Preoţii, cotropitorii secolului XXI

Teodora_DUMI.jpgCei care ar fi trebuit, prin harul lor divin, să stopeze fărădelegile, să aducă oile rătăcite la Domnul, să scoată la lumină binele, au o altă treabă, mai importantă... zămislitul banilor din piatră seacă.

Aşa se face că ferma de viţă-de-vie şi pomi fructiferi de la Nazarcea a încăput pe mâinile nemiloşilor preoţi, cărora nu le-au trebuit decât opt ani să radă tot de pe faţa pământului. 350 de hectare unde creşteau cele mai calitative piersici din Dobrogea, ce asigurau atât consumul intern cât şi exportul, s-au făcut praf şi pulbere, întru slava Arhiepiscopiei Tomisului. Tot în numele Domnului au fost daţi afară 250 de muncitori. Unde pun preoţii mâna, se usucă şi pică. Totuşi, aş fi înţeles motivaţia pecuniară a transferului de la Guvern în patrimoniul Arhiepiscopiei a acestei ferme dacă ar fi vrut biserica să facă afaceri cu fructe, dar pentru ce le-a trebuit atâta teren, ne putem doar imagina. Un posibil scenariu ar fi următorul: în cazul în care nu sunt îngrijiţi, în câţiva ani acei copaci mor şi, pentru că rămân nişte cioturi nefolositoare, atunci se taie, iar cum pământul rămas nu mai poate fi folosit, atunci mai bine construim o biserică, două sau o mănăstire, ceva în slujba Domnului. Cât despre viţa-de-vie, aceea ar fi putut să mai trăiască, pentru a nu mai cheltui bani în plus pe vinul de împărtăşanie în alte locuri. Oricum muncesc şase oameni acolo la negru, pardon, la „negrii" de la Arhiepiscopie şi pot face faţă singuri lucrărilor de peste an. Iar răsplata va veni, evident, în Ceruri. Chiar şi aşa, viţa-de-vie este transformată tot în buruieni. Toate s-au năruit sub ochii locuitorilor de acolo, însă nimeni nu face nimic, pentru că ştiu că preoţii pot să binecuvânteze şi să ierte păcatele în numele Celui de sus, dar tare le mai place să blesteme cât îi ţin puterile. Să nu faci ce face popa, ci să faci ce zice popa... nici asta nu mai este de actualitate, având atâtea exemple de preoţi care dau sfaturi de sorginte sexuală copilelor venite la spovedanie. Preoţia a devenit o meserie bănoasă şi de conjunctură, care nu are de-a face cu chemarea divină sau cu harul binefacerii şi chiar şi cămătarii sau hienele imobiliare prezintă mai multă evlavie şi compasiune, în comparaţie cu „ciuma neagră", în sensul bun, desigur. Evident, mă refer doar la o parte dintre preoţi, majoritatea, existând şi excepţii care însă confirmă regula.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Biserica Ortodoxă Română Preoţii, obligaţi să păstreze neutralitatea în campaniile electorale. Cum își vor exprima opţiunile politice?

10 Mar 2024 653

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului - „Bărbaţii fără barbă sunt ciuntiţi. Orice bărbat ar trebui să poarte barbă“ (VIDEO)

28 Feb 2024 4602

Procesiune religioasă la Constanța de Sfântul Haralambie! Participă și ÎPS Teodosie (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2024 2460

Un înalt oficial al Vaticanului pledează pentru posibilitatea ca preoții romano-catolici să se căsătorească

08 Jan 2024 630

Prefectul județului Constanța, la slujba de Bobotează de la Medgidia! Cine este cel care a recuperat crucea aruncată în Canalul Dunăre-Marea Neagră (GALERIE FOTO)

06 Jan 2024 913

Slujbă de Bobotează pe scena plutitoare din orașul Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

06 Jan 2024 1358

Boboteaza, sărbătorită și la Tulcea (FOTO)

06 Jan 2024 723

Bobotează 2024 la Constanța LIVE VIDEO. Trei cruci aruncate în apele mării de Bobotează. Curajoșii, pregătiți (FOTO+VIDEO)

06 Jan 2024 1854

Bobotează 2024 Agheasma Mare, apa sfinţită la slujba de Bobotează. Credinţe populare şi semnificaţii religioase

06 Jan 2024 2539

Știri Constanța Slujba de Sfințire a Apei specifică Bobotezei, oficiată de IPS Teodosie în localitatea Ovidiu

03 Jan 2024 1316

Preafericitul Părinte Daniel va sluji la Catedrala Patriarhală în noaptea dintre ani şi la sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare

29 Dec 2023 741

Arhiepiscopia Tomisului, reacție oficială în cazul lui ÎPS Teodosie – „Nutrim speranța că legea va fi împlinită în litera și în spiritul său“

05 Dec 2023 1628

O parte din Biserica din Moldova vrea să treacă să treacă în subordinea Patriarhiei Române

13 Nov 2023 777

Calendar ortodox 5 noiembrie 2023. Ce sărbătoare este duminică?

05 Nov 2023 1729

Moșii de toamnă 2023 Tradiții și obiceiuri de Sâmbăta Morților

04 Nov 2023 1047