Găleţile electorale, înlocuite cu mandate Cel mai bun candidat - DNA-ul!

Duminică, România îşi alege preşedintele. Cu toate acestea, puţini dintre candidaţi şi-au urat, aşa cum îşi urează americanii, „fie ca cel mai bun să învingă“. În plus, încă mai puţini dintre prezidenţiabilii de pe afişele electorale ştiau că mai există un candidat - unul-surpriză! Un candidat activ, perseverent, alert şi, culmea, chiar consecvent cu eventuala sa platformă electorală.

Fireşte, un candidat care, la fel ca toţi ceilalţi, poate s-a dat un pic mai mult peste cap decât de obicei, tocmai pentru a atrage atenţia publicului. Iar cel a cărui activitate intensă, mai ales din ultimele zile de campanie, l-ar putea face să câştige alegerile ar fi ... DNA-ul! Fireşte, dacă ar candida efectiv. Chiar şi aşa însă, se pare că, anul acesta, românii au avut, în premieră, nu atât o campanie a pomenilor electorale, cât a mandatelor de arestare. Aşadar, în loc de obişnuitele găleţi, pixuri şi pachete electorale, oamenii au primit... mandate! De reţinere şi de arestare. Iar ceilalţi au primit pura satisfacţie de a-şi vedea adversarii încătuşaţi. Iar românul de rând, de care potentaţii zilei îşi aduc aminte numai în campanie, a primit, şi el, ştearsa recompensă de a-i vedea pe politicieni prinşi, alinându-şi astfel suferinţele şi împăcându-se în stilul vechii, dar mereu actualei mentalităţi „să moară şi capra vecinului“. Odată puse lucrurile cap la cap, vedem cu uşurinţă cum DNA-ul a reuşit, în premieră naţională, să mulţumească (sau, mai bine, să nemulţumească) pe toată lumea. Aşa că, iată, probabil chiar ar merita să câştige alegerile, fiind cel mai activ candidat. Şi, aşa cum am zis mai sus, chiar consecvent cu platforma sa electorală. „Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) este o structură de parchet specializată în combaterea corupţiei mari şi medii. Este creată ca un instrument necesar în descoperirea, investigarea şi aducerea în faţa instanţei a cazurilor de corupţie medie şi mare. Prin activitatea sa, contribuie la reducerea corupţiei, în sprijinul unei societăţi democratice apropiate de valorile europene“. Nu sună ca un veritabil marketing electoral?

Activitate intensă

Trebuie menţionat că descrierea este luată de pe site-ul instituţiei, acolo unde putem vedea, de asemenea, rezumată, pe zile, activitatea din campanie a DNA: pe 29 octombrie, până la închiderea ediţiei - „Reţinere 7 persoane corupţie activităţi transport feroviar“ şi „Percheziţii Bucureşti, Ialomiţa şi Călăraşi“, pe 28 octombrie 2014 -„Reţinere fost vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor“, „Percheziţii Bucureşti, Cluj ș.a. “, „Reţinere fost ministru şi alte două persoane în dosarul licenţe IT“ şi „Reţinere om de afaceri dosar contract licenţe IT“, pe 25 octombrie „Control judiciar reprezentant firmă aparatură medicală“, pe 24 octombrie „Control judiciar procuror P.T. Caraş“, pe 23 octombrie „Reţinere cumpărare de influenţă - dosar retrocedări“, „Trimitere avocat Baroul Vâlcea - trafic de influenţă“, „Reţinere fiu deputat în dosarul retrocedărilor“ şi „UP fost şef S.P.P. “. Mai departe, pe 22 octombrie. „Trimitere vameş şi poliţist frontieră“, „Trimitere fraudă fonduri europene Braşov - 3 milioane euro“, „Percheziţii dosar retrocedări“ şi „Reţinere procuror DIICOT Tulcea“. Şi lista continuă aşa, până pe 1 octombrie. Informaţiile pot fi verificate pe site-ul oficial al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Aşadar, privind această activitate intensă, luând în calcul şi înlocuirea pomenilor electorale cu mandate de arestare, spre satisfacţia unora şi a altora, nu-i aşa că cel mai bun candidat a fost DNA-ul? Şi, ca ultim amănunt, „campania“ DNA este cu atât mai profitabilă cu cât Direcţia nu a fost nevoită să cumpere publicitate electorală, să facă cerere pentru timpi de antenă sau spaţiu alocat şi nici nu a fost supusă cenzurii la posturile TV nefavorabile - ştirile cu mandatele de arestare erau peste tot!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a terminat procesul în dosarul cadastrării județului Constanța! Când se va pronunța Tribunalul Constanța

08 May 2024 754

Avocata Irina Luminița Stanciu – „Susțin în mod cert nevinovația clientului meu, Arhiepscopul Tomisului“

08 May 2024 1206

Oficial de la DNA Procurorii explică de ce l-au trimis în judecată de IPS Teodosie, arhiepiscop al Tomisului

08 May 2024 447

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA Constanța

08 May 2024 1544

Tribunalul Constanța, amânare de pronunțare în dosarul unui fost ofițer de poliție în cadrul IPJ Constanța - Serviciul de Investigare a Fraudelor (DOCUMENT)

07 May 2024 701

Procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin părăsesc de azi DNA Constanța! Iată unde își vor continua activitatea cei doi magistrați

06 May 2024 1422

Dosar DNA Constanta! Cazul presupusului şantaj de la SOCEP se va rejudeca! Tribunalul Constanța anunță primul termen

02 May 2024 506

Curtea de Apel Constanța repune pe rol un dosar al DNA Constanța! S-a calculat un presupus prejudiciu de aproape 10 milioane euro

01 May 2024 6654

Procurorul Sorin Constantinescu, fostul șef al DNA Constanța, eliberat din funcţie, prin pensionare!

29 Apr 2024 740

Dănăilă Sorin, fost director Îmbunătățiri Funciare Galați, trimis în judecată de DNA!

29 Apr 2024 650

Delegarea procurorului Mihai Stanciu în fruntea DNA Constanța, contestată! Înalta Curte anunță primul termen în dosar

27 Apr 2024 742

Stănculescu Cătălin Liviu, șeful Direcției Energie din Complexul Energetic Oltenia, reținut de DNA

26 Apr 2024 628

Surse - perchezitiții DNA la Complexul Energetic Oltenia

25 Apr 2024 393

Elena Marinela Negulici, fost director economic al CNE Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă într-un dosar DNA Constanța!

24 Apr 2024 622

Dosarul SOCEP, instrumentat de DNA Constanța, se va rejudeca! (MINUTĂ)

24 Apr 2024 551