Editorial Diversiunea distruge România!

De la an la an, campaniile electorale s-au transformat în veritabile scene pe care manipularea şi diversiunea sunt personajele principale. Spectatorul, cel care plăteşte biletul, pierde timpul de pomană şi va fi păcălit este, inevitabil, românul de rând.
 
Crearea unor dezbateri nesfârşite şi tensiuni pe teme secundare, false, aduse în prim-plan de unii şi de alţii, interesaţi să acceadă pe anumite funcţii, generează diversiunea la umbra căreia România este fraudată, economia este distrusă, iar problemele reale ale românilor rămân, desigur, nerezolvate.
 
Politicienii noştri, maeştri în diversiune, au două tactici care, din păcate, nu au dat greş până acum. Prima, inevitabil, constă în aruncarea pe piaţă a promisiunilor sforăitoare, care au la bază, în fapt, exploatarea la maximum a nevoilor urgente ale românilor. Şi asta în situaţia în care realitatea a confirmat că doar 5% dintre promisiunile electorale s-au concretizat. Cealaltă vizează impunerea în dezbaterea publică a unor subiecte false în loc să fie identificate şi prezentate soluţii pentru problemele oamenilor şi implementarea măsurilor pragmatic şi eficient.
 
Devalizarea ţării se face tot printr-o diversiune. Tinerii frumoşi şi liberi au fost adesea manipulaţi. Bătrânii au fost amăgiţi şi păcăliţi, iar minţile luminate au fost forţate să plece în străinătate pentru a se realiza profesional şi a li se recunoaşte meritele. Politicul contaminează totul prin decredibilizarea unora, informările se citesc… şi atât, instituţiile nu-şi fac treaba aşa cum trebuie… Se preferă atacurile la persoană în locul prezentării măsurilor concrete, în locul predictibilităţii şi proiectelor cu termene de realizare şi surse de finanţare menţionate negru pe alb.
 
Din păcate, problema este la bază, nu la vârfurile societăţii. De aceea, puterea de a schimba stă în mâinile noastre, a fiecăruia dintre noi. Cinci zile ne despart de o nouă zi decisivă pentru România. Întrebarea este: va influenţa diversiunea prezenţa la urne şi rezultatul votului?

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Hagi - „Dacă Ianis nu a fost nici în acea listă, pentru mine e grav. Am vorbit doar de o listă, în rest s-a încercat să se facă diversiune și manipulare“ (VIDEO)

18 Mar 2023 4405

Două blindate ucrainene distruse după ce trupele FSB de frontieră ar fi deschis focul

21 Feb 2022 1462

Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop se întreabă Întâmplare sau diversiune în scandalul privind autonomia «Ținutului Secuiesc»?

04 May 2020 2045

Amintiri din vremea holerei Războiul Crimeii şi Dobrogea anului 1854 (IV). Dezastrul misiunii Yusuf - Espinasse

19 Mar 2019 3590

Gică Hagi „Că aș părăsi proiectul, că suntem în colaps, că vom da faliment - o diversiune incredibilă!”

27 Aug 2017 2282

Prima reacţie a lui Traian Băsescu privind posibila sa arestare

22 Oct 2016 3880

Gorghiu consideră că gestul lui Ponta este doar o diversiune "Aștept demisia din fruntea Guvernului"

12 Jul 2015 1479

Exclusivitate Constantinescu, reacţie la ridicarea de către DNA a lui Strutinsky

04 Feb 2015 3160

Tăriceanu, despre Ponta, ofiţer acoperit "E problema lui. Mie mi se pare inacceptabilă atitudinea preşedintelui"

14 Oct 2014 2440

Klaus Iohannis Ponta a dezamăgit generaţia din care face parte

20 Sep 2014 1656

Diversiunea, specialitatea Guvernului Ponta 3 pentru a-şi masca inactivitatea

11 Jun 2014 1064

Mihai Lupu, deputat PNL de Constanţa Diversiunea, specialitatea Guvernului Ponta 3 pentru a-şi masca inactivitatea

11 Jun 2014 2148