care, în martie 2015, s-a retras din prima divizie, din pricina problemelor financiare), dar sunt Tomitanii, care vor să scrie în continuare o poveste de neuitat, pornită de la copii şi ajunsă, ca în cele mai frumoase vise, în întrecerea seniorilor cei mai cei.
 
Urcând, treaptă cu treaptă, scara competiţională din rugby-ul românesc, fără poticneli şi fără a se uita înapoi, Tomitanii au avut bucuria de a ajunge în SuperLigă! În competiţia celor mai tari rugbyşti din România. Începutul de sezon n-a fost însă uşor pentru o nou promovată precum trupa de pe litoral, cu mulţi jucători tineri, care a înregistrat câteva eşecuri, atât în Superligă, cât şi în Cupa Regelui, este adevărat contra unor adversari de calibru.
 
A venit însă şi ora primului succes, la Constanţa, cu Dinamo Bucureşti! O primă victorie în SuperLigă, care i-a făcut fericiţi pe tomitani şi pe fanii lor. Radiind de bucurie, Cristian Cojocaru, preşedintele clubului Tomitanii, compara acest succes, sub aspectul moralului echipei, păstrând proporţiile, cu victoria de la Roland Garros a Simonei Halep. Şi atunci, şi acum, a fost depăşit un prag psihologic. Primul trofeu de Grand Slam, prima victorie în Superligă.

Şi ce poate fi mai frumos, pentru prima victorie, decât ca învinsa să fie Dinamo, una dintre adversarele sportive de tradiţie ale Constanţei. Nu numai la rugby, ci şi la alte sporturi. Iar când succesul este unul de poveste, la capătul unui meci de infarct, nerecomandat cardiacilor, cu răsturnări incredibile de scor şi cu victoria venită în ultimele secunde, graţie unui eseu, fericirea e până la nori şi dincolo de ei. Chiar dacă rugbyştii de la Dinamo nu trec printr-o perioadă bună, victoria rămâne victorie, a unei nou promovate în premieră în SuperLigă contra unui nume de referinţă din rugby-ul românesc.

Tomitanii au o misiune grea în campionat, dar au dat un prim semnal că se poate! Imaginea de pe stadionul „Mihai Naca“, de la finalul partidei, în care rugbyştii gazdelor se bucurau ca nişte copii, după ce au învins Dinamo, ar trebui să fie un alt punct de pornire pentru revenirea, încet-încet, a Constanţei rugbystice în linia întâi. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Stanca Constantin

04 Oct, 2018 14:28

Felicitari! Bravo voua! Cele mai bune ganduri din Issoudun, Franta!

Articole asemanatoare

Cristian Cojocaru - „Am vrea să ne clasăm imediat după cele patru puteri“ Opt rugbyşti noi la Tomitanii Constanţa. Vin şi străini

16 Jan 2019 1623

Cristian Cojocaru - „Mulţumim Constanţei!“ Rugbyştii de la Tomitanii au donat sânge pentru cei aflaţi în nevoie (galerie foto)

13 Dec 2018 1115

UPDATE Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa, înfrângere cu Steaua Bucureşti în Cupa României (galerie foto)

16 Nov 2018 503

Tomitanii Constanţa, meci cu Steaua în Cupa României Rugbystul Damien Buffard, operat în Franţa. Cât va lipsi de pe gazon

01 Nov 2018 738

Rugby CS Năvodari a câștigat în deplasare cu RC Bârlad, Tomitanii Constanța, înfrângere pe terenul campioanei (galerie foto)

27 Oct 2018 959

La rugby, Tomitanii Constanţa şi CS Năvodari susţin sâmbătă meciuri de campionat

27 Oct 2018 451

Rugby Tomitanii Constanța reclamă arbitrajul de la meciul pierdut cu Gloria Buzău

20 Oct 2018 1813

Campioana şi vicecampioana din DNS Duelul dintre Tomitanii şi Gloria Buzău continuă în SuperLigă. Sâmbătă, o nouă încleştare!

20 Oct 2018 1369

Scor strâns Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au obținut un punct în meciul din deplasare cu Universitatea Cluj

06 Oct 2018 2411

„Cu sufletul la gură până în ultima secundă“ Victoria Tomitanilor cu Dinamo a venit după un meci nerecomandat cardiacilor (galerie foto + video)

01 Oct 2018 1647

Imagini de la eveniment Tomitanii Constanța au învins Dinamo la rugby. Prima victorie în SuperLigă. Meci de infarct! (galerie foto+video)

29 Sep 2018 2036

Spectatorii au intrare gratuită Tomitanii - Dinamo, ce încleștare la Constanța! Gazdele vor prima victorie din SuperLigă (galerie foto)

29 Sep 2018 2028

Rugby Victorie pentru CS Năvodari, eșec pentru Tomitanii Constanța, în meciurile de astăzi

22 Sep 2018 1043

CS Năvodari joacă acasă Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa, un nou meci dificil în Superligă. Întâlnesc CSM Bucureşti

22 Sep 2018 659

Rugbyştii de la Tomitanii, înfrângere la Constanţa cu Steaua. Urmează meciul cu CSM Bucureşti

17 Sep 2018 1028