20 de persoane au decedat și 32 au fost rănite în luna octombrie în incendii de locuințe

Pommpieri. foto: facebook/IGSUAvând în vedere scăderea din ce în ce mai accentuată a temperaturilor, fapt ce impune folosirea diferitelor surse de căldură, Ministerul Afacerilor Interne transmite următoarele recomandări pentru populație, pentru evitarea incendiilor care se pot solda cu victime și pagube materiale majore:
-nu folosiți improvizații la instalațiile de încălzire, în special la cele care funcționează cu gaze naturale sau energie electrică;
-nu utilizați mijloace de încălzire defecte sau deteriorate;
-curățați coșurile de fum înainte de folosirea sobelor sau a mijloacelor similare de încălzire;
-nu lăsați copiii să stea sau să se joace în apropierea mijloacelor de încălzire, în special a celor care produc flacără deschisă.
 

„Incendiile reprezintă un pericol major pentru viața și integritatea persoanelor, iar utilizarea mijloacelor de încălzire cu defecțiuni reprezintă o sursă principală a acestor incendii.
În luna octombrie 2022, peste 600 de imobile au fost afectate de incendii, la nivel național, iar în urma acestora 20 de persoane au decedat și 32 au fost rănite.
 
În context, amintim faptul că Ministerul Afacerilor Interne derulează, prin DSU și IGSU, un proces de pregătire a populației în cazul producerii unor situații de urgență. Caravana „Fii pregătit” și Centrul mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență simulează modul de manifestare a incendiilor la locuință, a unui cutremur și a fenomenelor meteo extreme“ - au precizat reprezentanții MAI.

 
Până la acest moment, la nivel național, 30.405 persoane au beneficiat de instruire în cadrul acțiunilor organizate în acest scop.
 

„De asemenea, vă reamintim că tot cu scopul de a preveni afectarea gravă a populației în cazul producerii unor situații de urgență, Ministerul Afacerilor Interne utilizează sistemul RO-ALERT. De la începutul acestui an, la nivel național au fost transmise peste 2.740 de mesaje de avertizare.
 
RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme sau alte situații care amenință grav comunitățile.
Reamintim faptul că în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora, întrucât această situație de urgență comportă o abordare diferită, dificil de anticipat. Ulterior producerii unui seism, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu se pot transmite informații cu privire la punctele de distribuție a ajutoarelor de urgență).
 
Deși primirea mesajelor poate crea disconfort pentru anumiți cetățeni, dezactivarea opțiunii de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele grave pe care le pot genera situațiile de urgență“ - au mai menționat reprezentanții MAI.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSU Peste 3.000 de pompieri au intervenit în timpul codurilor de vreme rea. Unde au fost cele mai multe solicitări

28 Jan 2023 208

IGSU Peste 5.000 de pompieri cu peste 3.600 mijloace tehnice, pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale vizate de vremea rea

27 Jan 2023 360

UPDATE Alertă în localitatea Piatra, județul Constanța! Două persoane, prinse sub un mal de pământ. Victimele, decedate

26 Jan 2023 2159

Incendiu violent în localitatea Stejaru, județul Tulcea. Au intervenit pompierii ISU Delta (GALERIE FOTO)

26 Jan 2023 597

Accident rutier soldat cu decesul unui tânăr şi rănirea a trei pompieri (FOTO)

25 Jan 2023 1471

Unde au intervenit pompierii constănțeni în minivacanţa de Ziua Unirii. 8 accidente rutiere pe raza județului Constanța

25 Jan 2023 545

Un pompier și iubita lui, voluntar SMURD, salvatori eroi. "Încearcă să te liniștești, va fi bine!"

25 Jan 2023 2153

Pompierii constănțeni au intervenit pentru a da jos din copac o pisică (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Jan 2023 1428

Incendiu la un adăpost improvizat al oamenilor străzii, la Tulcea! (GALERIE FOTO)

23 Jan 2023 576

Arde o casă la Dumbrăveni

22 Jan 2023 696

Incendiu într-o clădire din municipiul Tulcea. Pompierii, chemaţi în ajutor

22 Jan 2023 640

IGSU Peste 4.900 de pompieri sunt pregătiți să intervină, zilnic, la nivel național în timpul minivacanței prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române

20 Jan 2023 471

ISU HarghitaBuletin informativ - 19.01.2023

19 Jan 2023 451

Microbuz de călători avariat de un copac doborât de vântul puternic în pădurea Babadag (GALERIE FOTO)

18 Jan 2023 628

Avertizări meteo de vreme rea în toată țara! Unde au fost solicitați pompierii să intervină

18 Jan 2023 567