Editorial Farul Constanța luminează Superliga. Cea mai joasă medie de vârstă, cel mai înalt loc în clasament!

 

 
  • Experiența și tinerețea din lotul Farului și-au dat în mod strălucit mâna și au urcat echipa pe locul întâi în campionat, „marinarii“ având și vânt în pânze din partea suporterilor.
 
După 13 etape scurse din ediția 2022/2023 a Superligii, liderul solitar al clasamentului este Farul Constanța, care a avut un tur de sezon regulat (din care mai sunt două etape) de excepție. Înaintea rundei a 14-a, în care vor juca sâmbătă, 15 octombrie, pe teren propriu cu U Cluj, „marinarii“ aveau cinci puncte în fața echipei de pe locul doi, Rapid București, cel mai bun golaveraj (25-10), cea mai mare forță ofensivă, cu cele 25 de goluri marcate, și a doua defensivă a campionatului.
 
Totodată, echipa pregătă de Gheorghe Hagi și de staff-ul său avea cele mai multe victorii, nouă, și era unica formație cu doar o înfrângere. Cifre și realizări de subliniat, în condițiile în care, ca în fiecare nou campionat, și în această vară lotul a suferit schimbări semnificative (plecând și venind mulți jucători). Hagi a alcătuit însă un grup foarte bun, aducând mulți jucători experimentați, de valoare și cu CV, alături de care tinerii joacă și ei foarte bine, fie că e vorba de fotbaliști prezenți de anii trecuți în lot, fie promovați acum. Tineri precum Alexi Pitu, Constantin Grameni sau Louis Munteanu au cifre remarcabile. În plus, în actuala stagiune pentru Farul au jucat doi fotbaliști născuți în 2005 (Constantin Borza și Luca Banu) și unul de 2006 (Enes Sali)! Media de vârstă a lotului „marinarilor“ în acest sezon este 23,5 ani, cea mai mică din campionat!
 
Experiența și tinerețea din lotul Farului și-au dat în mod strălucit mâna și au urcat echipa pe locul întâi în campionat. Formația de la țărmul mării nu a mai coborât de pe prima poziție de patru etape, în care a câștigat de fiecare dată. Până acum, „marinarii“ au fost pe prima poziție în nouă dintre cele 13 etape, iar de la începutul campionatului mai jos de locul patru nu au coborât! Bilanțul clasării în ierarhie din ultimele opt runde e de șapte locuri întâi și un loc doi.
 
Farul e lider pe merit în Superligă. În șase dintre cele 13 etape nu a primit gol. Are cel mai solid joc și, față de alte echipe (inclusiv cele care au ocupat podiumul sezonul trecut, CFR Cluj, FCSB și CSU Craiova - acum în spatele „marinarilor“), care s-au chinuit în multe meciuri ori au câștigat cu greutate, Farul a dat, în marea majoritate a partidelor, o impresie de siguranță, de liniște în joc și de firesc. Scurgându-se minutele, te aștepți ca, orice adversar ar avea în față și oricum ar decurge meciul și scorul, Farul să câștige. Ceea ce e mare lucru, un imens câștig de imagine.  
 
Sigur, în unele partide a avut parte și de șansă (cu Sepsi sau cu UTA, care a ratat un penalty la 1-0 pentru Farul, echipă rămasă în inferitate numerică la faza penalty-ului), dar, nu-i așa, norocul ține cu cei puternici. Altfel cum s-ar explica faptul că, în același meci cu UTA, „marinarii“ nu numai că au câștigat, dar au și mărit scorul, înscriind pentru 2-0 în zece oameni?
 
Nu în ultimul rând, pe lângă nenumăratele lucruri bune din jocul Farului, „marinarii“ au avut și vânt în pânze din partea suporterilor, atmosfera de la meciurile de acasă făcându-te ca, la finele partidei, să numeri zilele până la următoare întâlnire cu echipa și cu ambianța deosebită de pe stadion. Fanii au însoțit echipa și în deplasare, iar, când ai ca ingredinte jocul de top al fotbaliștilor și pasiunea suporterilor, nu are cum să nu dospească cea mai apetisantă echipă, Farul Constanța! 

PS: După meciul FC Hermannstadt - Rapid 0-2, care a deschis, vineri seară, etapa a 14-a, distanța dintre primele două clasate, Rapid și Farul, în ierarhia intermediară a rundei, a scăzut la două puncte (30 - 28).                    

 
Citește și:
 

Farul Constanța, lider solitar în Superligă. S-a schimbat configurația luptei pentru titlu? Ce a răspuns Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

Farul Constanța, șase meciuri din 13 fără gol primit
Marian Aioani - „Victoriile aduc fericire și încredere, ceea ce e cel mai important“ (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 377

Farul Constanța a primit licență pentru participarea la competițiile de club UEFA și UEFA WCL, sezonul 2024 / 2025

26 Apr 2024 495

Superliga 2023/2024 Cu un egal contra Farul Constanța, FCSB iese campioană. „Marinarii“ sunt pregătiți însă pentru un nou meci mare

26 Apr 2024 972

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 352

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 1035

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 661

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 436

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 3088

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1836

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 664

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1361

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 863

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 930

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 787

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1486