Norocosul Hagi

1186164551.jpg

Mare zi mare pentru fotbalul romanesc sau, mai bine zis, pentru cele patru echipe angrenate in tragerea la sorti de ieri, pentru cupele europene. Desi au existat emotii pentru Otelul lui Grigoras, care a "picat", destul de bine, cu Lokomotiv Sofia, sau pentru CFR Cluj, atentia nationala s-a indreptat, totusi, masiv, catre eternul duel Steaua - Dinamo.

Dupa declaratii care mai de care mai rasunatoare, dupa ce atat oficialii alb - rosii, dar si cei din Ghencea s-au batut cu pumnii in piept ca vor ajunge in grupele Champions League, a venit randul celor de la Nyon sa imparta norocul. Si, dupa cum arata adversarele celor doua echipe, norocosul pare sa fie... Gica Hagi. Desi formatia sa, Steaua Bucuresti, este inca in turul doi preliminar, ea pare sa aiba mult mai multe sanse decat rivala Dinamo. In primul rand, "militarii" au o misiune relativ usoara in returul de la Bucuresti, cu campioana Poloniei, Zaglebie Lubin, dupa ce au invins-o deja, in deplasare, cu 1-0. Apoi, daca vor trece de acest hop (si sunt toate sansele), ros - albastrii vor intalni invingatoarea dintre "renumitele" echipe BATE Borisov, din Belarus si FH Hafnarfjordur, din Islanda. Cel mai probabil adversara va fi insa echipa din Belarus, care a invins in Islanda, cu 3-1 si are prima sansa de calificare in turul III. In schimb, directorul executiv al "cainilor", Cristi Borcea, a primit exact adversarul pe care si-l dorea, gruparea romana, SS Lazio, un nume greu al campionatului italian. Nu stiu cat de fericit poate fi oficialul dinamovist pentru aceasta tragere la sorti, pentru ca italienii nu formeaza o echipa de desculti, ci mai degraba una de top, care probabil deja se considera in grupele Ligii Campionilor. E adevarat ca Lazio nu este cel mai puternic adversar pe care Dinamo il putea intalni, daca ne gandim la Arsenal sau Liverpool, de exemplu, insa dubla alb - rosiilor va fi una extrem de dificila. Deja Rednic a declarat ca sansele echipei sale sunt foarte mici, o afirmatie de care fotbalul romanesc ar trebui sa scape odata si odata, mai ales ca incepem sa ne numaram si noi printre favoriti, devenind, pe zi ce trece, o tara cu un fotbal tot mai respectat. Ideal ar fi ca atat Steaua, cat si Dinamo, sa se califice in grupele Champions League, beneficiile pentru fotbalul nostru fiind foarte mari, dincolo de orice antipatii. Revenind la Gheorghe Hagi, el are o sansa enorma pentru cariera sa de antrenor, aceea de a fi la carma Stelei, in Liga Campionilor. "Machedonului" nu ii trebuie decat un pic de concentrare, pentru ca valoarea formatiei sale este net superioara lui Zaglebie sau BATE Borisov. Cea mai mare greseala a jucatorilor sai, si aici "regele" trebuie sa lucreze cel mai mult, ar putea fi aceea de a se crede deja calificati, o alta veche hiba a fotbalului romanesc. Atat Dinamo, cat si Steaua trebuie sa se mentina cu picioarele pe pamant. Nici formatia din Ghencea nu va merge mai departe fara sa joace serios, dar nici cei din Stefan cel Mare nu au sanse chiar atat de mici, precum pretinde Mircea Rednic. Daca nu vor avea accese de superioritate, respectiv inferioritate, ambele echipe pot accede acolo unde isi doresc, in Champions League.

Scris de: {autor}Cristian TENTU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1369

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 910

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1637

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 875

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 916

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 942

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2570

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 1044

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3752

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 881

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1726

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 765

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2368

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2703

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3163