Editorial

Editorial Scenarii desprinse din filmele pentru adulţi, în şcolile din România. Ar trebui să mai avem încredere în profesori?

Un profesor de limba engleză a fost filmat în timp ce săruta cu foc şi pasiune o elevă de clasa a IX-a, în vârstă de doar 15 ani, în sala de curs; un alt profesor de religie din Sibiu, care este şi preot, a fost filmat de o elevă în timp ce se masturba la catedră, în faţa elevilor; o profesoară de limba română, soţie de preot, din Piatra Neamţ, a întreţinut relaţii intime cu un elev minor, iar băiatul de clasa a XI-a s-a sinucis. Nu, nu sunt scenarii de filme de groază. Sunt întâmplări reale din unităţile de învăţământ din România. Iar lista, din păcate, poate continua!
 
Revoltător este că aceşti profesori toxici trebuie să-i înveţe pe copiii noştri. Le formează caracterele, depinderile. Le formează conceptele esenţiale ale vieţii, cum ar fi importanţa de a avea propriile valori, de a nu discrimina, de a avea încredere în sine şi respect.
 
De ce oare, acum, corpul profesoral nu are prestanţa şi respectul de altădată? De ce dascălul nu mai este acel om care te ajută să înţelegi legile naturii şi ale societăţii? De ce în sistemul de învăţământ intră toţi cei care nu şi-au găsit menirea în altă meserie? De ce copiii noştri sunt educaţi de cadre didactice care au derapaje majore de comportament?
 
Trist este că aceste cazuri despre care auzim la ştiri aproape în fiecare lună, chiar săptămână, se răsfrâng asupra tuturor profesorilor şi a şcolii, elevii şi părinţii pierzându-şi astfel încrederea în aceştia. Cum să-mi trimit copilul minor la şcoală, dacă acolo ar putea fi corupt de un profesor? Cum poate fi oare un profesori toxic model pentru un copil minor, care, foarte uşor, poate fi influenţat negativ?
 
Dascălii nu au nicio scuză că ajung să aibă relaţii sexuale cu minori. Dimpotrivă, profesorii au toată responsabilitatea în cazul în care ajung într-o astfel de postură, indiferent dacă eleva are 17 ani şi câteva luni sau 12 ani. Profesorii care au relaţii cu elevi minori încalcă etica şi morala profesională. Atitudinea lor este de neacceptat, fiind necesar ca aceştia să fie excluşi din învăţământ.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De vorbă cu maestrul gravurii românești Florin Stoiciu, despre viitorii artiști „Ca mentor, dacă nu ești atent la fiecare, riști să distrugi niște generații și, eventual, să nu mai ai un alt Brâncuși“ (document)

13 Jul 2019 1470

Doliu în învăţământul constănţean. A murit o cunoscută profesoară de la Colegiul Pedagogic "Constantin Brătescu"

12 Jul 2019 13249

#DobrogeaAcademică „Mediocritate şi excelenţă“ (VI). „O decizie «istorică» pentru dezvoltarea noastră intelectuală“

08 Jul 2019 512

#DobrogeaAcademică Interviu cu conf. univ. dr. ing. Dinu Atodiresei - „Academicianul Marian-Traian Gomoiu, un model de profesor avid de cunoaştere a noului în ştiinţă“ (document)

08 Jul 2019 1146

Costică Z. Buştiuc - profesor, scriitor şi teolog

03 Jul 2019 847

Ion Bănescu, Grigore Tocilescu, Monumentul Triumfal de la Adamclisi și situația arheologiei dobrogene la începutul sec. XX (II)

02 Jul 2019 505

#DobrogeaAcademică Integrala „Mediocritate și excelență“, scrisă de academicianul constănțean Petre T. Frangopol, de astăzi, în Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanța

01 Jul 2019 926

"Mediocritate și Excelență", de Petre T. Frangopol (volumul VI)

28 Jun 2019 150

Monografie Liceul "Mircea cel Bătrân" din Constanța (1896-1996)

28 Jun 2019 295

„Fetele au evoluat foarte bine“ CSS1 Constanţa a cucerit şase medalii la Campionatul Naţional de gimnastică ritmică (galerie foto)

25 Jun 2019 1063

O elevă a rămas însărcinată cu un profesor de religie. Ce decizie a luat bărbatul după mediatizarea cazului

19 Jun 2019 1191

LIVE TEXT La Muzeul de Artă din Constanța ni se dezvăluie „Gestul în desen“ a renumitului artist plastic Florin Stoiciu (galerie foto+LIVE Video)

14 Jun 2019 2750

Astăzi este ziua de naștere a președintelui României, Klaus Iohannis

13 Jun 2019 1232

#citeșteDobrogea „Mamele nu trebuie să învețe pe copii să scrie și să citească, înainte de a-i da la școală“. Lucrări din Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanța

12 Jun 2019 3047

Doliu în învățământul constănțean. Ne-a părăsit un profesor din Medgidia

09 Jun 2019 2831