Nastase a fost uitat de PSD. Urmeaza Geoana

manuela1_editorial.jpgCei mai vizibili pesedişti - cu excepţia lui Vanghelie, care oricât de „timorat" ar fi, tot iese în evidenţă - sunt acum Năstase şi Geoană, chiar în această ordine. Colegi din partid l-au convins pe Năstase să candideze la şefia PSD şi l-au făcut să viseze că acest ţel i se va îndeplini.

Acum Năstase - i se pare lui, din postura de favorit - îl consolează pe Geoană, gândindu-se deja că va pierde şefia partidului în favoarea sa. Năstase vrea preşedinte la partid, nu şi al ţării. Aşa a anunţat de curând. Însă preşedinţia PSD este un obiectiv pe termen scurt, deci nu se poate compara cu a candida la preşedinţia ţării. Nimeni nu poate garanta că peste cinci ani, Năstase nu va vrea şi preşedinte al României. Doar are „antecedente". În acest context, Năstase a încercat să-l liniştească pe Geoană că ar putea candida, din nou la preşedinţie, strecurând în schimb ideea că ar trebui să ia o pauză de la conducerea partidului. Văzându-l pe Geoană „ciufulit" după confruntarea electorală cu Traian Băsescu, Năstase se simte pe cai mari. A uitat că nu are motive, pentru că şi el a luat bătaie de la acelaşi Traian Băsescu, în 2004. În faţa lui Geoană, Năstase are doar avantajul că rănile sale politice sunt mai vechi, deci s-au cicatrizat. Geoană încă „sângerează".

Năstase pare să fi uitat cum, după alegerile din 2004, după ce a fost învins, a fost chemat la Şcoala de vară a PSD pentru a fi pus la gazeta de perete la rubrica „Aşa nu". Învăţăceii pesedişti au asistat aşadar, la o „vivisecţie" politică. Au învăţat, pe viu, cum nu se face. Având în vedere faptul că de obicei înveţi cel mai bine pe pielea ta, nici Geoană nu a învăţat cum este să pierzi, decât din proprie experienţă. Să sperăm că generaţiile viitoare din PSD au avut ceva de învăţat. Revenind la Adrian Năstase, îmi vine în minte o scenă din nişte benzi desenate ce erau difuzate în perioada decăderii lui, pe la televizor. Era cam aşa: Năstase era pe la uşile PSD şi dădea să intre, numai că ba i se închidea uşa în nas, ba călca Mitrea sau Hrebenciuc peste el (nu-mi mai aduc exact aminte). Cert este că nimeni nu-l mai cunoştea, iar el încerca să le spună tuturor: „Dar sunt eu, Adrian Năstase!" şi nimeni nu-l credea. Probabil că timp de cinci ani le-a repetat încontinuu această replică celor din PSD, aşa încât, după ce a făcut din nou cunoştinţă cu ai lui colegi, s-a gândit să şi candideze. Acum, Năstase îi aplică acelaşi tratament lui Geoană.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Explorând drumul independenței. Perspectiva asupra plecării studenților de acasă

24 Apr 2024 368

Tratament pentru cancerul de sân, la cele mai înalte standarde, disponibil la Constanța

18 Apr 2024 668

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, declarații după achitarea definitivă – „S-a făcut dreptate!“

12 Apr 2024 573

ZIUA LIVE Politica faptelor vs. Constanța proiectelor!

09 Apr 2024 628

#citeșteDobrogea Colonelul Anton Barbieri, un comandant italian pentru flota statului român

19 Mar 2024 2567

Armonia Hospital Constanța Cursul Lamaze, esențial pentru viitoarele mămici

11 Mar 2024 613

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 3781

Ce oferă experiența la cazinouri online?

28 Feb 2024 454

Descoperă Noul Mitsubishi ASX la Exclusiv Auto Constanța. Discount Minim Garantat de 2.380 € și Ecotichet de 1.000 €

25 Jan 2024 659

Farul Constanța l-a transferat și pe Cristian Ganea (VIDEO)

15 Jan 2024 1134

Prima zi de Crăciun marcată într-un mod inedit la Constanța! Un bărbat a făcut baie în mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Dec 2023 2147

In memoriam Aida Abagief, soprana de renume internațional „adoptată” de Constanța

30 Oct 2023 1343

Vina de a fi fericit Din ce motive poate apărea

22 Oct 2023 748

Costinești Imagini unice de la epava navei „Evangelia“! Un vicecampion mondial, Cristian Tranulea, în „expediție“ (GALERIE FOTO)

16 Sep 2023 3687

ISU Dobrogea Constanța „Eduard, o vizită la «eroii lui, pompierii»” (GALERIE FOTO)

02 Aug 2023 1044