Editorial Odihnește-te în pace, nea Traian!


 
  • După o viață exemplară, în care, harnic, nu s-a oprit din alergare, punând sportul în prim plan, Traian Petcu a trecut în eternitate.
  • Nea Traian a fost un exemplu de cumpătare și de viață sportivă, dovedind că sportul te menține tânăr în ciuda vârstei biologice.
  • Impresionat de rezultatele analizelor sale medicale, un doctor i-a spus, mai în glumă, mai în serios, că se apucă și el de atletism!
 
Vestea trecerii în neființă, la venerabila vârstă de 97 de ani, a lui Traian Petcu, seniorul atletismului constănțean, m-a întristat profund. Am colaborat mulți ani cu dânsul, am scris mult despre uimitoarele sale perfomanțe, obținute inclusiv la vârste înaintate, și despre povestea sa deosebită de viață.
 
L-am admirat pe acest om pentru longevitatea sa în sport și l-am stimat pentru felul său de a fi, mereu jovial și vorbăreț, prietenos, pentru modestia și politețea de care a dat dovadă, pentru sufletul său mare. 
 
Constanța și-a pierdut încă unul dintre fenomenele sale sportive. Traian Petcu a intrat în legendă, ocupând un loc de frunte în galeria sportivilor constănțeni. A fost un exemplu de cumpătare și de viață sportivă, dovedind că sportul te menține tânăr în ciuda vârstei biologice. A participat la competiții și la peste 90 de ani. Traian Petcu povestea că, acum mai mulți ani, impresionat de rezultatele analizelor sale medicale, un doctor i-a spus, mai în glumă, mai în serios, că se apucă și el de atletism!
 
În atâția ani de viață, Traian Petcu a trecut prin multe, dovedind și un caracter puternic. A depășit calvarul din Al Doilea Război Mondial, la care a participat, sau anchetele din beciurile Securității, la care a fost supus. Suflet mare și recunoscător, Traian Petcu a donat o troiță Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, al cărui absolvent a fost, în 1944. Printre amintirile sale se regăsește și cea a sădirii unui salcâm la Constanța alături de fostul Regele Mihai I al României, pe când cei doi erau copii. Ulterior, peste ani, Traian Petcu s-a mai întâlnit de două ori cu fostul rege.
 
Performanțele sale sportive, caracterul ales și realizările închinate Constanței i-au adus lui nea Traian, în 2017, și titlul de cetățean de onoare al municipiului. După o viață exemplară, în care, harnic, nu s-a oprit din alergare, punând sportul în prim plan, Traian Petcu a trecut în eternitate. Odihnește-te în pace, nea Traian!
               
Citește și:
 
Doliu în sportul constănțean
A murit, la 97 de ani, Traian Petcu, legendă a atletismului

  
Are 93 de ani. Absolvent în 1944
Atletul-fenomen Traian Petcu a donat o troiţă Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ (galerie foto)

 
În prima zi de Paşte, Traian Petcu împlineşte 93 de ani
„Un doctor care m-a consultat a zis, impresionat, că se apucă şi el de atletism“


Traian Petcu, atletul-fenomen
„Viaţa sportivă, echilibrată şi fără excese m-a ajutat să concurez şi la peste 90 de ani”

 
Constănţeanul care a săpat alături de „Marele Voievod“ împlineşte astăzi 90 de ani
Povestea salcâmului pe care l-a plantat la Constanţa Regele Mihai, acum opt decenii (galerie foto)

 
Acuzat că l-a turnat pe Filimon Sârbu
Calvarul unui sportiv constănţean, anchetat în beciurile Securităţii (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Legături cu fostul cuplu Petcu-Dospinescu Modificări în acționariatul Sterani Lounge SRL, firmă expropriată de municipalitate pentru amenajarea spațiului verde de la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân și Decebal (DOCUMENTE)

26 Apr 2024 886

Retrospectivă 2021 Decese în sportul de pe litoral. De la un tânăr de 18 ani, la Traian Petcu, seniorul atletismului constănțean

01 Jan 2022 6967

Constanța Cros în memoria lui Traian Petcu, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului

17 Sep 2021 2302

Doliu în sportul constănțean A murit, la 97 de ani, Traian Petcu, legendă a atletismului

05 Aug 2021 4334

Constanța Este nevoie de sânge pentru Traian Petcu (97 de ani), legendă a atletismului, care va fi operat

01 Jun 2021 5039

Astăzi este ziua de naștere a lui Ștefan Petcu, simbol al FC Farul și al fotbalului constănțean

17 Mar 2020 5443

Bruxelles. Conferință la nivel înalt pe tema bolilor transfrontaliere în Europa. Ministrul Petre Daea, discuţii despre pesta porcină

11 Sep 2018 1831

Emoţii mari la Colegiul „Mircea cel Bătrân". Două generaţii faţă-n faţă Veteranii şi „millennials" (galerie foto)

30 May 2018 4019

Editorial Performanţă la birt sau în arenele sportive?

06 Nov 2017 2686

Soţia vicelui ANSVSA condamnată. A condus băută, cu cei trei copii în maşină

16 Oct 2017 3090

Revista presei locale

29 Sep 2017 2729

Are 93 de ani. Absolvent în 1944 Atletul-fenomen Traian Petcu a donat o troiţă Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ (galerie foto)

29 Sep 2017 4104

Slujbă de sfințire a unei troițe la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța. Aceasta a fost donată de Traian Petcu, absolvent din promoția 1944 (galerie foto)

28 Sep 2017 3305

Mihai Covaliu a dat startul Crosului Ziua Olimpică, de la Constanţa „E o plăcere să vezi oameni care menţin tradiţia olimpică“ (galerie foto + video)

19 Jun 2017 6474

UPDATE. Rezultatele complete Traian Petcu, de 93 de ani, prezent la startul Crosului Ziua Olimpică, de la Constanţa (galerie foto+video)

17 Jun 2017 7146