Editorial Farul Constanța merită să devină campioana României!

 
 
  • Ar fi și păcat ca întrecerea să aibă o altă campioană, având în vedere parcursul extraordinar al „marinarilor“ din această stagiune, una în care echipa de pe litoral a dovedit o constanță de invidiat.
 
Aflată pe locul întâi în turneul  play-off al Superligii după prima etapă, Farul Constanța este despărțită de nouă meciuri de o mare performanță, titlul de campioană a României, pe care, după ce a arătat până acum în campionat, merită pe deplin să-l cucerească.
 
Ar fi și păcat ca întrecerea să aibă o altă campioană, având în vedere parcursul extraordinar al „marinarilor“ din această stagiune, una în care echipa de pe litoral a dovedit o constanță de invidiat. Farul a încheiat pe locul întâi sezonul regular, fiind pe primul loc în 24 dintre cele 30 de etape și necoborând în nicio rundă mai jos de locul trei! În prima parte a Superligii, echipa de pe litoral a totalizat 64 de puncte (cu unul mai mult decât CFR Cluj, campioana ultimelor cinci sezoane), înregistrând în 30 de meciuri 19 victorii, șapte egaluri și patru eșecuri, golaveraj 54-28. Farul a avut cele mai puține înfrângeri, la numărul de victorii a fost pe locul doi, după CFR (care a câștigat 20 de partide), iar la golaveraj a fost la egalitate cu echipa din Gruia (54-28), cele două formații având cel mai bun atac și a treia apărare din campionat.
 
Nefiind cotată cu prima șansă la câștigarea campionatului, având în vedere firma și istoria candidatelor tradiționale la titlu, dar și bugetele lor, Farul a reușit să-și alcătuiască un lot valoros, în care strălucesc multe piese, atât jucători experimentați, cât și tineri de mare calitate. În plus, „marinarii“ se bucură de un sprijin important din partea fanilor, atât acasă, cât și deplasare. Farul are cea mai mică medie de vârstă din Superligă, 22,8 ani, dar cele mai mari rezultate. „Locomotiva“ Denis Alibec, golgeterul „marinarilor“ și unul dintre „tunarii“ campionatului, e într-o formă excelentă, din toate punctele de vedere, și trage echipa după el. Puștii Andrei Borza și Adrian Mazilu sunt revelațiile campionatului, apărarea are meci de meci tot mai puține fisuri, în poartă lui Marian Aioani e tot mai greu să-i dai gol, iar mijlocul și atacul merg și ele foarte bine. Echipa e omogenă, de la meci la meci intervin puține schimbări, ceea ce nu a făcut decât să crească valoarea jocului Farului. Când și copiii ajung să spună pe de rost, pe nerăsuflate, un prim „11“, asta înseamnă că acea echipă are identitate. 
 
Spectacol și muncă, asta au arătat fotbaliștii lui Hagi. Apreciați pentru jocul lor, „marinarii“ nu au ezitat să și coboare la munca de jos, pentru a apăra și securiza victoriile, atunci când a fost cazul. Totodată - se cuvine să subliniez și acest lucru - răspunsul de pe banca tehnică la cele petrecute pe teren a fost promt de fiecare dată. Cu câteva excepții, Farul s-a impus conform așteptărilor, având și unele prestații de mare atractivitate. Așa a apărut, printre altele, victoria cu FC Botoșani cu 8-0, cel mai clar succes al Farului în prima ligă. Nu în ultimul rând, trebuie remarcat un alt atu pe care îl are Farul în fața rivalelor sale: tinerii jucători. Pe parcursul campionatului, au debutat fotbaliști cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, iar unii dintre ei au devenit titulari de bază, cu evoluții și reușite apreciate de toată lumea. 
 
Pe de altă parte, pe cât de mult s-au împiedicat și s-au chinuit adversarele la titlu în unele partide, pe atât „marinarii“ au avut un parcurs de regularitate, care se menține, iată, și în play-off, unde, în etapa inaugurală, Farul a câștigat, iar celelalte două meciuri s-au încheiat la egalitate. În sezonul regular, Farul a realizat cele mai multe puncte, 22, în duelurile directe cu actualele adversare din play-off. Sigur, acum e practic un alt campionat, dar Farul se arată la fel de bună. Și atunci, de ce să nu repete evoluțiile și rezultatele din sezonul regular? Primul pas dintre cei zece a fost făcut cu dreptul, iar eu am mare încredere că, la final, Farul, o echipă care emană prin toți porii talent, forță și siguranță, va deveni campioană.    
 
Citește și:
 
Farul Constanța are un mare plus față de adversarele din play-off! Ce spune Hagi despre obiectivul „marinarilor“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Petre Grigoraș - „Dacă ratai, te «omoram»!“. Cum voia să execute un „marinar“ penalty-ul cinci la barajul din 2001 (VIDEO)

13 Jun 2024 1018

Farul Constanța, primul antrenament pentru noul sezon. Ionuț Larie și Gabriel Iancu, declarații (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Jun 2024 1159

Farul Constanța și fotbalistul Damien Dussaut au decis încetarea relațiilor contractuale

13 Jun 2024 524

O firmă controlată de Tiberiu Curt, vicepreședintele de la Farul Constanța, și-a schimbat sediul social

13 Jun 2024 678

Farul Constanța „Marinarii“ au efectuat vizita medicală și încep pregătirea. Patru amicale confirmate (GALERIE FOTO + VIDEO)

13 Jun 2024 685

Meciul aniversar Farul 2001 - SSC Farul 2016 Petre Grigoraș - „Sunt amintiri care rămân, indiferent câți ani trec“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

13 Jun 2024 905

Constanța. Doliu în fotbal A murit, la 97 de ani, Gogu Cojocaru, marcatorul primului gol al litoralului în Divizia A

12 Jun 2024 1606

Atacantul Gabriel Iancu, transferat de Farul Constanța

12 Jun 2024 751

Kevin Boli nu mai este jucătorul Farului Constanța

12 Jun 2024 681

Farul Constanța s-a despărțit de jucătorul Amine Benchaib

12 Jun 2024 553

Alesia Nicol Dincă-Vuia, un nou transfer la Farul Constanța, campioana României

12 Jun 2024 678

CSM Constanța Fosta gimnastă, campioană, Melisa Orazacai face acum box, aspirând la medalii și în „ringul magic“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Jun 2024 1937

Fotbalista Ioana Bortan și-a prelungit contractul cu Farul Constanța

11 Jun 2024 583

Farul Constanța, anunț important despre abonamentele pentru sezonul 2024/2025

10 Jun 2024 1050

Editorial Când David îl învinge pe Goliat, victoria e cu atât mai frumoasă

09 Jun 2024 1049