Editorial

Editorial Dinamo, învinsă la Constanţa! Sună bine, nu? Semnalul rugbyştilor de la Tomitanii

După trei ani de absenţă, Constanţa evoluează iar în eşalonul de elită al rugby-ului românesc, SuperLiga. Nu mai este Farul Constanţa (echipă cu şase titluri de campioană în palmares, care, în martie 2015, s-a retras din prima divizie, din pricina problemelor financiare), dar sunt Tomitanii, care vor să scrie în continuare o poveste de neuitat, pornită de la copii şi ajunsă, ca în cele mai frumoase vise, în întrecerea seniorilor cei mai cei.
 
Urcând, treaptă cu treaptă, scara competiţională din rugby-ul românesc, fără poticneli şi fără a se uita înapoi, Tomitanii au avut bucuria de a ajunge în SuperLigă! În competiţia celor mai tari rugbyşti din România. Începutul de sezon n-a fost însă uşor pentru o nou promovată precum trupa de pe litoral, cu mulţi jucători tineri, care a înregistrat câteva eşecuri, atât în Superligă, cât şi în Cupa Regelui, este adevărat contra unor adversari de calibru.
 
A venit însă şi ora primului succes, la Constanţa, cu Dinamo Bucureşti! O primă victorie în SuperLigă, care i-a făcut fericiţi pe tomitani şi pe fanii lor. Radiind de bucurie, Cristian Cojocaru, preşedintele clubului Tomitanii, compara acest succes, sub aspectul moralului echipei, păstrând proporţiile, cu victoria de la Roland Garros a Simonei Halep. Şi atunci, şi acum, a fost depăşit un prag psihologic. Primul trofeu de Grand Slam, prima victorie în Superligă.

Şi ce poate fi mai frumos, pentru prima victorie, decât ca învinsa să fie Dinamo, una dintre adversarele sportive de tradiţie ale Constanţei. Nu numai la rugby, ci şi la alte sporturi. Iar când succesul este unul de poveste, la capătul unui meci de infarct, nerecomandat cardiacilor, cu răsturnări incredibile de scor şi cu victoria venită în ultimele secunde, graţie unui eseu, fericirea e până la nori şi dincolo de ei. Chiar dacă rugbyştii de la Dinamo nu trec printr-o perioadă bună, victoria rămâne victorie, a unei nou promovate în premieră în SuperLigă contra unui nume de referinţă din rugby-ul românesc.

Tomitanii au o misiune grea în campionat, dar au dat un prim semnal că se poate! Imaginea de pe stadionul „Mihai Naca“, de la finalul partidei, în care rugbyştii gazdelor se bucurau ca nişte copii, după ce au învins Dinamo, ar trebui să fie un alt punct de pornire pentru revenirea, încet-încet, a Constanţei rugbystice în linia întâi. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Stanca Constantin

04 Oct, 2018 14:28

Felicitari! Bravo voua! Cele mai bune ganduri din Issoudun, Franta!

Articole asemanatoare

Cristian Cojocaru - „Am dovedit că se poate“ Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, succes mare în deplasare cu Dinamo București

20 Apr 2019 1070

SSC Farul întâlneşte Aerostar Bacău la Constanţa. Partidă importantă în lupta pentru evitarea retrogradării!

20 Apr 2019 703

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa, acţiune de igienizare şi pe stadionul „Mihai Naca“ (galerie foto)

17 Apr 2019 1102

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa, atitudine bună în meciul cu liderul SuperLigii Cristian Cojocaru - „Putem crea un grup frumos“

15 Apr 2019 1062

Imagini de la eveniment Rugbyștii de la Tomitanii, înfrângere cu CSM București, dar echipa constănțeană a jucat curajos (galerie foto+video)

13 Apr 2019 1197

Rugby Tomitanii primesc vizita liderului CSM Bucureşti. La Năvodari, se întâlnesc primele două clasate

13 Apr 2019 613

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, eșec în meciul cu CSA Steaua București (galerie foto)

06 Apr 2019 1074

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa întâlnesc în Superligă Steaua Bucureşti, a doua clasată

06 Apr 2019 933

„Experienţa lor şi-a spus cuvântul” Tomitanii nu le-au putut face faţă vicecampionilor de la CSM Ştiinţa Baia Mare

01 Apr 2019 1008

Imagini de la eveniment Rugbyștii de la Tomitanii, eșec sever la Constanța cu CSM Știința Baia Mare (galerie foto+video)

30 Mar 2019 1165

Rugby Tomitanii Constanţa şi CS Năvodari, primele meciuri oficiale din noul an. Ambele echipe joacă acasă

30 Mar 2019 641

Sâmbătă, meci la Constanţa cu Ştiinţa Baia Mare Tomitanii încep returul. Au transferat 13 jucători. Nouă sunt străini (galerie foto)

29 Mar 2019 1614

Rugbyşti de la Tomitanii Constanţa şi CS Năvodari, în lotul României Under-20 care va evolua la Campionatul European (galerie foto)

26 Mar 2019 601

Noi transferuri de jucători Tomitanii Constanţa îşi măsoară forţele înaintea campionatului în două amicale cu Steaua

14 Mar 2019 2161

Echipa Tomitanii Constanţa s-a întărit şi cu rugbyşti din străinătate. Campania de achiziţii continuă

01 Feb 2019 1393