Editorial Farul Constanța merită să devină campioana României!

 
 
  • Ar fi și păcat ca întrecerea să aibă o altă campioană, având în vedere parcursul extraordinar al „marinarilor“ din această stagiune, una în care echipa de pe litoral a dovedit o constanță de invidiat.
 
Aflată pe locul întâi în turneul  play-off al Superligii după prima etapă, Farul Constanța este despărțită de nouă meciuri de o mare performanță, titlul de campioană a României, pe care, după ce a arătat până acum în campionat, merită pe deplin să-l cucerească.
 
Ar fi și păcat ca întrecerea să aibă o altă campioană, având în vedere parcursul extraordinar al „marinarilor“ din această stagiune, una în care echipa de pe litoral a dovedit o constanță de invidiat. Farul a încheiat pe locul întâi sezonul regular, fiind pe primul loc în 24 dintre cele 30 de etape și necoborând în nicio rundă mai jos de locul trei! În prima parte a Superligii, echipa de pe litoral a totalizat 64 de puncte (cu unul mai mult decât CFR Cluj, campioana ultimelor cinci sezoane), înregistrând în 30 de meciuri 19 victorii, șapte egaluri și patru eșecuri, golaveraj 54-28. Farul a avut cele mai puține înfrângeri, la numărul de victorii a fost pe locul doi, după CFR (care a câștigat 20 de partide), iar la golaveraj a fost la egalitate cu echipa din Gruia (54-28), cele două formații având cel mai bun atac și a treia apărare din campionat.
 
Nefiind cotată cu prima șansă la câștigarea campionatului, având în vedere firma și istoria candidatelor tradiționale la titlu, dar și bugetele lor, Farul a reușit să-și alcătuiască un lot valoros, în care strălucesc multe piese, atât jucători experimentați, cât și tineri de mare calitate. În plus, „marinarii“ se bucură de un sprijin important din partea fanilor, atât acasă, cât și deplasare. Farul are cea mai mică medie de vârstă din Superligă, 22,8 ani, dar cele mai mari rezultate. „Locomotiva“ Denis Alibec, golgeterul „marinarilor“ și unul dintre „tunarii“ campionatului, e într-o formă excelentă, din toate punctele de vedere, și trage echipa după el. Puștii Andrei Borza și Adrian Mazilu sunt revelațiile campionatului, apărarea are meci de meci tot mai puține fisuri, în poartă lui Marian Aioani e tot mai greu să-i dai gol, iar mijlocul și atacul merg și ele foarte bine. Echipa e omogenă, de la meci la meci intervin puține schimbări, ceea ce nu a făcut decât să crească valoarea jocului Farului. Când și copiii ajung să spună pe de rost, pe nerăsuflate, un prim „11“, asta înseamnă că acea echipă are identitate. 
 
Spectacol și muncă, asta au arătat fotbaliștii lui Hagi. Apreciați pentru jocul lor, „marinarii“ nu au ezitat să și coboare la munca de jos, pentru a apăra și securiza victoriile, atunci când a fost cazul. Totodată - se cuvine să subliniez și acest lucru - răspunsul de pe banca tehnică la cele petrecute pe teren a fost promt de fiecare dată. Cu câteva excepții, Farul s-a impus conform așteptărilor, având și unele prestații de mare atractivitate. Așa a apărut, printre altele, victoria cu FC Botoșani cu 8-0, cel mai clar succes al Farului în prima ligă. Nu în ultimul rând, trebuie remarcat un alt atu pe care îl are Farul în fața rivalelor sale: tinerii jucători. Pe parcursul campionatului, au debutat fotbaliști cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, iar unii dintre ei au devenit titulari de bază, cu evoluții și reușite apreciate de toată lumea. 
 
Pe de altă parte, pe cât de mult s-au împiedicat și s-au chinuit adversarele la titlu în unele partide, pe atât „marinarii“ au avut un parcurs de regularitate, care se menține, iată, și în play-off, unde, în etapa inaugurală, Farul a câștigat, iar celelalte două meciuri s-au încheiat la egalitate. În sezonul regular, Farul a realizat cele mai multe puncte, 22, în duelurile directe cu actualele adversare din play-off. Sigur, acum e practic un alt campionat, dar Farul se arată la fel de bună. Și atunci, de ce să nu repete evoluțiile și rezultatele din sezonul regular? Primul pas dintre cei zece a fost făcut cu dreptul, iar eu am mare încredere că, la final, Farul, o echipă care emană prin toți porii talent, forță și siguranță, va deveni campioană.    
 
Citește și:
 
Farul Constanța are un mare plus față de adversarele din play-off! Ce spune Hagi despre obiectivul „marinarilor“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ianis Hagi, dans și voie bună la o nuntă dintr-un restaurant din Constanța (FOTO+VIDEO)

05 Jun 2023 296

Sondaj de opinie Va reuși Farul Constanța să se califice în grupele unei competiții europene?

05 Jun 2023 638

Patru fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în lotul României pentru dubla cu Kosovo și Elveția

04 Jun 2023 739

LIVE TEXT.„În curând, din nou acasă!” pe stadionul „Gheorghe Hagi” Eveniment cu și despre fotbal pe arena din Constanța, înainte de demolare (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Jun 2023 1677

Gică Hagi și Gică Popescu în vacanță Campionii cu Farul Constanța au fost la Muntele Athos

31 May 2023 1077

Farul Constanța a încheiat Superliga 2022/2023 cu o victorie în deplasare cu CFR Cluj. Noua campioană a învins fosta campioană

28 May 2023 1667

Adrian Mazilu În 2017, copil de mingi la titlul luat de FC Viitorul. Șase ani mai târziu, campion cu Farul Constanța

28 May 2023 2686

Fotbaliști de la Farul, ofertați Hagi - „E foarte bine că sunt curtați. Ca fata, dacă e frumoasă, trebuie să fie curtată“

28 May 2023 2034

Echipa feminină Farul Constanța Laura Rus, o altă achiziție de marcă pe litoral

28 May 2023 961

Farul Constanța are șase fotbaliști indisponibili la meciul cu CFR Cluj. Hagi - „Deplasare grea, dar vom încerca să ne impunem“ (VIDEO)

27 May 2023 4352

Campioana Farul Constanța. Alexandru Mățel, team manager „Am simțit cea mai mare bucurie din toată cariera mea“

27 May 2023 1543

UPDATE. Superliga 2022/2023 Care va fi ultima echipă calificată în Conference League, în urma celor două baraje?

26 May 2023 1131

Constanța. Atletism Alexandru Toader și-a îndeplinit baremul pentru participarea la Campionatul European Under-23 (GALERIE FOTO)

26 May 2023 1529

Campioana Farul Constanța. Denis Alibec, emoții mari la finala cu FCSB „Voi fi cel mai cuminte de acum înainte, nu voi mai lua roșu“

26 May 2023 1918

Două fotbaliste de bază de la echipa Farul Constanța, nou promovată în Liga 1, și-au prelungit contractele (VIDEO)

25 May 2023 1133